sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Kesäyhteenvetoa ja yöpöytäjuttuja

Tänään kesälomani on virallisesti ohi ja palaan iltapäivällä opiskelukaupunkiini Turkuun. Kesän viimeiseksi kirjakseni jäi tuo de Rosnayn Viimeinen kesä. Viimeisen lomaviikkoni aikana lukeminen on jäänyt aika vähälle kun minä olen urheiluhulluna seurannut tiiviisti yleisurheilun MM-kisoja. Palaan siis heti huomenna opiskelujen pariin ja tuleva vuosi on työn täyteinen. Edessä on kandin kirjoittamista ja paljon mielenkiintoisia, mutta myös työläitä kursseja. Kaunokirjallisuuden lukeminen siis tietysti kärsii tenttikirjojen paluusta, ja blogin puolella se tarkoittaa sitä, että uusia kirjoja tulee harvemmin. En kuitenkaan usko että muutos tulee olemaan kovin suuri, sillä yhähän minä luen myös kaunoa - paljon. Kaunokirjallisuuden lukeminen on minulle paras nollauskeino ennen tentteja ja tenttiinluvun aikana. Ennen nukkumaanmenoa luen aina viimeisenä jotain muuta kuin tenttikirjaa. Muuten herään keskellä yötä siihen, että päässä pyörii psyykkiset saiarudet, aivojen osien nimet ja Freudin teoriat.

Alkanut syksy on uutuuskirjarintamalla myös todella mielenkiintoinen ja omia kirjojakin on tullut kesän aikana haalittua hyllyyn. paljon hyviä kirjoja siis odottaa lukemista, enkä malta odottaa että pääsen niitä lukemaan! Tällä hetkellä yöpöytäni näyttää tältä:


Kesken tällä hetkellä on kasan ylin kirja, eli Pikku naisia. Anna Gavaldan Lohduttajaa olen aloitellut ihan muutaman sivun verran ja Aminatta Fornan The Memory of Love on ollut kesken interreilistä saakka... Lukupinon seuraavat kirjat onkin kasassa näkyvät Austerin Näkymätön ja Kate Jacobsin uutuus Lohturuokaa. Paljon kivoja kirjoja siis tiedossa;)

Loppuun vielä hieman yhteenvetoa kesästä. Kesälomani alkoi toukokuun lopussa joten kolmisen kuukautta ehdin lomailla. Yhteensä olen kesän aikana lukenut 32 kirjaa ja kuunnellut yhden äänikirjan. Kotimaisia kirjoja olen lukenut 10 kappaletta, loput 22 onkin sitten ulkomaisten kirjalijoiden kirjoja. Kesän parhaimpia lukukokemuksia oli  Sara Gruenin Vettä elefanteille, Anna Gavaldan Kimpassa, Märta Tikkasen Emma ja Uno -rakkautta tottakai, Pihlajaniemen Adoptiomatka, Westön Leijat Helsingin yllä ja Nichollsin Sinä päivänä. Nämä kirjat ovat näin jälkeenpäin ajateltuna ne kaikista mieleenpainuvimmat.

En viitsi kaikkia noita 32 kirjaa tähän listata, sillä ne löytyy kuukausittain täältä. Tämä on myös syy siihen, että en listaa joka kuukausi luettuja kirjojani vaikka pidän kovasti siitä muiden blogeissa.

Tämä kesä on siis tältä erää paketissa ja seuraavaksi jatkan taas Turusta. Ensi viikolla tulossa ainakin lukupiirikirjaa joka tällä kertaa on Monika Fagerholmia sekä viimeistään viikon lopussa juttua Pikku naisista. Ja heti kun sivupaneelin lukijoita on 100 järjestän kirja-arpajaiset;)

Oikein ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!7 kommenttia:

 1. Olet saanut nauttia kesälomasta ihanan pitkään! :)
  Hyviä kirjalöytöjä. Erityisesti Pikku naisia kiinnostaa minua ja odottelenkin mielenkiinnolla arviotasi siitä.

  VastaaPoista
 2. Hyvää lukukauden alkua ja intoa syksyn lukuihin ;-)

  VastaaPoista
 3. Oletpa ehtinyt lukea mukavasti ja kivan kuuloisia kirjoja! Syksyn luettavatkin näyttävät houkuttelevilta. Anna Gavalda kiinnostaa!

  VastaaPoista
 4. Nyt vasta huomasin tuossa sivupalkissa tuon Omasta kirjastostani -osion. Toisten kirjahyllyyn kurkistaminen on aina kiinnostavaa, hieno idea!

  Hyvää syksyä ja antoisia lukukokemuksia.

  VastaaPoista
 5. Hei Sanna, intoa opiskeluun ja minäkin suuntaan taas askeleeni sinne samoille kulmille. Ehkäpä joskus käymme teellä...

  Minäkin odotan blogi-juttuasi Pikku naisista! :)

  VastaaPoista
 6. Oi, oletpa lukenut kesällä ihanan runsaasti :). Hyvää opiskelukauden alkua!

  VastaaPoista
 7. Kirjahiiri, tällaiset pitkät kesälomat ovat tosiaan ihaia. Ehtii tehdä töitä ja lomaillakin. Ja lukea paljon!:)

  Booksy, kiitos kovasti:)

  Luru, kiitoksia. Minä olen tämän vuoden aikana ihastunut Gavaldaan kovasti. Kimpassa oli niin loistava että odotan Lohduttajalta paljon:)

  Lukutoukka, kiitoksia! Mukavaa jos käyt Librarythingin virtuaalikirjastossa vierailulla, saa sinne jättää kommenttiakin. Kätevää kun saa kaikki omistamansa kirjat samaan paikkaan:) Mukavaa syksyä myös sinulle!

  Sara, kiitos:) ja tervetuloa tänne kauniiseen kaupunkiin. Olen todell iloinen että olen taas täällä;) Tee joskus kuulostaa mahtavalta! Noita ihania kahviloitahan täällä on paljon...:)

  Tessa, kiitos kovasti! Pitkän loman aikana ehtii lukea mukavasti;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.