torstai 13. toukokuuta 2010

Kuin höyhen myrskytuulessa


 Kuin höyhen myrskytuulessa on Emily Wun ja Larry Engelmannin kirjoittama kirja jossa Emily muistelee kadotettua lapsuuttaan vallankumouksen aikaisessa Kiinassa. Emily joutuu kokemaan Maon aikaiset karmeudet vainotun perheen lapsena. Tarina alkaa emilyn ollessa kolmivuotiaana menossa tapaamaan isäänsä keskitysleirille. Emily varttuu karmeuden keskellä, näkee ja kokee läheisten kuolemia, häviämisiä mutta joukkoon mahtuu myös lapsuuden onnenhetkiä -vaikkakin ne lukijasta ehkä vaikuttaa pieniltä. Emilyn lapsuus on monen muun kiinalaislapsen tapaan rankka ja monella tapaa karmiva, mutta Emilyn tapauksessa kaikki kääntyy lopulta varmasti niin hyvin kuin tuossa tilanteessa on mahdollista. Emily pääsee pois pahimmasta tilanteesta ja saa aloittaa opiskelut. Myöhemmin Emily pääsee vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin jossa hän myöhemmin menee naimisiin yhdysvaltain kansalaisen kanssa ja jää pysyvästi Yhdysvaltoihin.


Vaikka tarina on karmiva, rankka ja kamala suosittelen kirjaa ehdottomasti kaikille. Kirjasta saa hyvän kuvan, lapsen silmien kautta, minkälaista on elämä ollut Kiinassa Maon aikakaudella ja juuri se, että kirja on kirjoitettu "lapsen näkökulmasta" on ehdottomasti positiivista. Erittäin rikastuttava lukukokemus!

****

*******maailmanvalloitusprojekti: Kiina*********

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.