torstai 10. kesäkuuta 2010

Puhdistus


Odotin Sofi Oksasen Puhdistus -kirjalta mahdottoman paljon. Kaikki tuntemani ja myös tuntemattomat kehuivat kirjaa maasta taivaaseen joten ajattelin, että sen on oltava jotain erikoista. odotukset oli niin korkealla, että petyin hieman. Jos taas olisin tarttunut kirjaan ilman odotuksia, olisin varmasti ollut sitä mieltä että se on loistava. Olihan se hyvä! Puhdistus kertoo virolaisen vanhan naisen Aliide Truun sekä hänen pihalleen ilmestyneen Zaran tarinan. Zara osoittautuu Aliiden siskon tyttärentyttäreksi ja Zaran ilmestymisen jälkeen alkaa Aliiden perheen lohduttoman ja traumaattisen menneisyyden läpikäyminen.

Tarina on mielenkiintoinen ja virolainen näkökulma ja Viron historian esiintuominen naisen näkökulmasta oli erittäin mukavaa vaihtelua lukemiini kirjoihin. Kirjasta saa erilaisen kuvan Virosta joka on ainoastaan hyvä asia. liian monilla tuntemillani ihmisillä kun sattuu olemaan aikamoiset ennakkoluulot kyseistä maata ja sen asukkaita kohtaan. Ihan jo sen puolesta tämän kirjan lukeminen voisi olla hyvä... Tarina on rankka mutta kirjoitustapa onneksi sellainen, että neljäsataasivuisen kirjan pystyy lukemaan täysin murtumatta.

****

*******maailmanvalloitusprojekti: Viro*******

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.