sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Kesäarvonta!



Huomenna minun on aika nostaa rinkka selkään ja matkustaa kohti Eurooppaa kolmeksi viikoksi. Lähden ystävän kanssa interreilaamaan, katsomaan uusia kaupunkeja, tapaamaan uusia ihmisiä, keräämään uusia kokemuksia ja kauniita, hauskoja, hienoja muistoja.

Blogini hiljenee siis juhannukseen saakka, mutta kesän kunniaksi laitan siksi aikaa pystyyn arvonnan kaikille blogini lukijoille. Täyttipä muuten blogi tässä toukokuussa yhden vuodenkin! Blogikirjoituksia löytyy tammikuusta 2010 saakka, mutta ne kirjoitin viime toukokuussa ja ajastin tammikuulle, silloin kun olin kyseiset kirjat lukenut.

Arvontaan saa osallistua kaikki jotka haluaa, mutta yhden ylimääräisen arvan saa kaikki ne uskolliset lukijat, jotka lukevat blogiani Bloggerin kautta ja siis näkyvät sivupalkissa lukijana. Arvonnan säännöt ovat seuraavat:

*yhden arvan saa, kun kertoo kommenttiboksissa mikä on kaikkein paras kirja kesälomalukemiseksi?

* toisen arvan saa, jos olet blogini lukija sivupalkissa

* ja kolmannen arvan saa, jos linkittää arvonnan omassa blogissaan.

Anonyymit saavat myös osallistua, mutta silloin nimimerkillä!

Palkintona tietysti kirjoja! Arvon yhteensä kaksi voittajaa ja kumpikin saa valita kaksi kirjaa alla olevasta listasta. Kaikki kirjat ovat hyväkuntoisia, mutta kertaalleen luettuja.

* Mehiläisten salaisuudet / Sue Monk Kidd  (pokkari)
* Supernaiivi / Erlend Loe (pokkari)
* Chasing Harry Winston / Lauren Weisberger (pokkari)
* Viiniä keittiössä / Anna Gavalda (pienoisromaani, kovakantinen)
* Sorgesång / Siri Hustvedt
* FC Venus / Katri Manninen
* Ripa / Varpu Vilkuna
* Mandala / Agneta von Koskull

//lisäys 27.6

*Haikein terveisin / Nicholas Sparks
* Puolikas keltaista aurinkoa / Chimamanda Ngozi Adichie (pokkari)
*Jospa se vain olisi totta / Marc Levy (pokkari)
* Filmi poikki / Hanna Marjut Marttila
* Nietos / Virpi & Maria Hämeen-Anttila

Lisäilen kirjoja listaan kun palaan reissusta! Osallistumisaikaa on juhannuksen yli, eli  27.6.2011 saakka.

Nyt pakkailen rinkkaani viimeiset tavarat ja aamulla suuntaan kohti Tallinnaa, sieltä Riikaan, Varsovaan, Wieniin, Kroatiaan...Matkalukemisena mukana on ainakin Anna Gavaldan Kimpassa. Lisää lukemista taitaa tarttua mukaan matkan varrella, rinkkaan kun en viitsinyt liikaa kirjoja pakkailla vaikka lukuaikaa junareissuilla toki on.

Arpaonnea kaikille ja oikein ihanaa ja lämpöistä kesäkuuta!

♥ Sanna

38 kommenttia:

  1. Hei Sanna

    Mahtavaa reissua sinulle! Sinun olisi pitänyt ottaa juuri tuo Tuurin Matkoilla Euroopassa-kirja mukaan, josta eilen kirjoitin :) Mutta muuten suosittelen kesälomalukemiseksi tietenkin perinteistä tyttökirjaa vaikkapa Merri Vikin hauskaa Lotta-kirjaa, jossa Lotta reissaa kesälomalla esim. Varo aaveita, Lotta!

    Toivon mukaan olen kahdella arvalla mukana arvonnassa, koska olen vakilukijasi, vaikka sivupalkissa ei näy (eri blogipohja).

    Onnea 1v. synttäreistä!

    VastaaPoista
  2. Onnittelut 1-vuotiaalle blogille ja ihanaa matkaa sinulle!

    Tällä kertaa en osallistu arvontaan, mutta onnittelen ja pidän peukalot pystyssä muiden osallistujien puolesta.

    VastaaPoista
  3. Sara, kahdella arvalla olet mukana ehdottomasti:) Kiitos kovasti reissutoivotuksista ja kirjavinkeistä:)

    Valkoinen kirhavi, kiitos paljon!:)

    VastaaPoista
  4. Pidä oikein hauskaa, ja unohda kaikki koulustressi ja muu!♥ Ja ota paljon valokuvia.

