keskiviikko 17. elokuuta 2011

Rautasydän / Anne Leinonen & Miina Supinen

Rautasydän / Anne Leinonen & Miina Supinen. Helsinki-kirjat, 2011. 221 sivua.

 Anne Leinosen ja Miina Supisen yhdessä kirjoittama uutuusromaani Rautasydän on kirja, jota minä en pystynyt laskemaan käsistäni ennen kuin viimeinen sivu oli käännetty. Se on kiinnostava sekoitus rakkautta, jännitystä, rikosta ja jopa dekkariakin.

Sari on nelikymppinen nainen joka pitää rautakauppaa pienessä Kärmeslän kylässä. Sarin mies Matti kuoli seitsemän vuotta aiemmin ja Sari asuu nyt kahden lapsensa kanssa vanhoilla viljamakasiineilla Kärmeslässä, miehensä kotipaikkakunnalla. Pienen kylän elämä on leppoista ja auvoisaa, kunnes Sarin rautakauppaan ilmestyy omituisia miehiä. Yksi on nuori, komea ja haluttava, toinen vanhempi, ruma ja pelottava. Samoihin aikoihin iskee kylään rikosaalto ja koko kylä on kummissaan. Ennen hiljainen ja rauhallinen elämä on muuttunut pelottavaksi ja Sarikin huomaa pian pelkäävänsä perheensä puolesta. Onneksi turvana toimii Sarin vanha ystävä, vartijana työskentelevä Koikkis.

Ensmmäinen puolikas kirjasta oli minusta etenkin hauska. Nauroin ääneen monta kertaa, ja odotin samaa tyyliä kirjan toiselta puolikkaaltakin. Kirja muuttui kuitenkin pian hauskasta jännittäväksi, mutta se missään tapauksessa ollut huono asia. Jännitys ja pelko tuli minulle kuitenkin yllättäen -en ollut odottanut tällaista. Henkilöhahmot olivat kiinnostavia, isokokoinen vartija-Koikkis kovuudessaan hellyyttävä, päähenkilö Sari taas hauska ja varsin uskottava. Kirjan kieli on sujuvaa ja hauskaa, ja kuten jo mainitsin, nauroin monta kertaa ääneen, joskus vain hauskoille sanavalinnoille. minä siis tykkäsin ja viihdyin kirjan parissa todella hyvin.

Rautasydän on erittäin viihdyttävä, nopealukuinen ja mukaansatempaava kirja jossa on juuri sopivasti rakkautta, jännitystä ja rikosta. Minä en pystynyt lopettamaan lukemista ennen kuin tiesin kuinka kaikille käy, ja se on minulle melkoisen harvinaista;)

★★★

Kannen suunnittelu: Laura Noponen

7 kommenttia:

 1. Kuulostaa hauskalta - ja yllättävältä. Minullakin on tämä lukulistalla, joten en osaa kommentoida enempää, mutta jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä Rautasydän pitää sisällään.

  VastaaPoista
 2. Minäkin pidin siitä Sarin hahmosta, vaikka olisin kaivannut muuten henkilöille vähän enemmän ulottuvuuksia. :) Jos tämä filmataan joskus elokuvaksi, niin ehdotan päähenkilöksi Minttu Mustakalliota!

  VastaaPoista
 3. Katja, odotan innolla sinun mielipidettäsi tästä. Yllättävä ja hauska kuvailee aika hyvin:)

  marjis, tämä voisikin toimia leffana! Ja Mustakallio olisi oiva valinta Sariksi;)

  VastaaPoista
 4. Minullakin on tämä jo odottamassa, ja odotan jännityksellä. Oli kivaa lukea siitä nyt näin positiivista esimakua!

  VastaaPoista
 5. Tessa, kiva kuulla että aiot lukea tämän:) Odotan jo innolla teidän muiden mielipiteitä tästä!:)

  VastaaPoista
 6. Tämä on ollut mullakin sellainen kirja, jota on ollut pakko lukea illalla silmät ristissä että saa tietää miten Sarin käy.

  VastaaPoista
 7. Susa, hassua miten jotkut kirjat koukuttavat näin;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.