tiistai 20. heinäkuuta 2010

Lyhytsiipiset


Anja Snellmanin romaani Lyhytsiipiset ottaa vaikutteita 1960-luvun Bodomin-järven surmista. Tässä kirjassa kolme teinityttöä on saanut surmansa Fardom-järven rannalla oltuaan telttailemassa. Surmatun Anniinan 14-vuotias isosisko Marleena on ainut eloon jäänyt. Marleena ei sairaalassa muista yön tapahtumista mitään, vain muutamia juttuja sieltä sun täältä. Lyhytsiipiset seuraa aluksi aikaa ennen surmaa ja se jälkeen, lopuksi päästään myös itse surmayön tapahtumiin. Syyllistä ei suoraan kerrota, lukija saa päätellä itse onko esimerkiksi Marleenan biologianopettajalla, Dick Strengilla osuutta surmassa. Opettaja oli Marleenan ensirakkaus, hän käytti nuoren tytön ihailua hyväkseen ja he jakoivat muutakin kuin kiinnostuksensa hyönteisiin.

Lyhytsiipiset on nopea ja helppolukuinen kirja. Ihailen yhä enemmän Snellmanin kirjoitustyyliä ja kahden Snellman-kirjan jälkeen voisin melkein sanoa, että hän on yksi suomalaisista kirjailijasuosikestani. Suosittelen myös Lyhytsiipisten lukemista, minua alkoi kirjan jälkeen kiinnostaa Bodom-murhat ainakin entistä enemmän;)

***+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.