lauantai 29. maaliskuuta 2014

Katseenvangitsijat / Grégoire DelacourtKatseenvangitsijat / Grégoire Delacourt

WSOY, 2014. 238 sivua.
Alkuteos: La Première Chose Qu' On Regarde, 2013.
Suomentanut: Leena Leinonen
Kannen suunnittelu: ?
Mistä minulle? lainassa Annilta

Grégoire Delacourtin ensimmäinen suomennettu romaani Onnen koukkuja oli minulle yksi hauskimmista ja ranskalaisimmista kirjoista joita luin viime vuonna ;). Se oli sopiva välipalakirja, joten sellaiseksi varasin myös Delacourtin tuoreen suomennetun romaanin Katseenvangitsijat. Sain kirjan Annilta lainaan ja ryhdyin lukemaan sitä sopivan väsyneenä hetkenä, jolloin kaipasin kevyttä lukemista.

Aihealue tässä kirjassa oli hieman erilainen kuin Onnen koukuissa, ja takakannen perusteella odotin leppoisaa rakkaustarinaa jollain ranskalaismausteella höystettynä. No rakkaustarinan sain, mutta hieman erilaisen kuin olin odottanut. Arthur Dreyfuss on nuori kirjailijanalku joka toimii yövartijana hotellissa. Hän on Ryan Goslingin paremmannäköinen kaksoisolento ja kuinka ollakaan, eräänä päivänä hänen ovelleen koputtaa Scarlett Johansson, tai tuon kauniin näyttelijättären kaksoisolento. Arthurin elämä muuttuu ja hänen ja "Scarlettin" tarina alkaa.

Valitettavasti todella aikaisessa vaiheessa kirjaa tulee selväksi, ettei parilla ole paljon yhteistä aikaa, vaan heidän yhteinen tarinansa päättyy surullisesti ja nopeasti jo seitsemän päivää tapaamisesta. Koska tämä paljastettiin jo niin aikaisessa vaiheessa kirjaa, jäin sitten odottamaan sitä ja Arthurin ja "Scarlettin" yhteisten päivien seuraaminen jäi minulla vähän vaisuksi. Koska arvasin, ettei tarina pääty kovinkaan onnellisesti minun oli jotenkin vaikea päästä tunnetasolla kirjaan mukaan.

Henkilöhahmot olivat tosin varsin kiinnostavia, joskin sekä Arthurissa että Jeaninessa (Scarlettin kaksoisolennossa) oli rasittavia piirteitä. Koko heidän tarinansa oli varsin epärealistinen, mutta kyllä tätä kirjaa kuitenkin kevyenä välipalana luki. Eipä kaikki muutkaan romanttiset hömpät niin realistisia aina ole! (En kuitenkaan osaa kutsua tätä hömpäksi...)

Katseenvangitsijat oli kevyen viihteellinen ja nopealukuinen kirja. Vaikka ennalta-arvattavuus ja hieman rasittavat henkilöhahmot tekivätkin tästä vain yhden kirjan muiden joukossa, minun asteikollani jossain keskikastissa, viihdyin pari iltahetkeä tämän parissa. Mutta eipä Delacourtin tarina mieleeni taida kovinkaan pitkäksi aikaa jäädä. Tämä oli lopulta hieman liian epäuskottava ja kevyt kirja minun makuuni, vaikka kevyestä ranskalaisesta kirjallisuudesta useimmiten pidänkin.

★+

4 kommenttia:

 1. Tämä ei oikein ollut minunkaan kirjani. Juuri tuo ennalta-arvattavuus häiritsi ja henkilöt eivät olleet myöskään mieleeni. Odotin enemmän Onnen koukkujen perusteella.

  VastaaPoista
 2. Voi kökkö, jos tämä ei olekaan hyvä.. Onnen koukkuja oli niin ihana lukukokemus! Enköhän minäkin tämän pian lue, niin nähdään olenko samaa mieltä kanssasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos luet pian! Onnen koukkuja oli kyllä tätä parempi...

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.