torstai 22. heinäkuuta 2010

Kabulin kauneuskoulu


Deborah Rodriguezin Kabulin kauneuskoulu kertoo kirjailijan omasta elämästä. Hän jättää elämänsä Yhdysvalloissa 2000-luvun alussa ja muuttaa Afganistaniin, Kabuliin ja perustaa siellä kauneuskoulun jossa hän opettaa afgaaninaisia kampaajiksi. Afganistanissa Debbie myös naitetaan afgaanimiehelle, hän saa ison kasan uusia ystäviä ja alkaa tuntea, että Kabul on hänen kotinsa.

Kirja kuvailee afgaaninaisten asemaa, maan kulttuuria, Kabulin vaikeuksia 2000-luvulla, kaikin tavoin ajankohtaisia, ajattelemisen arvoisia asioita. Kirjassa on huumoria, mutta myös traagisia käänteitä sekä suuria ilon aiheita. Koska tarina on tosi herätti se minussa tunteita laidasta laitaan, loppusanoina Deborah Rodriguez miettii itse oliko mistään mitään hyötyä. Mielestäni erittäin ajankohtainen, tunteita herättävä ja Afganistanista hieman erilaisen kuvan antava kirja. Suosittelen ehdottomasti kaikille!

****

2 kommenttia:

  1. Kiva lukea arvostelu tästä kirjasta, olen nähnyt sen monta kertaa hyllyssä, mutten oikein tiennyt onko perus hunnun & nyrkin välissä -tarina. Ilmeisesti hieman erilainen!

    VastaaPoista
  2. Kirjapeto: Kyllä vain, antaa hieman erilaisen kuvan Afganistanista kuin esimerkiksi Khaled Hosseinin kirjat. Toki yhtäläisyyksiäkin löytyy:)Kyllä kannattaa siis lukea!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.