tiistai 25. toukokuuta 2010

Suljettu saari

Suljettu saari / Dennis Lehane 2010 (Shutter Island/2003) Tammi. 355 sivua.

 Luen erittäin harvoin jännäreitä tai dekkareita mutta koska Dennis Lehanen Suljettu saari-jännärissä tapahtumapaikkana oli vankimielisairaala, oli kirjaan pakko tarttua. Kirja kertoo kahdesta miehestä -poliisi Teddy Danielsista ja tämän työtoverista Chuck Aulesta jotka saapuvat Shutter Islandille selvittämään kadonneen potilaan/vangin Rachel Solandon tapausta. Solando on karannut sairaalasta ja koko saarelta mikä sinänsä vaikuttaa olevan mahdotonta, niin hyvin saari on suojattu. Mutta minkä takia Daniels loppujen lopuksi tulee saarelle? Selviää, että sairaalassa on käytössä hurjia hoitomenetelmiä, yksi potilaista on myös Danielsin vaimon surmaaja ja muitakin ihmeellisiä tapahtumia ja sattumuksia tulee matkalle. Lopulta asiat selviävät jollakin tavalla, kirjan loppu on mielenkiintoinen mutta tulkinnanvaraakin taitaa jäädä lukijalle.

Vaikka en yleensä jännäreistä välitä, tämä kirja piti minut otteessaan alusta loppuun. Välillä kirja kävi liiankin jännittäväksi, sateinen, tumma, harmaa fiilis välittyi kirjasta erittäin hyvin, kuulin melkein saaren myrskyn oman ikkunan ulkopuolella keskellä aurinkoisinta toukokuuta. Melkein tekisi mieli katsoa leffakin vaikka jännärileffoja katson vielä harvemmin kuin luen jännärikirjoja. Ehkä joskus.

***+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.