    Paras kesälukemiskirja on minusta Muumisarjan taikatalvi. Siitä tulee läpeensä vilpoisen raikas olo vaikka millaisella helteellä. :)

    Kolmella arvalla ilmiannan itseni mukaan arvontaan.

    VastaaPoista
  5. peikkoneito, kiitos! Kuvia otan paljon, tilasin just uuden muisikortinkin kameraan:) Nähdään juhannuksen jälkeen♥

    VastaaPoista
  6. Ihanaa matkaa sinulle, mainitsemasi kaupungit kuulostavat kiinnostavilta!

    En nyt osallistu arvontaan, mutta mielelläni linkitän:)

    VastaaPoista
  7. Onnea ja hyvää matkaa! Kun on hyvää seuraa, kaikki muu sujuu :-)

    Kesäkirjaksi suosittelen historiallista romantiikkaa, vaikkapa Kaari Utrion Vaskilintua. Dekkareissakin on usein kesän makua, ja oman lomani aion korkata reilun viikon päästä uudella Mma Ramotsve-kirjalla...

    Eli kahdella mukana, parikin houkuttelevan näköistä kirjaa tuossa!

    VastaaPoista
  8. Ikimuistoista reissua kaimalleni! :) Kesäkirjoina loistavia ovat erilaiset kirjasarjat kuten Harry Potterit, Sookie Stackhouset ja Berliininpoppeli-trilogia. Ne ovat nopealukuisia, sopivan kevyitä sisältäen silti paljon asiaa. Kesäisin on myös ihana lukea vanhanajan romantiikkaa kuten Jane Austenia puistossa viltin päällä :)

    Kolmella mukana siis!

    VastaaPoista
  9. Kolmella mukana, ja samalla toivotan ihanaa matkaa!

    Paras kesäkirja voisi olla vaikkapa Rebecca Wellsin Jumalaiset jajasiskot. Se on vaan niin ihana. <3

    VastaaPoista
  10. Susa, kiitos paljon:)

    Booksy, kiitoksia! Seura on varmuudella hyvää joten eiköhän ole tulossa varsin upea reissu:) Mma Ramotswe-kirjat on ihania;)kahdella mukana!

    Naakku, kiitos kaimalleni:) Kolmella olet mukana, ja minä olen muuten suunnitellut vihdoin lukevani Austenia tänä kesänä:)

    Karoliina, kolmella mukana. Kiitos!:)

    VastaaPoista
  11. Ihanaa reilireissua!

    Olen mukana kolmella arvalla. Parasta kesälukemista on tietysti monikin kirja, mutta yksi SARJA ylitse muiden on ihanan kepeä Montgomeryn Anna-sarja! Tv-sarjakin näkyy uusintana televisiosta, joten siitä voi hakea inspistä Anna-kirjojen lukemiselle :--)

    VastaaPoista
  12. Olen mukana kerrankin kolmella eli kyllä, nyt minun pitäisi sitten näkyä bloggerin lukijana (ja myös bloglovinin, jota oikeasti käytän).

    Ihanaa matkaa sinulle! Vähän kadehdin, kun oman sairaslomani vuoksi en tiedä pääsenkö edes Ruotsin puolella piipahtamaan. Toivotaan, että joku reissu tulisi.

    Ellet ole vielä lukenut, niin täksi kesäksi suosittelisin kyllä Nicole Kraussin Rakkauden historiaa. Itse luin sen juuri ja pidin kovasti!

    VastaaPoista
  13. Hauskaa ja kokemusrikasta reiliä! :)

    Parhaita kesälomakirjoja ovat toivottavasti Agatha Christien dekkarit. Sanon toivottavasti, koska en itse ole juurikaan Christien dekkareita lukenut, mutta ajattelin tänä kesänä tutustua. Saa nähdä kuinka käy. :)

    Osallistun kolmella arvalla mukaan.

    VastaaPoista
  14. Koska olet lähdössä interreilille, sanon Mika Waltarin Yksinäisen miehen juna :). Kolmella mukana, linkitän mahd.pian. Onnea blogimenestyksestä!

    VastaaPoista
  15. Hei
    Kahdella arvalla mukana. Kesäkirjasuositukseni on Giovanni Guareshin Isä Camillon kylä. Eritoten jos menet reililläsi Italiaan niin matkan jälkeen on mukava uppoutua italialaiseen mentaliteettiin.

