tiistai 27. syyskuuta 2011

Kråkflickan / Eriksson & Axlander Sundquist

Kråkflickan / Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist. Pocketförlaget, 2010. 395 sivua.


Tätä loistavaa ruotsalaista trilleriä ei tietojeni mukaan ole suomennettu, mutta tässä lyhyehkö kirjavinkki kaikille, jotka lukevat ruotsiksi. Jerker Erikssonin ja Håkan Axlander Sundquistin Victoria Bergman-trilogian ensimmäinen osa, Kråkflickan on jännittävä trilleri ja psykologisesta näkökulmasta tajuttoman mielenkiintoinen!

Psykoterapeutti Sofia Zetterlund työskentelee kahden vaikean potilaan kanssa. Samuel Bai on Sierra Leonesta jossa hän on ollut lapsisotilas ja maan tapahtumista, ihmisten tappamisesta pahoin traumatisoitunut. Zetterlundin toinen vaikea tapaus on Victoria Bergman, nainen jolla on selvittämättömiä asioita lapsuudestaan. Yhteistä molemmilla potilailla on se, että heillä on dissosiatiivinen identiteettihäiriö.

Samaan aikaan rikosylikomisario Jeanette Kihlberg saa työkseen tapauksen, jossa nuori poika on löydetty kuolleena puistossa. Poika on ulkomaalaistaustainen, hänen vartalonsa on kärsinyt kammottavia vahinkoja. Jeanette alkaa selvittää kuolleen pojan tapausta ja tarvitsee jossain vaiheessa apua psykoterapeutilta. Kuvioon astuu mukaan Sofia, ja yhdessä naiset yrittävät selvittää hirveiden tapahtumien kulun.

Sofian omat vaikeat potilaat herättävät naisessa paljon kysymyksiä ja ajatuksia. Kuinka paljon kärsimystä yksi ihminen kestää, ennen kuin hänestä tulee hirviö, kontrolloimaton henkilö?

Enempää en kirjan juonesta halua paljastaa, vaan suosittelen tätä kirjaa todella lämpimästi jännityksen ystäville. Tarina pitää otteessaan alusta saakka ja tapahtumat vievät mennessään. Pidin siitä, kuinka tapahtumat hyppivät nykyajasta menneeseen. Lukijalle annettiin tällä tavalla matkan varrella mahdollisuuksia tehdä omia johtopäätöksiä, arvailuja ja mahdollisuuksia selvittää miten asioiden laita oikeasti oli, ennen kuin se selvisi kirjan henkilöille. Sittenhän on vain lukijasta kiinni, tarttuuko hän vihjeisiin;)

Minä pidin tästä siis kovasti, enkä malta odottaa, että pääsen trilogian toisen osan pariin. Kolmas osa ilmestyy vasta keväällä 2012 joten en tiedä, kuinka pystyn odottamaan sitä mikäli toinen osa loppuu yhtä jännästi kuin tämä ensimmäinen!

★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.