sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

En tahdo kuolla, en vain jaksa elää


Ann Heberleinin kirja En tahdo kuolla, en vain jaksa elää kertoo kirjalijan omasta elämästä vakavan, rankan psyykkisen sairauden kanssa. Heberlein on jo monta vuotta kärsinyt kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja itsemurha-ajatukset ovat tuttuja. Kirja on rankka ja kirjoitettu tavalla, että lukija kärsii kirjailijan mukana.Teksti on dynaamista, vaihtelevaa, lauseet lyhyitä ja toistoa on paljon. Kirjan rankkuudesta huolimatta pidin siitä paljon. Oma mielenkiintoni (opiskelen psykologiaa) aihetta kohtaan on varmasti merkittävä tekijä, mutta suosittelen kirjaa muillekin - se antaa varmasti hyvän kuvan vakavasta sairaudesta ihan kaikille. Suurempi tietous psyykkisistä sairauksista ei mielestäni ole pahitteeksi kenellekään.

****-

3 kommenttia:

 1. Tilasin tämän kirjan, mutta en ole vielä muilta kirjoiltani ehtinyt lukea. Olin päättänyt, että en tuo tätä blogiini, mutta ehkä muutan mieltäni, en tiedä vielä.

  Koska opiskelet psykologiaa, lueppa sellainen vanha ja ei-tieteellinen kirja kuin: Lage Johansson Yritä ymmärtää (Försök förstå, Gummerus 1973).

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, täytyy etsiä tuo kyseinen kirja käsiin jostakin:)

  VastaaPoista
 3. No niin, nyt vein tämän kirjan blogiini.

  Ja linkitin sinut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.