lauantai 4. joulukuuta 2010

Arvonta!

Nyt on kirjablogini ensimmäisen arvonnan aika. Palkintoja arvonnassa on kaksi kappaletta, lähestyvän joulun kunniaksi;)

Palkinto numero 1 onkin hieman jouluaiheinen, Marko Leinon Joulutarina pokkariversiona sekä Åsa Larssonin dekkari Aurinkomyrsky (joka ei tosin ole jouluaiheinen;), myöskin pokkarina. Kirjojen kaveriksi laitan mukaan jotain herkkua;)


Palkinto numero 2 on yksi kotimaisista suosikkikirjoistani, eli Leena Parkkisen palkittu esikoisromaani Sinun jälkeesi, Max. Myös tänne lisätään jouluherkkuja;)


Arvontaan voi osallistua vastaamalla yhteen kysymykseen:

Mikä on ollut vuoden paras (kotimainen/ulkomainen) kirja sinun mielestäsi?

Kommentissa saatte mielellään mainita kumman palkinnon haluatte voiton sattuessa kohdalle, jos toinen palkinnoista miellyttää toista enemmän. Yksi arpalippu kommentista tämän postauksen kommentiboksiin, toisen arpalipun blogilliset saavat linkittämällä arvonnan blogissaan ja kolmannen arpalipun saa, jos liittyy/on jo lukijani tuossa sivupalkissa. Mainitsetko myös kommentissa monella arvalla olet mukana:)

Vastausaikaa on runsas viikko, 13.12 klo 20:00 saakka. Onnea arvontaan, toivottavasti palkinnot ovat mieluisia!

25 kommenttia:

 1. Voiko osallistua, vaikka ei osaisi vastata. :)

  Olen mukana kolmella arvalla, plus sinun innostamana laitan huomenna oman arvonnan pystyyn, voidaan arpoa sitten yhtä aikaa. :)

  VastaaPoista
 2. Hankala kysymys! En nimittäin ole tänä vuonna lukenut juuri yhtään tänä vuonna julkaistua kirjaa (ellei oteta lukuun uusia painoksia) :D Haha. Mutta jos sopii hieman soveltaa, niin yksi mielenkiintoisimmista on poikaystävälleni lahjaksi ostama Justin Croninin Ensimmäinen siirtokunta (hän tykkäsi todella paljon!) sekä John Irvingin Viimeinen yö Twisted Riverillä (olen Irving-fani, mutta tää uusi ei tainnut saada niin kummoisia arvosteluja osakseen). Molemmat siis odottavat hyllyssä vuoroaan.

  Ja sitten parhain niistä, jotka olen tänä vuonna lukenut ja jotka eivät tämän vuoden tuotantoa kuitenkaan ole, on ollut Muumipapan urotyöt, sillä ihastuin sen kautta taas uudestaan muumeihin!

  Laitan tästä mainoksen blogiini, joten kolmella arvalla mukana! Ja kakkospalkinto miellyttää enemmän.

  VastaaPoista
 3. Yhdellä arvalla mukana. Olen kyllä lukijasi, mutten tuolla sivupalkissa :)

  Paras lukemani kirja tänä vuonna on ollut Markus Nummen Karkkipäivä.
  Taitavaa ja koskettavaa tekstiä. Lisää myöhemmin blogissani...

  VastaaPoista
 4. Käykö tänä vuonna suomennettu teos? Olen lukenut niin vähän mitään tänä vuonna ilmestynyttä, että vastaan: Paul Austerin Näkymätön. Luin sen kyllä englanniksi, mutta kun se ilmestyi kerta tänä vuonna suomeksi, lasken sen kuuluvaksi mukaan :) Yhdellä arvalla mukana. Ja jos voitan, toivon Parkkisen teosta! Ps. Olen kanssa vakilukija, mutten palkissa, joten yhdellä mennään.

  VastaaPoista
 5. Kolme arpaa, kiitos. Kysymykseen en osaa vastata, lapset ovat pieniä ja ehdin lähinnä lukea lehtiä. Nyt yritän elvyttää harrastusta lukemalla wanhoja suosikkejani, juoni ei unohdu vaikka ehtisi harvakseltaan kirjan pariin.

  VastaaPoista
 6. Vaikea valinta, niin paljon hyviä kirjoja on tänä vuonna tullut luettua ja vuottakin on vielä jäljellä. Mutta jos nyt raa'asti valitsen vain yhden tänä vuonna julkaistun kirjan, niin se on sitten Ian McEwanin Polte.

