torstai 18. lokakuuta 2012

WSOY:n kirjallinen ensi-ilta

Eilisilta vierähti hyvässä seurassa WSOY:n kirjallisessa ensi-illassa Turun Svenska Klubbenilla. Ilta sisälsi monta kiinnostavaa uutuuskirjaesittelyä ja kirjailijahaastattelua. Syksyllä ilmestyneistä kirjoistaan oli puhumassa Annukka Salama (Käärmeenlumooja), Martti Turtola (Mannerheimin ristiriitainen upseeri), Riku Korhonen (Nuku lähelläni), Pete Suhonen (Hitlerin kylkiluu), Panu Rajala (Veikko Huovisen elämäkerta: Hirmuinen humoristi), Taina Latvala (Välimatka) ja Pekka Hiltunen (Sysipimeä). Minä olin ennen eilisiltaa ehtinyt aloittaa Korhosen uutta romaania noin 50 sivun verran, mutta muut kirjat olivat minulle tuntemattomia. Latvalan Välimatka oli jo ennestään lukulistallani, ja illan jälkeen listalle nousi myös Hitlerin kylkiluu, Hiltusen Sysipimeä ja lahjaksi eilen saamani Rajalan kirjoittama Veikko Huovisen elämäkerta.

Kirjailta oli kaiken kaikkiaan todella mukava ja antoisa kokemus, vaikka ensi alkuun en ehkä tuntenutkaan oloani erityisen kotoisaksi hienossa juhlatilassa skumppalasien ja kirja-ammattilaisten joukossa ;).

Ilta alkoi skumpalla ja lahjakirjojen tutkimisella.

Herkkupöytä!


Duo Kakshenkinen esiintyi kirjailijahaastattelujen välissä lukien pätkiä kirjoista.

Kaikkia kirjailijoita haastettliin kymmenen minuutin ajan tuoreen kirjansa pohjalta.

Minun pienestä yllätyspussistani löytyi Panu Rajalan kirja Hirmuinen humoristi sekä tietokirja Suomalaisia tuoleja.

Kirjaesittelyjen ja kirjailijahaastattelujen jälkeen pääsimme maistelemaan herkkuja. Satuimme muiden kirjabloggaajien kanssa istumaan kaukana "esiintymislavasta", mutta todella lähellä tarjoilupöytiä joten pääsimme jo illan alussa ihastelemaan pöydän antimia aitiopaikalta. Parin tunnin aktiivisen kuuntelun jälkeen ruoka maistuikin todella hyvältä pitkän päivän päätteeksi! Viinilasillisten ääressä oli myös mukava jutella uusien ja vanhempien tuttavuuksien kanssa. Kirjabloggaajista sain tutustua Kirsiin ja vanhemmista tuttavuuksistani mukana oli myös Tuulia, peikkoneito, Anni ja Riina. Kiitos kaikille blogikollegoille ja illan järjestäjille, minulla oli tosi kivaa! :)


16 kommenttia:

 1. Kuulostaa mainiolta. Selvästi sekä ohjelmaan että tarjoiluun oli panostettu. Ja ilmainen skumppahan on aina hieno asia :)

  VastaaPoista
 2. Mukava oli tavata! Kiitos vielä hauskasta seurasta ja kivasta jutusta!

  VastaaPoista
 3. Selvensikö ilta ajatustasi siitä, miksi nämä kirjat olivat ylittäneet kustannuskynnyksen?

  Mitä asioita kirjoista nostettiin esille tai korostettiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijahaastatteluissa keskityttiin mielestäni eniten siihen, miksi kirjailija on kirjoittanut tällaisen kirjan ja esim. miten kirjailija on valinnut kirjansa tapahtumapaikan, mistä kirjan aihe ilmaantui ja mikä tausta kirjalle on. Minä en tuosta kustannuskynnyksestä osaa sanoa sen kummemmin, mielestäni se ei tullut erityisemmin esille tai puheeksi illan aikana enkä ole itse aihetta mietiskellyt. Yhteistä illan aikana esitellyissä kirjoissa oli minusta se, että useimmat kertovat ajankohtaisista aiheista. Esimerkiksi Korhosen Nuku lähelläni on rakkaustarina, mutta keskiössä on myös Euroopan tämänhetkinen tilanne.

   Toisaalta taas illan aikana esitellyt mielenkiintoiset elämäkerrat, Rajalan kirja Veikko Huovisesta ja Turtolan kirja Aladar Paasosesta , olivat ymmärtääkseni ilmestyneet sen vuoski, että tällaisia kirjoja kaivattiin näistä henkilöistä. Muistaakseni Rajala kertoi, että häntä oli pyydetty kirjoittamaan Huovisesta kun edesmenneen kirjailjan ykistyisarkisto avautui.

   Luulen siis, että jokaisella kirjalla on oma taustansa ja omat syynsä siihen, että ne ovat kustannuskynnyksen ylittäneet mutta mikä siihen, mikä tuo syy on en osaa sen tarkemmin vastata. :)

   Poista
 4. Kyllä, mukavaa oli! En taida omaa juttua aiheesta kirjoittaakkaan, kun sinä ja Kirsi olette niin kattavasti kirjoittaneet illasta. :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että pääsitte mukaan Kirjalliseen ensi-iltaan! Itse olin Helsingissä vastaavassa tilaisuudessa ja oli kyllä ilo kuulla kirjailijahaastatteluja sekä tietenkin nauttia kaikista herkkupöydän antimistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin hauskaa, että Turussakin järjestettiin tällainen tapahtuma :).

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kyllä oli kivaa vaihtelua tähän opiskelija-arkeen! :)

   Poista
 7. Kiitos itsellenne että olitte mukana, teette tärkeää työtä! Me pyrimme WSOY:ssä jatkamaan tästä eteenpäin, luomaan jatkossakin elämyksiä. Esa, toinen haastattelijoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja kehuista, Esa! Tällaista on kiva kuulla ja toivottavasti jatkoakin seuraa :).

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.