tiistai 13. heinäkuuta 2010

Sinun jälkeesi, Max


 Tykkäsin Leena Parkkisen esikoiskirjasta Sinun jälkeesi, Max erittäin paljon. Romaani on niin epätavallinen suomalainen kirja kuin olla voi. Romaani kertoo Saksassa syntyneiden siamilaisten kaksosten, Issacin ja Maxin elämästä. Kirjan luvut hyppivät poikien lapsuusvuosien 1900-luvun alussa sekä aikuisvuosien 1920-30 luvun hujakoilla. Koska kaksoset jakavat ruumiinsa ja heillä on yhteisiä ruumiinosia, he myös kärsivät toistensa sairaudet. Luonteeltaan kaksoset ovat erilaiset, mutta useimmiten he tulevat hyvin toimeen keskenään vaikka joutuvatkin suunnittelemaan kaiken etukäteen. Kirja seuraa kaksosten elämää, lapsuusvuosia, nuoruuden sirkusaikoja, rakastumisia ja kaikkia mielenkiintoisia ihmisiä joita he tapaavat esimerkiksi aikuisina Helsingissä. Lukija saa tutustua kauniiseen Irikseen, Madame Maximiin sekä Luciaan joista kaikista tulee tärkeitä naishenkilöitä kaksoten elämässä. Ennen kaikkea kirja tuo esille sen, miltä tuntuu kun ei ole koskaan yksin.

Kirjan kieli on kaunista ja sujuvaa, lukuelämys oli erittäin miellyttävä ja kaksosten elämää oli helppo seurata loppuun saakka. Erittäin hieno kirja, suosittelen lämpimästi kaikille!

****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.