lauantai 11. joulukuuta 2010

Joulutoiveita

Rakas joulupukki, toisitko minulle edes yhden näistä kirjoista pukinkontissasi kahden viikon päästä?


toivoo
Kiltti (ja köyhä) opiskelija

Mitä kirjoja sinä toivot joululahjaksi?

19 kommenttia:

 1. Toivon tuota samaa Hämeen-Anttilan kirjaa kuin sinäkin ja sen lisäksi Outi Pakkasen seuralaista. Toivottavasti pukki tuo jonkun haluamistasi kirjoista:)

  VastaaPoista
 2. Olen toivonut isältäni lahjaksi Maailmanhistorian pikkujättiläistä, tulisi kyllä muuksikin kuin vain sohvapöydän tai kirjahyllyn koristeeksi!

  VastaaPoista
 3. Toivon itseltäni aina yhtä kirjaa joululahjaksi. Ja joka vuosi pukki tuo sen minulle! :) Mutta tänä vuonna toivon kahta:
  "Laiskojen Kalevala" ja Hannele Mikaela Taivassalon "Oi, tule katsomaan"

  VastaaPoista
 4. Juuri tänään kävin kiertelemässä kirjakaupoissa ja miettimässä, mitä kirjoitan joulupukille :) Haluaisin ainakin Bill Brysonin uusimman kirjan At Home - a Short History of Private Life.Stephen Fryn (esitti Jeevestä)omaelämänkerran myös. Mutta tätä listaahan voisi jatkaa melkein loputtomasti ja yleensä joulupukki tuo vain lahjakortin kirjakauppaan. Tällä tavalla ei ainakaan tule ostettua sellaista kirjaa kun hyllyssä on jo. Mutta onhan paketin avaamisessa oma ilonsa. Eikä jouluiltana voi käpertyä sohvannurkkaan lukemaan lahjakorttia.

  VastaaPoista
 5. Oi, tuosta listasta olisi erityisen kiva saada Sade lankeaa ja Kellokosken prinsessa!

  Omatoimisesti jo tilasin itselle (meillä ei aikuiset enää juuri lahjoja ostele toisilleen, jotain pientä lähinnä) Oatesin Haudankaivajan tyttären jne.

  VastaaPoista
 6. Minulla on kauhean laaja toivelista täksi jouluksi. En siis odota saavani siltä kuin pari teosta, mutta onpa läheisillä ainakin mistä valita:

  Joyce Carol Oates: Kosto: rakkaustarina
  Susanna Alakoski: Hyvää vankgilaa, toivoo Jenna.
  Aila Meriluoto: Tältä kohtaa
  Riikka Pulkkinen: Totta (ja Raja)
  Elina Hirvonen: Kauimpana kuolemasta
  Panu Rajala: Lasinkirkas, hullunrohkea
  Katriina Ranne: Minä, sisareni
  Markus Nummi: Karkkipäivä
  Anne Enright: Valvojaiset
  Paolo Giordano: Alkulukujen yksinäisyys
  Cecilia Samartin: Senor Peregrino
  Mary Ann Shaffer: Kirjallinen piiri perunakuoripaistoksen ystäville

  Karoliina

  VastaaPoista
 7. Minulla sama juttu kuin Karoliinalla. Lista on laaja, mutta onpahan jännitystä aattona kun tietää ettei saa kaikkia, niin voi arvailla, että mitä saa :)

  Toivomiani kirjoja:
  Anja Snellman: Parvekejumalat
  Patrick Rothfuss: Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, osa 1.)
  Elina Hirvonen & Anu Silfverberg: Sata sivua, tekstintekijän harjoituskirja
  Chimamanda Ngozi Adichie: Purppuranpunainen hibiskus
  Alexandra Salmela: 27 eli kuolema tekee taiteilijan
  Gregory David Roberts: Shantaram
  Enrique Moriel: Ajattoman kaupungin varjot

  VastaaPoista
 8. Susa P., toivotaan näin;)

  Lauren, se olisikin varmaan mielenkiintoinen! Minä olen kaunokirjallisuuden lisäksi toivonut opiskeluaiheisia kirjoja, ne on niin kalliita että harvemmin viitsii itse ostaa…

  Seija, minäkin itse asiassa ostin yhden kirjan itselleni joululahjaksi. Silloin saa ainakin mitä toivoo;)

  Taava, totta. Lahjakortti on kiva lahja mutta minun on saatava ainakin yksi kirja joululahjaksi jota voi sitten aattoillan ja joulupäivät lueskella;)

  Susa, Haudankaivajan olisin voinut lisätä myös omalle listalleni...