  Olen mukana kolmella arvalla ja palkinnoista numero 2 on mieleisempi.

  VastaaPoista
 7. En ole lukenut hirveän paljon tänä vuonna ilmestyneitä uutuuskirjoja, mutta tähän mennessä suosikkini on ollut ehdottomasti Andrea Levyn The Long Song, jota kehun myös täällä.

  Ilmoittaudun mukaan kolmella arvalla ja palkinto nro 2 miellyttäisi kovasti. :)

  VastaaPoista
 8. Höh, miten vaikea kysymys:) Vastaan tähän että Sami Hilvon "Viinakortti", koska se on päällimmäisenä mielessä. Ja olihan kirja ainakin erilainen kuin monet muut lukemani kirjat. Palkinnoista miellyttää enemmän ykkönen.

  Olen mukana kolmella arvalla, jos lasket linkitykseksi sen, että mainostan arvontaasi erään postauksen yhteydessä:)

  VastaaPoista
 9. Sanna, linkittäisin sinua samoin kuin Tomomia alkuviikon eli huomisen, jopa ehkä tämäniltaisen myöhäisen postauksen yhteydessä, jos se riittää.

  Ja minä en tietenkään voi paljastaa parhaiden kirjojen listaani vielä;-)

  Ensimmäinen palkinto kiinnostaa. Aurinkomyrsky minulla on, mutta voisin antaa toisen kappaleen lahjaksi ja tuota Joulutarinaa en ole itse lukenut.

  Jos näin sopii, olen mukana kolmella.

  VastaaPoista
 10. Vielähän tässä on pari viikkoa vuotta jäljellä, jospa se paras kirja osuisi niiin... Kävin läpi tähän asti lukemani listan, ja parhaaksi niistä nostan Franzénin Tumman veden päällä.

  Kolme arpaa, kiitos!

  VastaaPoista
 11. Osallistun yhdellä arvalla ja jos onni suosisi, haluaisin palkinnon numero kaksi.

  Tänä vuonna suomennetuista, joskin englanniksi luetuista, paras oli Kathryn Stockettin Piiat. Suomalaisista ehkäpä lopulta Peter Franzénin Tumman veden päällä.

  Karoliina

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Sanna, ettet ihmettele: Kirjoitin sulle vahingossa viestin joka piti mennä Tomomille...

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 14. Susupetalin Valkoiset talot on paras lukemani kirja - tosin lähes ainoa tänä vuonna lukemani. Olisinko mukana arvonnassa yhdellä arvalla? Jos onni potkii, niin Marko Leinoa, kiitos!

  VastaaPoista
 15. Osallistun kolmella ja jos voitan, haluaisin palkinnon numero 2. Sinun jälkeesi, Max, on jo tovin ollut lukulistallani.

  Hmm... Paras tänä vuonna lukemani kotimainen kirja on ehdottomasti Arne Nevanlinnan "Marie". Mutta paras ulkomainen? Apua, täytyy ihan miettiä. Aika korkealle nousevat ainakin Giordanon "Alkulukujen yksinäisyys", Oatesin "Haudankaivajan tytär" ja Irvingin "Viimeinen yö Twisted Riverillä". Jään miettimään ;)

  VastaaPoista
 16. Olen aika huono lukemaan uutuuskirjoja, joten muutamasta lukemastani kirjasta valitsen ehdottomasti parhaaksi tänä vuonna suomeksi ilmestyneeksi kirjaksi Alkulukujen yksinäisyyden. Tai ainakin kovan googletuksen jälkeen päättelin, että se on tämän vuoden kirja.

  Kaikista tänä vuonna lukemistani kirjoista Aikamatkustajan vaimo oli paras.

  Mukana kahdella arvalla ja palkinnoista houkuttaa enemmän kakkonen! :)

  VastaaPoista
 17. En varmaankaan saa tästä lisää arpoja, mutta piti tulla sanomaan, että ylempänä mainitsemani toive toteutui: Harjukaupungin salakäytävät nousi parhaaksi!

  VastaaPoista
 18. Tomomi, ehdottomasti;) Mukana siis kolmella arvalla!

  Lauren, harmittaa kun en ole ehtinyt lukea Irvingiä vielä:/ Jospa jossain vaiheessa…olen kuullut siitä niin paljon kehuja.Ja kolmella arvalla mukana :)

  Morre, Karkkipäivä on yksi minunkin suosikeistani . Yhdellä arvalla mukana!

