torstai 30. joulukuuta 2010

Kirjavuosi 2010

Nyt on aika pistää pakettiin kirjallinen vuoteni 2010! minulla oli suuria hankaluuksia valita suosikkikirjojani vuodenlta, olen lukenut niin paljon loistavia kirjoja. Siksi suosikkikirjalistani on nyt kahdessa osassa, kotimaiset ja ulkomaiset kirjat erikseen. Tänä vuonna olen lukenut yhteensä 95 kirjaa, viimeiseksi jäi Siirilän Historia on minut vapauttava.


5 parasta lukemaani ulkomaista kirjaa vuonna 2010:

1. Poltetut varjot / Kamila Shamsie
2. Kukkien verellä kirjottu / Anita Amirrezvani
3. Señor Peregrino / Cecilia Samartin
4. Poika raidallisessa pyjamassa / John Boyne
5.Leijapoika / Khaled Hosseini5 parasta lukemaani kotimaista kirjaa vuonna 2010:

1. Totta / Riikka Pulkkinen
2. Raja / Riikka Pulkkinen
3. Viinakortti / Sami Hilvo
4. Karkkipäivä / Markus Nummi
5. Kaksi rakkautta / Paula HavasteSitten vielä suosikkien jälkeen muutama muu listaus:

Koskettavin kirja:

Poika raidallisessa pyjamassa

Paras faktapohjainen kirja:

Kellokosken Prinsessa

Paras kirjaan pohjautuva elokuva:

Veronika päättää kuolla

Paras kirjailijalöytö:

Ian McEwan

Hurmaavin kirja:

Karkumatka / Anna Gavalda 

Suurin pettymys:


Nenäpäivä / Mikko Rimminen


Positiivisin yllätys:


Muutama loistava suomalainen mieskirjailijalöytö; Jussi Siirilä ja Tuomas Vimma etunenässä sekä loistava Peter Franzenin Tumman veden päällä. (minä aina epäilen julkkiksia jotka ryhtyvät kirjailijoiksi...)


Kun vuosi 2010 on nyt paketissa jatketaan taas ensi vuonna. Lukemani kirjat jäi nyt harmittavasti alle sadan, ensi vuonna luen aivan varmasti ne 100 kirjaa! Uusi vuosi aloitetaan Maaloufin Samarkandilla, Kinsellan hömpällä ja loistavalla Anilda Ibrahimillä.


Onnellista ja Upeaa Uutta Vuotta 2011 kaikille lukijoille. Suuri Kiitos tästä ensimmäisestä blogivuodesta!:)14 kommenttia:

 1. Ian McEwan on kyllä löytämisen arvoinen kirjailija! On kiva tietää, että joidenkin tyyppien kirjoihin voi aina "laadullisesti" luottaa:)

  VastaaPoista
 2. Leena on jo niin kovasti puhunut Ian McEwanin puolesta ja moni muukin kehunut, että pakko se on minunkin kyllä heti vuoden alussa tarttua johonkin hänen teokseensa :)

  Hieno lista kyllä! Käännöskirjallisuuden listastasi en ole lukenut mitään, mutta kaikkia olen jo suunnitellut lukevani.

  VastaaPoista
 3. Kiva lista, sieltä löytyy monia minunkin suosikkejani. Ian McEwan kiinnostaa myös minua ja varasin joululomalukemiseksi häneltä Sovituksen, mutta saa nähdä ehdinkö lukemaan sitä nyt.

  VastaaPoista
 4. Oletkin lukenut tänä vuonna paljon. Hieno lista, jossa on paljon tuttua ja vielä enemmän tuntematonta. :) Cecilia Samartin on omalla lukulistallani, samoin Nummen Karkkipäivä. Ja ihanaa, että Totta kohosi sinullakin korkealle!

  Pidin myös "kunniamaininnoistasi": Minunkin mielestäni Anna Gavaldan Karkumatka on hurmaava, ja itsekin nautin tavattomasti Ian McEwanin löytymisestä.

  Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Onnellista Uutta Vuotta sinnekin! Lista on hieno, itse jään reippaasti sinun alle kirjalistassa, mutta 100 kirjaa tavoitteena täälläkin ;)

  VastaaPoista
 6. Hyvää uutta vuotta!

  Vaikuttavan määrän kirjoja olet ehtinyt vuodessa lukea :--) Suosikeissasi on kyllä paljon sellaista, mitä minäkin haluan lukea!

  VastaaPoista
 7. Eksyin jostain blogista tänne ja uteliaana tulin lukemaan kirjalistaasi. Oi, joku muukin on tykästynyt Poltettuihin varjoihin! Tosi vaikuttava kirja. Täällä tykättiin myös Pulkkisesta! : )

  VastaaPoista
 8. Kiinnostava lista! Minua kyllä pelottaa tuo vuoden pettymys, sillä aion aloittaa ensi vuoden sillä... Gavalda aiheutti minulle tänä vuonna sellaisen pettymuksen, että en uskalla lukea vieläkään tuota Karkumatkaa. Kunhan luen, toivottavasti se on minustakin hurmaava!

  Hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 9. Hyvää uutta vuotta!!

  Tammikuun lukupinossani odottavat Totta, Nenäpäivä ja Karkkipäivä. Nenäpäivää ehdin jo selailla ja alku vaikutti ainakin lupaavalle. Mutta saa nähdä, miten käy...

  VastaaPoista
 10. Sonja, totta, ihan samaa mieltä olen! Odotan innolla että pääsen lukemaan lisää Ian McEwania:)

  Susa, kannattaa tarttua McEwaniin. Toivottavasti tykkäät:)

  Susa P., Sovitus on minulta vielä lukematta. Elokuvankin ostin juuri mutta kirja täytyy kyllä lukea ensin;)

  lumiomena, Onnellista uutta vuotta Sinullekin!

  Naakku, kiitos samoin!:)

  Lauren, kiitos samoin! :)

  Joana, tervetuloa!:) Poltetut varjot oli todella vaikuttava kirja. Ja Pulkkinen loistava suomalainen kirjailija;)

  Jenni, olen kuullut Nenäpäivästä myös kehuja joten ehkä se vain ei minulle sopinut;) Gavaldalta en ole lukenut muuta kuin tuon Karkumatkan mutta se oli kyllä todella hurmaava pieni kirja:) Hyvää uutta vuotta!

  Zephyr, odotan innolla mielipidettäsi Nenäpäivästä! Hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 11. Hyvää uutta vuotta, Sanna! Ja kiitos listoista, niitä on aina kovin mielenkiintoista lukea.

  Minulla on jotenkin outo olo, kun luin juuri McEwanin Sementtipuutarhan. Luin aiemmin Rannalla, jota rrrakastin ja olin ihan varma, että tulisin rakastamaan kaikkia muitakin kirjailijan tuotoksia. Sementtipuutarha oli kuitenkin taidokkuudestaan huolimatta sen verran ällöttävä, etten vielä osaa päättää mielipidettäni siitä. Ravistuttava ja vaikuttava, kyllä, mutten ole varma, haluanko vaivaantua ja ahdistua lukiessani niin kovasti. En siis yleensä vältä vaikeita aiheita, vaan olen sitä mieltä, että elämän raadollisuudesta täytyy tietää, mutta tämä oli jotakin muuta... Äh, en osaa selittää enkä tiedä, miten minä siitä niin järkytyin. :) Onhan se hyvän kirjan merkki, että herättää tunteita. Mutta esim. Poikani Kevin oli minusta pelkästään loistava, tämä loistava mutta toisaalta liian häiritsevä.

  No, tulipa vuodatus.. :)

  Karoliina

  VastaaPoista
 12. Karoliina, minäkin luin Sementtipuutarhan jokin aika sitten ja aihe oli todellakin aika ahdistava ja vaivaannuttavakin. Kuitenkin jotenin tykkäsin kirjasta... Ja minäkin usein "tykkään" lukea rankkojakin kirjoja, esim. Poikani Kevin oli minustakin loistava. Ja jos kirja herättää tunteita, se on ehdottomasti minusta hyvä ja antaa lukijalleen jotain!:)

  Hyvää uutta vuotta!:)

  VastaaPoista
 13. Kiitos vaan vinkistä, nyt olen minäkin tutustunut Ian McEwaniin. Luin Rannalla ja pidin siitä niin, että aion kyllä lukea muitakin hänen kirjojaan. Seuraavana on Lauantai odottamassa yöpöydällä.
  Rannalla oli mielenkiintoinen kuvaus yhden illan, oikeastaan muutaman tunnin tapahtumista takautumineen. Koko ajan odotti mielenkiinnolla, mitä tulee tapahtumaan. Yksityiskohtien tarkka kuvaus oli hienosti tehty. Jossakin vaiheessa tuli mieleen Kilven Alastalon salissa, jossa yli 800 sivun verran kerrotaan yhden iltapäivän tapahtumista. No, tämä vertaus taisi olla aika kaukaa haettu, mutta tuli tuossa Rannalla-krjaa lukiessani mieleen.
  Sujuvaa tekstiä McEwan kirjoittaa. Odotukseni ovat siis korkealla muihinkin hänen kirjoihinsa nähden.

  VastaaPoista
 14. Hanna, eipä kestä -kiva että tutustuit ja vielä tykkäsitkin!:) Minulla on sekä Lauantai että Rannalla vielä lukematta mutta toki odotan niiltä paljon kun aiemmista McEwaneista olen tykännyt:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.