    VastaaPoista
  16. Hei, ja oikein hauskaa reilausreissua! :)

    Osallistun arvontaan kahdella arvalla. Kesälukemiseksi sopii melkein mikä vain, mutta suosittelen nyt vaikkapa Michael Chabonin kirjaa Kesämaa. Ei ihan heti uskoisi, että baseballin saisi sopimaan fantasiakirjaan, mutta kyllä sekin näköjään onnistuu! :)

    VastaaPoista
  17. Mukana arvonnassa kahdella arvalla. Suosituksena voisi heittää vaikka "Baltia Express" -dekkarin. Hienosti näyttää etenevän tuo maailmanvalloitusprojektisi.

    VastaaPoista
  18. Kolmella arvalla mukana.

    Kesälukemiseksi suosittelen Monika Fagerholmia. Luen juuri itse kirjaa Ihanat naiset rannalla, joka on ehdottomasti kesäkirja. Myös Amerikkalainen tyttö ja Säihkenäyttämö sopivat mielestäni kesälukemiseksi.

    Toivottavasti matkasi on hyvä, antoisa ja mieliinpainuva!

    VastaaPoista
  19. Oi että, reilaaminen kuulostaa mahtavalta kesäpuuhalta! Toivottavasti reissusi on antoisa ja näet paljon kaikkea mahtavaa :-) Itse aloitan syksyni lähtemällä Lontooseen^^

    Olen mukana kolmella arvalla. Itse suosin kesällä lyhyitä kirjoja, etenkin, jos olen menossa rannalle, minne ei viitsi kovin suuria tiiliskiviä viedä. Ensimmäisenä tulee mieleen Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja, joka hauskuudellaan piristää entisestään aurinkoista päivää. :-)

    VastaaPoista
  20. Minun kirjapinoni on juuri tällä hetkellä niin matala, että se antaa vapauden valita luettavaksi mitä vain ilman tunnetta siitä, että pinon kirjat joutuisivat tuntemaan itsensä etuilun uhreiksi. En osaa sanoa mitään yksittäistä kirjaa juuri kesään sopivaksi, joten kääntyisin jonkun klassikon puoleen. Sellaisen, jonka muulloin jättää odottelemaan enempää aikaa.

    Kolme arpaa, kiitos!

    VastaaPoista
  21. Mä haluun kans osallistuu! Parasta kesälukemista on Varekset! Rohmusin niitä suomalaisen aleista jo 6 kappaletta, oijjoi kun saisi tuon Austenin loppuun niin pääsisi joskus aloittelemaan :p

    VastaaPoista
  22. 3 arpaa huolisin kiitos. :)

    Parasta kesälukemista ovat ehdottomasti muumikirjat, sopivan pirteitä ja kevyitä lukea kesäauringosta nautiskellessa!

    VastaaPoista
  23. Oikein mukavaa matkaa! Jätän tällä kertaa arvonnan väliin (=liikaa kirjoja!), mutta linkin laitoin.

    VastaaPoista
  24. Kesäkirjaa piti mysö suositella: Marianne Cedervall: Ajattelen sinua kuolemaasi saakka.
    Esittely löytyy mm. blogistani ;)

    VastaaPoista
  25. Osallistun yhdellä, toivottavasti onnekkaalla, arvalla. Kesälomalukemiseksi suosittelen Monika Fagerholmin Amerikkalaista tyttöä. Hienon hieno kirja, myös Oprahin hehkuttama :)

    VastaaPoista
  26. Mukaan kahdella arvalla, kommentoimalla ja lukijana. :)

    Parasta kesälukemista on mielestäni kevyet ja lyhyet kirjat. Ja mielellään romantiikkaa sisältävät. Helteellä ei jaksa lukea mitään raskasta tai kovinkaan pitkää kirjaa.

    VastaaPoista
  27. Kolmella arvalla mukana! :)

    Paras kesälomakirja on joku laadukas paksu lukuromaani, joka vie mennessään ja johon on mukavaa uppoutua pitkinä ihanina lomapäivinä, lukea varjossa puun alla tai avoimen ikkunan ääressä kesäsateen ropistessa ulkosalla. Esimerkkinä mieleeni tulee tässä kohtaa Diana Gabaldonin Muukalainen ja sen jatko-osat. Ihania monisataasivuisia lukuromaanijärkäleitä! :)

    Hyvänmatkantoivotuksineni olen jo pahasti myöhässä, mutta toivon sinulle silti antoisaa ja nautinnollista reiliä! :)

    VastaaPoista
  28. Osallistun kolmella arvontaasi!
    Oi, haluaisin niin voittaa tuon Mehiläisten salaisuudet -teoksen. :)

    Paras kesälomakirja, joka tuli tässä pahasti flunssaisena mieleen on joku Muumi-kirja. Luen nyt Muumien neljättä sarjakuvaklassikko-albumia ja koen, että Muumit kuuluvat suveen.

