tiistai 12. marraskuuta 2013

Finlandia-ehdokkaat 2013Tämän vuoden ehdokkaat Finlandia-palkinnon saajaksi on juuri julkistettu! Ehdolla ovat:

*Kjell Westö: Hägring 38 (Schildts & Söderströms)
*Riikka Pelo: Jokapäiväinen elämämme (Teos)
*Leena Krohn: Hotel Sapiens (Teos)
*Asko Sahlberg: Herodes (WSOY)
*Hannu Raittila: Terminaali (Siltala)
*JP Koskinen: Ystäväni Rasputin (WSOY)

Minä olen lukenut ehdokkaista jopa kaksi, Westön ja Pelon. Oma voittajasuosikkini näistä on, yllätysyllätys, Westö vaikka Pelonkin kirjasta pidin paljon. Ehdokkaista nuo muut eivät oikeastaan hirveästi kiinnosta minua, mutta Raittilan ja Krohnin voisin ajatella lukevani jossain vaiheessa. Ja no, sen voittajan luen joka tapauksessa, mutta tietenkin toivon sen olevan jo luettu ;).

Tässä linkit arvioihini luetuista ehdokkaistani:

Hägring 38
Jokapäiväinen elämämme


Nyt odottelemaan joulukuun kolmatta päivää, kun voittaja julkistetaan. Voittajan valitsee Helsingin kaupunginteatterin pitkäaikainen johtaja Asko Sarkola.

15 kommenttia:

 1. Hienot ehdokkaat, joista olen lukenut vasta Westön, mutta Herodes-urakka on täällä nyt aluillaan. Ystäväni Rasputin yllätti! Olen ollut siitä kovasti kiinnostunut ja kirja on ollut jo parin viikon ajan kirjastosta lainassa lukuvuoroaan odottamassa, mutta en arvannut sen olevan noin hyvä. Pitänee ottaa se lähiaikoina lukuun. Muutenkin olen ajatellut lukea nuo kaikki, paitsi että Raittilan lukeminen vähän jännittää, epäilen ettei se ehkä ole minun kirjani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Rasputinin lukemista! Luin sen kesällä ja tykkäsin kovasti.

   Poista
  2. Rasputin oli minulle ennestään ihan tuntematon kirja, mutta voisin ajatella lukevani senkin! Minä en ehkä tule lukemaan Herodesta, koska se ei ihan vaikuta minun kirjaltani...

   Poista
 2. Minä olen lukenut nuo samat kaksi, mutta pidän peukkuja Pelolle, vaikka Westönkin teoksesta pidin. Muista ehdokkaista voisin kuvitella lukevani ainakin Sahlbergin, ja ehkä myös Koskisen teokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelon kirja oli minulle ehkä ihan vähän liian raska. Siksi Westölle peukut täältä ;).

   Poista
 3. Yllätys yllätys, en ole lukenut ehdokkaista yhtäkään. :) Enkä erityisesti hingu yhtäkään lukemaan, mutta Krohnin ja Pelon kirjat ovat sellaisia, jotka ainakin hieman kiinnostavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krohnin kirja vaikuttaa kiinnostavalta, ja Pelon kirja oli kyllä hieno :).

   Poista
 4. Westöä tietysti kannatan ja sen olen tarkkaan lukenut. Raittilan Terminaalin törkeästi "pikaselasin" läpi, joten en voi sanoa sitä lukeneeni, vaikka tiedän, mitä siinä tapahtuu. Jos Pelo voittaa, luen sen, vaikken usko sen olevan minun kirjani. Krohnin aion lukea joka tapauksessa, samoin tuo Koskinen kiinnostaa, sehän voisi olla yllätyshyvä! Kirjailija ei ole minulle tuttu lainkaan. Herodes saattaa jäädä jopa lukematta ainakin tältä syksyltä. Vaikka Waltarista pidänkin, ja näitähän on verrattu. Jännä nähdä, kuka voittaa, en osaa yhtään arvailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskinen alkoi kiinnostaa nyt minuakin, ihan tuntematon kirja ja kirjailija minulle ennestään. Herodesta tuskin tulen lukemaan... Voittajaa en osaa minäkään arvailla, toivon Westötä mutta jostain syystä kutina sanoo Pelo? Jännä katsoa! :)

   Poista
 5. Itse olen lukenut kolmea ehdolla olevista.

  Westön sinnittelin loppuun August-ehdokkuuden voimalla. Tylsähän se oli, niin kuin suurin osa Westön tuotannosta. Hannu Raittilan Terminaalin jätin kesken: lentoalan esitelmä.Hajanainen, epätasainen, tosin ajoittain kiinnostava. Riikka Pelonkin myönnän jättäneeni kesken. Luin sitä tavallista pidemmälle, mutta kun kirjassa ei tuntunut juuri tapahtuvan mitään ja tapahtumien kuvauskin oli niin latteaa, en jaksanut. Aihepiiri kiinnosti. Mietin nyt, että kannattaisiko minun palata kirjaan uudestaan, koska niin moni on sitä hehkuttanut.

  Yritin miettiä, olenko lukenut mieluisampia. Kaksi suomalaista uutuutta olen hotkaissut tänä vuonna: Maarit Verrosen Varjonaisen ja Anja Snelmannin Pääoman. Eivät nekään mitään mestariteoksia tosin olleet.

  Harvinaisen heikko kirjavuosi.

  T. Tiuku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiuku, voi, minä pidän Westön kirjoista kovasti ja tämä uusikin oli mielestäni todella hyvä! Harmi ettet sinä pitänyt siitä. Pelon kirja oli minulle raskas ja se eteni aika hitaasti, mutta lopulta pidin kuitenkin siitäkin paljon. Mutta ymmärrän myös, että se ei ole kaikkien kirja missään tapauksessa (kuten ei mikään :D).
   Terminaalista olen varovaisen kiinnostunut, aihe on jotenkin kiinnostava!

   Minusta tämä on ollut varsin hieno kirjavuosi kotimaisittain, olen lukenut monta hyvää ja mieleenpainuvaa uutukaista!:)

   Poista
 6. Olen lukenut Kangastus 38:n ja pidin siitä paljon. Toivon siis, että hän voittaisi, sen hän todellakin ansaitsisi. :)

  VastaaPoista
 7. Ohoh, en ole lukenut ehdokkaista yhtään, mutta Pelon kirja löytyy kirjasto pinosta. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.