lauantai 22. kesäkuuta 2013

Lohjansaaren kirjakoppi juhannuspäivän retkikohteena

Tajusin Kirsin hienon blogikirjoituksen kautta, että aivan kesäkotikulmiltani, Lohjansaaresta, löytyy kirjakoppi. Kirjakopin idea on siis se, että vanhalle maitolavalle saa viedä kirjoja ja toisaalta taas ottaa mukaansa muiden sinne viemiä kirjoja! Päätimme ystäväni kanssa viettää osan aurinkoisesta juhannuspäivästä polkupyörän selässä, ja päätimme käydä kirjakopilla kurkkaamassa tarjontaa. 

Raahasin repussa mukanani kaksi vaihtokirjaa, Hiekkapellon Kolibrin ja Siirilän Hannele Laurin hampaat. Hetken tongittuani löysin kopista myös kiinnostavaa kotiintuomista, nimittäin Tuula Levon kirjan sekä Minna Canthin Anna Liisan. Ystäväväinen löysi myös Mma Ramotswe-sarjan enismmäisen osan pokkariversiona kotiinvietäväksi.

Kirjakoppi on minusta aivan ihana keksintö, ja kopista löytyvän vieraskirjan perusteella se on myös varsin ahkerassa käytössä! Tänäänkin meitä ennen siellä oli käynyt jo 4-5 ihmistä, ja koppihan ei sijanniltaan ole mtenkään erityisen lähellä kaupunkia. Mekin asumme maalla ja jouduimme pyöräilemään  20 kilsaa löytääksemme kopin ;).
Lohjansaaren kirjakoppi oli mitä mainioin retkikohde. Reissussa yhdistyi kaksi suosikkiharrastustani, liikunta ja kirjallisuus. Lähes 40 kilsan pyörälenkin jälkeen ja kaksi uutta kirjaa rikkaampana voin hyvillä mielin istahtaa loppuillaksi parvekkeelle viinilasillisen ja hyvän kirjan kanssa. Lohjansaaren kirjakoppi löytyy osoitteesta Lohjansaarentie 1321 ja sitä ylläpitää Lohjan Saaristo -seura.

Ihanaa juhannuspäivän iltaa teille! :)

26 kommenttia:

 1. Miten sympaattinen retkikohde. Hauskaa että tuollainen on olemassa. :)

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana vinkki, kiitos!

  Aivan liikuttavan hyvä idea, josta pitäisi jakaa jonkinmoinen hyvänmielen palkinto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisia saisi tosiaan olla enemmänkin! Kiva jos sait tästä vinkin :).

   Poista
 3. Ihana! Voisiko maaseudun ympäristöön suloisempi kirjakoppia sopia. Tuommoisia soisi lisää tien varsille. Kirjaisaa juhannuksen jatkoa! :)

  VastaaPoista
 4. Tämä koppi näyttää kyllä hurmaavalta. Nostan hattua melkoiselle pyöräretkelle, vaikka kyllähän sitä kirjojen vuoksi tekee (melkein) mitä tahansa ;)

  Ja Anna-Liisa on mahtava löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Pyöräily on varsin tuttua hommaa, joten eipä tuo reissu niin hirveä ollut ;). Anna Liisa oli tosiaan kiva löytö!:)

   Poista
 5. Minullekin tuli ihana olo tästä postauksestasi! Aivan mahtava idea tällainen kirjakoppi :) Noista voi löytää kaikenlaisia löytöjä ja minusta sekin ajatus on ihana, että voi jättää sinne omia kirjoja kiertoon toisten iloksi. Todellista kirjallisuuden ilosanoman levittämistä siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Minustakin tämä on tosi kiva idea, ja tuonne tuntuu kivalta viedä omiakin kirjoja kiertoon :).

   Poista
 6. Olipa todella mukavaa löytää tämä juttusi, joka tavallaan sai alkunsa minun jutustan! Bloggaus parhaimmillaan. Ihanaa, että "poikkesitte" Kirjakopilla ja teitte vielä hienoja löytöjäkin. Aurinko suosi teitä, meidän reissullamme oli pilvistä mutta silti kesäisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, että vinkkasit tästä! Muuten olisi tämä aarre jäänyt väliin :).

   Poista
 7. Niin aurinkoiset ja ihanat maisemat! Ja mikä upea idea tuo kirjakoppi!

  VastaaPoista
 8. Ihana tuo kirjakoppi, ajoimme sen ohi juhannuksena matkalla mökille! Jos olisi ollut vaihtokirjoja mukana, olisi siellä voinut piipahtaa. En tiennytkään, ketkä koppia ylläpitävät. Anna-Liisa on hyvä löytö tosiaankin. Nostan hattua pyöräretkellenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, siistiä! Tuollapäin onkin hienot mökkimaisemat :). Kiitos!

   Poista
 9. Mitäpä sitä ei kirjojen eteen tekisi :) Ihana koppi!

  VastaaPoista
 10. Ihastelin koppia jo Kirsin kirjoituksessa ja edelleen kopin idea on ihana! :) Ja teidän retkenne kopille kuulostaa mainiolta tavalta viettää kesäinen päivä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.