    Mukavaa reissua!!

    VastaaPoista
  29. Kahdella arvalla mukana arvonnassa. Linkittää en valitettavasti voi, koska minulla ei ole omaa blogia, vielä. Kesälomakirjaksi suosittelisin vaikkapa Kitty Kelleyn Oprah -kirjaa. Oprah Winfreyhän säätelee mediapersoonaansa julkisuudessa melko tarkkaan, eikä tämäkään kirja suuresti uusia nyansseja julkisuuskuvaan anna, mutta mielenkiintoisesta elämästä ja henkilöstä kyllä kertoo.

    VastaaPoista
  30. Toivottavasti matkasi on antoisa!
    Lähden kolmella arvalla mukaan!

    Omana kesälukemisenani olen juuri aloittanut kirjan Anneli Vainio: Kastanjavuorten kylä – Elämää Etelä-Ranskassa. Ehkä se kävisi kesälukemiseksi muillekin!

    VastaaPoista
  31. Hei
    Toivottavasti oli mukava reissu! Itse aikanaan otin Interrailille yltiöoptimistisesti luettavaksi ainoastaan monisatasivuisen Sosiologian perusteet -kirjan. Kuvittelin että junassa istuessa tulee väkisinkin luettua ko. pakkopulla-oppikirja. Not, ei riviäkään! Mutta sen verran omatunto kolkutti, ettei tullut sitten hankittua mitään muutakaan luettavaa. Osallistun kahdella arvalla, linkitysmahdollisuutta ei ole...
    nimim. oskarioksa

    VastaaPoista
  32. Tää blogspot.com / bloggeri toimii läppärilläni miten sattuu. Niin ilmeisesti Tillmannillakin, joka suunnittelee uudelle alustalle ??? siirtymistä. Mukana arvonnassa blogistin sallimalla määrällä a-lippuja.

    jukka s.

    VastaaPoista
  33. Kahdella arvalla mukaan vielä minäkin :-) Minä luen kesäisin aina uudelleen Hemingwayn Käärme paratiisisa. Hänen kuvauksensa Etelä-Ranskasta ja Espanjasta vievät väkisin lämpimiin lomatunnelmiin vaikka itse tarinasta hyytäviä sävyjä löytyykin...

    VastaaPoista
  34. Kahdella arvalla mukaan! Meinasi arvonta livahtaa ohi huomaamatta :-)!

    Kesäkirjana menee hyvin vaikka Tytti Parraksen Pieni hyvinkasvatettu tyttö. Minusta siinä kesän kuvaus on loistavaa ruohon tunteineen varpaiden välissä.

    VastaaPoista
  35. Yhdellä arvalla mukana, koska vasta nyt liityn lukijaksi. Kesälukemistoon suositukseksi voisi antaa vaikka Marian Keyesin Kuuleeko kukaan.

    VastaaPoista
  36. Kahdella mahdollisuudella arvonnassa mukana. Kesäkirjasuositukseksi annan oman tämänhetkisen lukemukseni; Nevil Shuten Viisi mustaa kanaa. Kunnon nostalgiapläjäys 80-luvulle, jolloin ko. kirjan perusteella tehty minisarja pyöri televisiossa. Kieltämättä näinkin pitkän ajan jälkeen edelleen on aika vaikea lukea kirjaa kirjana ilman minisarjan mielikuvia.

    VastaaPoista
  37. Osallistun kahdella arvalla!:)

    Kesälukemisen suhteen vannon jännityskirjojen ja tyttökirjojen nimeen. Jostain syystä myös lapsuudenmuistot pulpahtavat esiin ja tekee mieli lukea yksi Nummelan ponitalli -kirja tai vaikka Viisikko. Kesän tuleminen näkyy ainakin minun lukemisessani niin, ettei oikeastaan mikään kirja saa tuntua velvollisuudelta. Varsinaisen suosittelun saat minulta Preston&Childin jännityskirjoista, joita on suomennettu tähän mennessä kaksi.

    VastaaPoista
  38. Kiitos kaikille osallistujille, ilmoitan voittajat tämän päivän aikana ja teen yhteenvedon suosittelemistanne kirjoista. Tuhannet kiitokset! On niin suuri ilo bloggailla kirjoista kun löytyy näin paljon muita kirjaihmisiä ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.