maanantai 12. joulukuuta 2011

Kirjabongailua

Vietin viikonlopun kurssilla Vaasassa joten olen kolmen päivän aikana istunut yhteensä noin 9 tuntia junassa. Niinpä tämä reissu oli loistava kirjabongailureissu! Alla lyhyesti junassa bongailemiani kirjoja ja lukijoita, valitettavasti en kehdannut junassa sen enempää lähteä muihin vaunuihin seikkailemaan joten saalis jäi varsin pieneksi;)Eräs vanhempi naishenkilö luki Tuomas Kyrön uutuutta Kerjäläinen ja jänis. Hän piti kirjaa junan pientä pöytää vasten, joten sain juuri ja juuri kurkittua vaaleansinisen kirjan etukannen tekstin.

Keski-ikäinen mieshenkilö luki Untinen-Auelin Maan lapset -kirjasarjan kirjaa. Kirjan nimeä en nähnyt, mutta hyvin uppoutunut kirjaansa mies vaikutti olevan.

Menomatkalla meitä vastapäätä istui arviolta parikymppinen opiskelijatyttö joka luki näyttelijä/laulaja Russell Brandin omaelämäkerrallista BookyWook 2- kirjaa englanniksi.

Myöskin menomatkalla vanhempi pariskunta istui edessämme täysin uppoutuneena tiiliskivikirjoihinsa. Nainen luki jotakin tietokirjaa lastenkasvatuksesta ja mies erittäin paksua tietokirjaa (?) joka liittyi jotenkin ilmaston tilanteeseen, mutta sen enempää en kirjasta osaa sanoa.

Paluumatkalla viereisessä penkissä istui keski-ikäinen pariskunta. Nainen luki Camilla Läckbergin dekkaria ruotsiksi. Pokkarissa oli sinertävä kansi, mutta kirjan nimeä en millään saanut urkituksi;) Mies taas luki tietokirjaa ateismista.

Paluumatkan toinen kirjabongaus tapahtui kun olimme jo vaihtamassa junaa. Keski-ikäinen naishenkilö luki Katarina Wennstamin romaania Tahra joka muuten on omallakin lukulistallani.

Siinäpä tämänkertaiset bongaukset. Harrastan kirjabongailua aina ja joka paikassa, ja kaikkien aikojen ilahduttavin kirjabongaus taitaa olla syksyisen Vaasa-reissun junassa jossa ehkäpä juuri täysi-ikäistynyt poika luki muistaakseni Nora Robertsin romantiikkahömppää. Ihanaa! :) Muuten olen bongauksissani ollut huomaavinani, että keski-ikäiset naiset (sekä osin myös miehet) lukevat kirjoja aika ahkerasti, kun taas varsinkin nuoremmat mieshenkilöt useammin istuvat junassa läppäri sylissä tai sanomalehteä selaillen.Palailen huomenna oman matkalukemiseni kanssa, kunhan ensin ehdin illalla katsoa kirjaan pohjautuvan elokuvan. Joululomani on jo ovella ja oikeastaan viimeinen työviikko kandin kanssa alkaa. Keskiviikkona on viimeiset luennot ja sitten suunnistan vanhempien luokse joulunviettoon kera ison kirjakasan. Nyt kuitenkin muutama päivä kandin hiomista vielä. Palaillaan huomenna ja ihanaa viikkoa kaikille!

Ps! Haluan vielä linkittää Kirsin kirjabongailut täällä!


Valokuvat syksyiseltä Vaasa-reissulta.

12 kommenttia:

 1. Kirjabongailu on kivaa! Aika usein tekisi mieli kysäistä joku pikakommentti kirjasta, mutta eihän sitä kehtaa.

  Satuitko panemaan merkille, tekikö kukaan käsitöitä?

  VastaaPoista
 2. Erittäin hauska idea, tämä junakirjojen bongailu;-)

  Toivon syvästi, että rouvan lukema Läckberg oli Merenneito, sillä Camillan taso heittelee.

  VastaaPoista
 3. Jee! Mäkin harrastan kirjabongailua! Ja tahtomattaankin lukijasta muodostuu jonkinlainen käsitys/ennakkoasenne sen kirjan perustella, mitä kyseinen ihminen lukee.

  VastaaPoista
 4. Oi, kirjabongailu on niin ihanaa ja hauskaa! Harmikseni voin tehdä sitä nykyään niin harvoin, kun ei tule matkustettua junalla ja bussilla :/

  VastaaPoista
 5. Hauskoja kirjabongauksia :) Suosikkini on ehdottomasti keski-iköinen mies uppoutuneena Untinen-Aueliin.

