torstai 27. toukokuuta 2010

Alkemisti


Paulo Coelhon Alkemisti oli luettava ihan sen saamien kehujen vuoksi. Takakansi lupaa lukijalle elämänmullistavaa lukukokemusta mutta ihan niin hyvä ei tämä kirja mielestäni ollut. Alkemisti kertoo nuoren paimenpoika Santiagon aarteenetsintämatkasta Espanjasta Egyptiin. Hän näki unta aarteesta jota lähtee nyt etsimään. Matka on myös ennen kaikkea oman itsensä löytämistä varten ja vaikka matkalle tulee mutkia,  Santiago päättää saavuttaa unelmansa tavalla tai toisella.

Alkemisti on kirjoitettu Coelhon omalla tyylillä, sitä samaa kuin ne kaikki muutkin hänen kirjoittamansa kirjat. Elämänviisauksia sekoitettuna hieman "yliluonnolliseen" ja magia-maailmaan... Minun elämääni kirja ei mullistanut, vaikka siinä tulikin muutamia hyviä ajatuksenarvoisia asioita. Alkemisti on filosofinen, ihmisen sisintä miettivä tarina.

Alkemistia on myyty yli 30 miljoonaa kappaletta, se on käännetty yli 60 kielelle ja myyty 150 maassa.

***

1 kommentti:

  1. Itse petyin tähän kirjaan. Osaksi varmasti sen takia, että odotukseni olivat niin suuret sen saaman julkisuuden takia. En ymmärrä miksi kirjan olisi pitänyt olla niin ihmeellinen?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.