  Katriina, kyllä käy! Paul Austerin uusinta en ole ehtinyt vielä lukemaan, mutta hänen aiemmista kirjoistaan olen tykännyt kovasti! Yhdellä arvalla mukana ;)

  Tanjus, kolmella mukana!

  Kuutar, kolmella mukana;) McEwanin Polte yltäisi myös minun Top-listalleni tänä vuonna luetuista.

  Zephyr, Kolmella arvalla mukana!;)

  Susa P., Viinakortti on loistava! Yltäisi niin ikään top-listoilleni;) Kiitos linkityksestä, kolmella arvalla mukana!

  Leena Lumi, Kyllä sopii, olet kolmella arvalla mukana: )

  Jori, kolmella mukana!

  Karoliina, yhdellä arvalla mukana;)

  anja, yhdellä mukana, kiitos osallistumisesta!: )

  lumiomena, tänä vuonna on niin paljon hyviä kirjoja, että parhaan valinta on tosi vaikeaa;) kolmella arvalla mukana!

  Janninna, Alkulukujen yksinäisyys oli tosiaan hyvä kirja: ) ja kahdella arvalla mukana!

  Jori, minulla tuo on vielä lukematta ja kun se ei vaikuta ihan minun tyyliseltäni kirjalta olen miettinyt luenko ollenkaan. Ehkä kuitenkin pitäisi, ensin Leenan ja nyt sinun kehujesi jälkeen…

  VastaaPoista
 19. Ainakin yksi parhaista oli Elina Tiilikan Punainen Mekko. Parhaiden joukkoon epäilen kuuluvan myös Hannu Väisäsen Kuperat ja koverat, Petri Tammisen Muita hyviä ominaisuuksia ja Margaret Arwoodin Herran tarhurit, joiden lukemista odotan innolla.

  Arvontaan osallistun kahdella arvalla ja vaihtoehto 1 olisi mieluisin.

  VastaaPoista
 20. Siis Atwoodin, kuten kaikki varmaan tajusivat ;)

  VastaaPoista
 21. Matti Myöhäisenä tulen mukaan arvontaan, mutta siis kahdella arvalla;) Ja jos voitto osuisi ihmeekseni kohdalleni, kakkospalkinto kiinnostaa :)

  Hmm..sain juuri loppuun Pulkkisen Totta ja mieleni väreilee voimakasta jälkivaikutusta..hmm..Mutta siitä huolimatta pakko sanoa, että Pasi I. Jääskeläisen Harjukaupungin salakäytävät vie kotimaisissa tämän vuoden ykköspallin minun listassa. Se oli niin erilainen ja täynnä niin monenlaista elementtiä kuitenkin tosi upeasti yhteen nivottuna, että siksi ääni sille.

  VastaaPoista
 22. Maana, kahdella mukana! Punainen mekko on loistava kirja. Muita mainitsemiasi e ole lukenutkaan:)

  Susa, tervetuloa mukaan:) Jääskeläinen on minulla lukematta niin kuin tuossa ylempänä mainitsin, Totta taas nousee ihan kärkeen:)

  VastaaPoista
 23. Vielä viimeisinä päivinä ryntään tänne osallistumaan! Osallistun kolmella arvalla, vaikken tuolla ylhäällä lukijalistalla olekaan. Käytän Blogilistaa mieluimmin :)

  Tämä on kyllä vaikea kysymys! Jonkinlaisen pohdinnan jälkeen vastaan kuitenkin Elina Hirvosen Kauimpana kuolemasta ja Petri Tammisen Muita hyviä ominaisuuksia. Jos voisin vielä lisätä kirjan joka on suomeksi ilmestynyt viime vuonna (2009) niin se olisi juuri lukemani Jenny Downhamin Ennen kuin kuolen. Luinhan sen kirjan tänä vuonna vaikkei se tänä vuonna ole ilmestynytkään :)

  Minua kiinnostaisi hurjasti tuo Parkkisen Sinun jälkeesi Max!

  VastaaPoista
 24. Tahtoo voittaa arpajaisissa. Joel Haahtela ei petä: Katoamispiste Joyce Carol Oates koukutti: Kosto

  Sinun jälkeesi Max, saa lähettää.

  - juolevi -

  VastaaPoista
 25. Naakku, vielä ehtii!;) Kolmella mukana:)

  juolevi, yhdellä arvalla mukana:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.