  VastaaPoista
 6. Hahaa ihana! Mä harvemmin olen urkkinut mitä toinen lukee, musta on vain se tarpeeksi ilahduttavaa huomata, että joku lukee :)

  Viimeksi mua ilahdutti muistaakseni, kun inttipojat olivat lähdössä kotiin lomilleen, mun edessä istui kaksi lonkerot ja kaljat käsissä. Mun vieressä sen sijaan istui poika, joka kaivoi repustaan jonkin dekkarin :))
  Kenenköhän kanssa olisin lähtenyt treffeille, jos olisi pitänyt valita ;) Ja se oli viel komee!

  VastaaPoista
 7. Tutustuin nuorena uuteen ystävään junamatkalla, kun hän kysyi mitä luen. Patricia C. Wreden Lohikäärmeen prinsessa saattoi siis yhteen moneksi vuodeksi 16-vuotiaan lukiota aloittavan tytön ja 72-vuotiaan eläkkeellä olevan historianopettajattaren :)

  VastaaPoista
 8. Hauska harrastus! Kerran junassa istuin jonkun rouvan vieressä ja taisin itse lukea jotain Marklundin dekkaria, kun hän kysäisi, olenko lukuihmisiä enemmänkin :D Myönsin olevani, ja hän suositteli lämpimästi itsellään kesken ollutta Meren katedraalia, piti pienen palopuheen, johon ei voinut muuta kuin nyökkäillä ja kirjoittaa kirjan nimi muistiin.

  En ole sitä kyllä vieläkään lukenut, mutta ehkä joskus... Ainakin lukiessa muistaisi hauskan tavan, jolla sitä on itselle suositeltu.

  VastaaPoista
 9. Kirsi, käsitöitä en huomannut kenenkääm tehneen tällä junamatkalla mutta aiemmin olen kyllä sellaisiakin nähnyt!:)

  Leena Lumi, eikö vain;) Valitettavasti en tosiaan nähnyt sitä Läckbergin kirjan nimeä koska rouva piti käsiään tiiviisti kirjan kannen päällä mutta toivotaan, että oli hyvä...:)

  Tuulia, joo, mullakin tulee aina jonkinlainen ennakkokäsitys henkilöstä sen kirjan perusteella. Ja jo silloin tulee jonkunlainen käsitys kun näkee että henkilö lukee kirjaa :)

  Susa, niinpä. Kesän interraililla oli hauska bongailla kirjoja ja lukevia ihmisiä myös erilaisissa puistoissa. Eli jos ei matkustele junalla tai bussilla niin täytyy ottaa kaikki muut paikat käyttöön;)

  Liisa, kiitos:) Juu, tuo Untinen-Auel oli minullekin pieni yllätys:)

  Anni, vau! Just jos nuoret miehet lukee kirjaa niin se on hatunnoston arvoista :) tässäkin junassa oli kyllä inttipoikia mutta kirjoja ei näkynyt heillä...:D

  Maisie, oi, ihana tarina! :) Pitäisi siis uskaltautua juttelemaan muiden lukijoiden kanssa;)

  Suketus, ja tämäkin on ihana tarina! Eli siis seuraavan kerran täytyy jutella lukijoiden kanssa;) Mullakin on muuten Meren katedraali hyllyssä ollut jo monta vuotta, mutta en ole sanut luetuksi..:)

  VastaaPoista
 10. Minuakin kiinnostaa tietää, mitä muut lukevat. Kuljen hyvin harvoin bussilla tai junalla ja muutenkin kirjabongailu on aika vähäistä. Kerran satuin yhtä aikaa bussiin erään lukioaikaisen opettajan kanssa, joka luki kirjaa. Harmitti ihan vietävästi kun kirja oli "blankkokantinen", enkä saanut tunnistettua sitä ;)

  VastaaPoista
 11. Hauskalta kuulostava harrastus kirjabongailu! En ole nyt itse bongannut, mitä ihmiset lukevat, vaikka olenkin kulkenut tänä syksynä Turun junalla. Jotenkin sitä vaan uppoutuu omiin kirjoihinsa... Yleensä monella on läppärit eli aika paljon siis työmatkalaisia kulkee Hesan ja Turun välillä.

  VastaaPoista
 12. Villasukka kirjahyllyssä, tuttujen lukijoiden kirjabongaukset onkin parhaita! Minäkin olen kytännyt mitä yksi opettaja ja entinen luokkakaveri junassa luki;)

  Sara, totta. Hesa-Turku junat ainakin arkipäivisin on valitettavan köyhää kirjabongailun osalta. Tosi moni työskentelee läppärillä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.