torstai 8. tammikuuta 2015

Kartanon vuosi / Jessica Fellowes, eli ylistyslaulu Downton Abbeylle


Kartanon vuosi Downton Abbey / Jessica Fellowes

Readme.fi, 2014. 316 sivus.
Alkuteos: A Year in the Life of Downton Abbey, 2014
Suomentanut: Irma Rissanen
Valokuvat: Nick Briggs
Mistä minulle? joululahjaksi saatu

Olen tainnut ennenkin mainita, että olen suuri Downton Abbey-fani. Ihan oikeasti, kun DA tulee telkkarista se on minulle pyhää aikaa, ja sen tietää lähipiirinikin. En vastaa puhelimeen, enkä puhutteluun :D. Siispä olin todella iloinen, kun joulupukki yllätti täysin lahjomalla minua mahtavalla Kartanon vuosi - kirjalla, jonka on koonnut ja kirjoittanut Jessica Fellowes.

Kartanon vuosi on koottu siten, että jokainen luku on yksi kuukausi kartanon elämästä, ja jokainen kahdestatoista luvusta kertoo yhdestä teemasta. Helmikuu-luku kertoo DA:n lapsista, heinäkuussa tutustutaan Crawleyn perheen kesänviettoon ja marraskuussa päästään seuraamaan urheilukautta ja metsästystä. Jokaisen luvun lopussa on myös osio nimeltä "valokeilassa", jossa pääsee tutustumaan mahtavan tv-sarjan taustalla häärääviin ihmisiin, ja esimerkiksi siihen, mitä kaikkea puvustuksessa työskentelevien henkilöiden on mietittävä ja kuinka paljon rekvisiittaa sarjaa varten menee. 

Kartanon vuosi on mahtava kirja DA-fanille. Kirjan kautta saa suuren määrän ihanaa nippelitietoa sarjasta, ja juuri sellaista kiinnostavaa taustatietoa, mitä ei telkkarissa näe. Puvustus, rekvisiitta, kampaukset, studiot ja lavastus tulevat tutuiksi, ja sarjaa katsoo kirjan lukemisen jälkeen vielä hieman tarkemmalla silmällä (jos mahdollista)

Kirjassa on myös iso kasa kauniita kuvia, sarjasta jo tuttuja, mutta myös sellaisia, joita ei ole ennen näkynyt. Ihana yksityiskohta on myös ruokareseptit, jotka voisivat hyvinkin olla rouva Patmoren keittiöstä. Kokonaisuutena Kartanon vuosi on kiinnostava ja upea teos ainakin tällaiselle DA-fanille. Uskon, että kaikille sarjan faneille kirja antaa jotain uutta tietoa, sillä kirja on täynnä pieniä, mielenkiintoisia yksityiskohtia sarjan tekijöistä, sarjan tekemisestä ja näyttelijöistä. Äärimmäisen kiinnostava kirja siis! Olenko hehkuttanut sarjaa ja kirjaa tarpeeksi nyt? ;)

     

12 kommenttia:

 1. Täytyy myöntää, että olen sen verran jossain pusikossa elänyt ettei minulla ole hajuakaan mistä tuo sarja kertoo. Kirjan kansikuvan asetelma on tuttu, mutta ehkäpä nyt otan tarkemmin selvää tästä ;)

  Mukava kuulla, että sinua osattiin lahjoa näin onnistuneesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katso ihmeessä sarjaa, jos mahis on. On ihana kartanosarja ;). Löytyy nyt muuten Netflixistäkin!

   Poista
 2. <3 ! Tämä vaikuttaa vielä paremmalta kuin englanninkielinen DA-kirja, joka minulla on. Voi että, tämän kyllä haluan. Olen siis samoin DA-fani, mietin jopa aiheeseen liittyvien kännykkäkuorien tilaamista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooo, mäkin haluaisin kännykkäkuoret! Ihanaa, että muitakin DA-faneja löytyy täältä muiden lukijoiden joukosta :).

   Poista
 3. Ei Downton Abbeya voi hehkuttaa koskaan liikaa :D Tämä kirja voisi toimia hyvin DA:sta johtuviin vieroitusoireisiin ennen ensi syksyn uutta kautta. Täytyy jossain välissä lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei voi ei :D. Mä suren jo vieroitusoireitani, vika jakso ensi viikolla nyyh :D.

   Poista
 4. En ole (vielä) koskaan ehtinyt katsoa Downton Abbeyta, mutta on kyllä pitänyt. Ehkä tämän vuoden aikana? ;)

  VastaaPoista
 5. Voih Sanna, sinäkin! ♥ Sama täällä, olen ollut vakavassa Downton Abbey -koukussa aina siitä lähtien, kun ensimmäinen jakso aikanaan tuli telkusta. Tätä kirjaa olin ostamassa itselleni joulun alla, mutta maltoin vielä mieleni, ja varasin sen ensin kirjastosta. Vaan vaikuttaa kyllä todella siltä, ettei tässä rahat mene hukkaan. Eipä tässä kai muuta kuin ensi viikolla se on marssittava kirjakauppaan. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin! ♥ Ekan jakson jälkeen olen ollut totaalikoukussa, ja aina kun DA on tauolla elämästä tuntuu puuttuvan jotain :D. Ehdottomasti kannattaa ostaa kirja itselle :).

   Poista
 6. Haluu kirjan! Myös minä täysin DA:n lumoissa. Siinä on kaikki niin kohdallaan. Ihan kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, täydellinen DA ♥. Osta ihmeessä kirja, kannattaa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.