torstai 11. marraskuuta 2010

Finlandia-ehdokkaat

Vuoden Finlandia-ehdokkaat on julkistettu! Finlandia-palkinnosta kisaavat Joel Haahtela (Katoamispiste), Markus Nummi (Karkkipäivä), Riikka Pulkkinen (Totta), Mikko Rimminen (Nenäpäivä), Alexandra Salmela (27 Eli kuolema tekee taiteilijan) ja Erik Wahlström (Kärpäsenkesyttäjä).

Itse olen lukenut vain Riikka Pulkkisen Tottan josta tykkäsin kovasti. Markus Nummen Karkkipäivä kiinnostaa kovasti ja on varattuna kirjastosta. Haahtelan ja Rimmisen kirjoista olen kuullut mutta Salmelan ja Wahlströmin kirjat ovat minulle täysin tuntemattomia (niin kuin kirjailijatkin). Palailen Finlandiaehdokkaisiin ainakin Karkkipäivän arvostelun merkeissä syksyn aikana ja tietenkin myös joulukuun alussa voittajan selvittyä.

Oma suosikkini siis Riikka Pulkkinen, kuka on sinun suosikkisi?

5 kommenttia:

 1. Sanna, Joel Haahtelasta pidän - yleensä, mutta nyt uutuuden Siekkisteema karkotti minut.

  Olisiko mahdollista, että tulisi yllättäjä...Schildts voisi olla se. Ehkä. Nyt vihdoin googletin tuon Kärpästenkesyttäjän ja siinä tuntuu olevan potentiaalia. Itse en ehdi luea näistä yhtäkään, sillä olen varattu ainakin helmikuun lopulle - varattu kirjoista;-)

  VastaaPoista
 2. Ainoa, jota olen lukenut, on Pulkkisen Totta, sekin on vielä vähän kesken, mutta olen ihan alusta saakka tykännyt kovasti ja ajatellut, että tämän kyllä pitäisi olla Finlandiaehdokkaana. Ja niinhän se onkin :-)
  Muihinkin pitäisi tutustua....

  VastaaPoista
 3. Mulla on sellainen mutu, että Pulkkinen voisi voittaa, kun on kirjailijana arvostelujen suosikki. Minua kiehtoo Salmelan teos, mutta en osaa sanoa siitä vielä mitään, kun en ole lukenut. Olen lukenut Salmelan haastatteluja syksyn mittaan, joten ihan tuntematon kirjoittaja ei ollut. Mutta tuon kohun jälkeen tuntuisi epäreilulta, jos Salmela voittaisi.

  VastaaPoista
 4. Minun täytyy tunnustaa, että olen täysin ummikko näiden suhteen! Pulkkiselta on varaus vetämässä vanhemmalle kirjalle, varmasti luen uusimmankin jossain vaiheessa. Samoin varmaan luen jonkun muunkin näistä. Haahtela kiinnostaisi ainakin :)

  VastaaPoista
 5. Leena Lumi, minäkin olen aika varattu tenttikirjojen ja sitten näiden muidenkin kirjojen kanssa mutta toivon ehtiväni lukea ainakin Haahtelan ja Nummen kirjat jossain vaiheessa tätä vuotta:.)

  Hanna, Totta on minun voittajasuosikkini ehdottomasti. Todella hyvä kirja!

  Mari A., totta, Salmelan voitto tuntuisi tämän kohun jälkeen vähän….väärältä. Hänen kirjansa vaikuttaa toki mielenkiintoiselta!

  Naakku, Haahtela kiinnostaa hieman minuakin, Pulkkisen molemmat kirjat kannattaa lukea;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.