  Karoliina, listallasi on monta tosi hyvää kirjaa. Luen parhaillaan Samartinin Senor Peregrinoa ja se vaikuttaa todella hyvältä!

  Morre, näin on. Siksi minäkin kirjoitin äidilleni pitkän listan vaihtoehdoista. Saapa sitten valita ja itse jännätä, että minkä se äiti ostaa;) Sinun listaltasi täytyy mainita Purppuranpunainen hibiskus. Se on sillä äidin listalla, mutta jostain ihme syystä unohdin sen tästä blogilistasta. Sen siis haluan! : ) ja Shantaramin haluan ehdottomasti lukea.

  VastaaPoista
 9. Jos asut Helsingissä, niin Kaisaniemessä on hyvä antikvariaatti, jossa myydään uutuuskirjoja 6-10e hintaan. Tätä köyhää opiskelijaa on auttanut. Viimeksi siellä oli ainakin Siirilän Historia on minut vapauttava ja tuo Jeninin aamut.

  Ostin itselleni Harjukaupungin salakäytävät 6eurolla.

  VastaaPoista
 10. Tomomi, hitsit kun en asu Helsingissä. Ensi viikonloppuna olen tosin menossa sinne tapaamaan kaveria, jospa löytäisin ja ehtisin tuolla käydä. Kuulostaa aika unelmapaikalta nimittäin!:)

  VastaaPoista
 11. Osaatko Tomomi tarkemmin kertoa tuosta antikvariaatista? inkä niminen se on ja miten löydän sen?;D

  VastaaPoista
 12. Muistaakseni sen nimi on Antikvariaatti Aikakirjat, löytyy unioninkatu 45. :)

  VastaaPoista
 13. Tuosta toivelistasi luin juuri Kellokosken prinsessan ja Emman ja Unon. Kannattaa toivoa ;-)
  Hämeen-Anttilalta olen lukenut kaikki aiemmat, joten tuon uusimman voisin minäkin liittää toivelistalleni. Eilen juuri olin käymässä Helsingissä ja pääsin oikein isoon kirjakauppaan:-)
  Voi sitä tunnelmaa ja tuoksua, siellä voisi viettää vaikka koko päivän.
  Ostin miniälleni (suunnilleen sinun ikäisesi) Aavikon kukan, josta tykkäsin itse kovasti ja toiselle miniälle Pienen lankakaupan. Ja tyttärelleni L.M. Montgomeryn Sara, tarinatyttö. Eivät he tiedä, että kirjoittelen tänne blogiin, joten salaisuus säilyy kyllä.
  En yleensä toivo kirjoja omaksi, käytän enimmäkseen kirjastoa. Nyt varauslistallani on vetämässä Nummen Karkkipäivä ja uskon saavani sen jouluksi.

  VastaaPoista
 14. Tuo edellinen lähti vahingossa ilman nimeä..
  Hanna sen kirjoitti ;-)

  VastaaPoista
 15. Huoh, tein tänään jotakin karmivaa... alkoi nimittäin kuulostaa, että ihan ilman lahjakirjoja jään tänä vuonna... Niinpä sitten ostin kaksi.

  Lisää aiheesta blogissa...

  Nyt ylimpänä toiveena on Hämeen-Anttilan Tuhannen ja yhden yön sadut - sitä en raskinut itselleni ostaa, kun sain samaan hintaan melkein kaksi kirjaa... ;)

  VastaaPoista
 16. Hanna, isot kirjakaupat on niin ihania paikkoja. Viikonloppuna minäkin pääsen Helsinkiin ja ihan varmasti kierrän muutaman ison kirjakaupan vain sen tunnelman vuoksi. Kiva kävellä ympäri ja katsella kirjoja;) Aavikon kukan minäkin luin hetki sitten ja tykkäsin paljon. Pieni lankakauppa löytyy hyllystä, mutta on vielä lukematta: ) Nummen Karkkipäivä on todella hyvä toive –loistava kirja!

  Valkoinen Kirahvi, kävin kurkkimassa blogissasi mitkä kirjat ostit ja todella kivat joululahjat sait;) Hyvä valinta siis!:D

  VastaaPoista
 17. Sain juuri kirjastosta tekstarin, että varaukseni Karkkipäivä on noudettavissa :-)
  Siis yksi joululahja ainakin varma ;-)
  Mukavaa kirjakauppareissua Helsinkiin, Sanna, nauti tunnelmasta!
  Siinä on vain se vaara, että mukaan tarttuu taas luettavaa entisten lisäksi...

  VastaaPoista
 18. Hanna, ihanaa -nyt pääset Karkkipäivän kimppuun;) ja kiitos sinulle, vietän varmasti mukavan lauantain Helsingissä:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.