tiistai 17. tammikuuta 2012

Lukuhaasteet 2012

Aion myös tänä vuonna osallistua muutamaan lukuhaasteeseen, koska se on minusta normilukemiselle mukavaa vaihtelua.

Morre julkaisi itsenäisyyspäivänä Kuusi kovaa kotimaista-haasteen johon aion osallistua lukemalla seuraavat kirjat:

Sinuhe egyptiläinen / Mika Waltari
Juoksuhaudantie / Kari Hotakainen
Tuntematon sotilas / Väinö Linna
Punainen viiva / Ilmari Kianto
Huojuva talo / Maria Jotuni
Maa on syntinen laulu / Timo K. Mukka

Aikaa on 6.12.2012 saakka.

Lisäksi aion jatkaa kaunokirjallista maailmanvalloitustani, sekä ikuisuusprojektiani, klassikkolistojen lukemista.

Maailmanvalloituksen ohella ajattelin osallistua Karoliinan aloittamaan Ikkunat auki Eurooppaan-haasteeseen lukemalla puuttuvia kirjoja Euroopasta.

11 kommenttia:

 1. Juuri tänään hieman kauhistuneena muistin tuon Morren haasteen ja omat todella kunnianhimoiset lukulupaukseni. Pitäisi varmaan pian tehdä jotain :)

  VastaaPoista
 2. Mukan Maa on syntinen laulu on yksi suosikkikirjojani. Hyvä valinta! Minultakin löytyy omalta listaltani tuo Sinuhe. :)

  VastaaPoista
 3. Tuolta sinun listaltasi haluaisin lukea Waltarin ja Sinuhen. Tuntemattoman sotilaan ja Punaisen viivan luin lukiossa ja tykkäsin molemmista.

  VastaaPoista
 4. Jes! Jätä myös tilaa vielä tuleville haasteille. :)

  VastaaPoista
 5. Kirsi, minäkin olen tuon suhteen ehkä turhan optimistinen sillä sekä Tuntematon että Sinuhe on aika raskaslukuisia. Toinen siis aiheeltaan, toinen taas tiiliskivimäisyydellään;)

  Jossu, muistan että äikänopettaja kehui Mukkaa lukiossa joten pakko nyt lukea;)

  Maija, minullakin on ollut kotimaisia klassikoita vaikka kuinka kauan lukulistalla eli nyt on korkea aika!:)

  Karoliina, kyllä täällä on vielä tilaa;)

  VastaaPoista
 6. Maria Jotunin Huojuva talo tuli luettua aikanaan pakosta, kuudennella luokalla :)

  VastaaPoista
 7. Sinuhe egyptiläinen pitäisi kyllä saada luettua. Tuntemattoman sotilaan luin muutama vuosi sitten muuta siitä ei jäänyt kovinkaan hyvä fiilis. Sotakirjat eivät ehkä vain yleisesti ottaen oikein sytytä :/

  VastaaPoista
 8. Miten ihmeessä kutosluokkalainen on voitu pakottaa lukemaan Huojuva talo? Mikä meni minulta ohi??

  VastaaPoista
 9. Minnis, minä en olisi ensiksi uskonut että kuudennella luokalla luetaan jo Huojuvaa taloa!

  Elwingda, minä taas yleensä tykkään sotakirjoista ja Tuntematon on elokuvana minusta hyvä. Ja Sinuhe olisi kyllä tosiaan nyt viimein saatava luettua;)

  Kirsi, mä mietin vähän samaa. aika hurjaa!

  VastaaPoista
 10. Sinuhe on upea lukukokemus! Aika jännä, miten moni kokee (minäkin koin ennen kuin luin) sen jotenkin "pelottavana". Jotain mystistä siinä kirjassa on, kun sellaisen reaktion saa aikaiseksi. Mutta pidin kovasti siitä ja ehdottomasti on lukemisen arvoinen.

  Itse olen yrittänyt useaankin otteeseen lukea Tuntemattoman sotilaan, mutta minulta se on jäänyt aina kesken heti alkuunsa. Sittemmin olen lakannut edes yrittämästä lukea sitä. Ehkä joskus kymmenen vuoden päästä uusi yritys ;)

  Maria Jotunin Huojuva talo kiinnostaa kovasti! En oikeastaan tiedä kirjasta mitään, mutta jostain syystä se on jäänyt mieleeni. Olen ehkä joskus lukenut siitä jotain tai joku suositteli sitä minulle ja se jäi alitajuntaan kummittelemaan.

  Eli kiva kuulla sitten, mitä mieltä olet siitä, kun saat sen luettua.

  Hotakaisen Juoksuhaudantie on ainoa Hotakaiselta lukemani kirja. Aika lattea esitys. Monet sanovat Hotakaisella olevan parempiakin kirjoja. Itse sain trauman Juoksuhaudasta ja jätin koko Hotakaisen muun tuotannon rauhaan :D

  VastaaPoista
 11. Elegia, minä koen Sinuhen hieman pelottavaksi ehkä sen kirjan paksuuden vuoksi. Mutta toisaalta, luenhan muitakin tiiliskiviä;) Mutta tänä vuonna aion sen kuitenkin lukea;)

  Huojuvaa taloa olen muutaman sivun aloitellut, ja vaikuttaa lupaavalta. Juoksuhaudantien taas haluan lukea, ihan vaan koska se on niin "klassikko";)Ehkä Hotakainen jää sen jälkeen minultakin rauhaan:D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.