torstai 24. kesäkuuta 2010

Lemmikkikaupan tytöt


Lemmikkikaupan tytöt on ensimmäinen, mutta ei viimeinen, lukemani Anja Snellmanin teos. Kirja kertoo kahden nuoren, Jasminin ja Lindan katoamisesta ja Lemmikkikaupasta joka liittyy tyttöjen katoamiseen. Kirjan kertojana on Jasmin, välillä lukija pääsee lukemaan myös Jasminin gynekologiäidin mietteitä sekä Lemmikkikaupan työntekijän Randin ajatuksia. Jasmin ja Linda ovat joutuneet ihmiskaupan uhreiksi ja kirjan alussa tulee esille että Linda on kuollut mutta Jasmin on elossa. Kirja on rankka mutta opettavainen teos, Jasmin on Lindan myötä muuttunut, ennen rauhallisen Jasminin luonne muuttui uuden ystävättären myötä kovasti ja kirjassa tuleekin esille, miten helppoa Jasminin on lähteä mukaan ihailemansa Lindan puuhiin.

Minulla on ollut outoja ennakkoluuloja Anja Snellmania kohtaan enkä ole aiemmin tarttunut hänen kirjoihinsa, mutta tämän lukukokemuksen jälkeen aion aivan varmasti lukea muitakin saman kirjailijan kirjoja. Seuraavana hyllyssä odottaa jo Lyhytsiipiset.

****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.