tiistai 3. elokuuta 2010

Idiootin valinta

Marjo Heiskasen esikoisromaani Idiootin valinta koostuu 14-vuotiaan Nissen blogikirjoituksista sekä hänen äitinsä Maisan tietokonekirjoituksista. maisa työskentelee solubiologina, Nisse taas on tavallinen teinipoika jolla on iso liuta kavereita, koulu sujuu mallikkaasti, tytöt kiinnostaa, ainoat ongelmat tuntuvat olevan äidin kanssa. Maisa kamppailee menneisyyden salaisuuksien kanssa. Hän kärsii paikoittain syyllisyydentunteesta, hän tuntee, että salaisuudesta tietoiset sukulaiset syyttelevät häntä, Maisan on vaikea hyväksyä ex-miehen uusi onni koska Maisan omat suhteet eivät ole kestäviä. Kirja keskittyy paljolti Nissen ja Maisan väliseen suhteeseen, he eivät ymmärrä toisiaan ja arki on välillä erittäin vaikeaa.

Kirja on kai periaatteessa iahn ookoo, mutta eipä se minua pahemmin kyllä koskettanut tai kolahduttanut. Nisse vaikutti kaikin puolin normaalilta teinipojalta joka vuodattaa ajatuksiaan nettiin. Nissen "osuudet" oli kirjoitettu nuorisokielellä joka aluksi ärsytti minua kovasti. Ero Nissen kielen ja Maisan solubiologi-kirjakielen välillä oli niin suuri, että sekin ärsytti alussa mutta myöhemmin taisin tottua kun en siihen enää suuremmin kiinnittänyt huomiota kirjan puolivälin jälkeen. Kiinnostavinta kirjassa oli seurata Maisan taistelua menneisyyden salaisuuksien, traagisten tapahtumien kanssa. Nissen jutut meni välillä tylsäksi lässytykseksi, saman jauhamiseksi. Eipä sen kummempaa, ihan ok kirja, mutta mutta...joku siitä jäi kyllä uupumaan.

**

2 kommenttia:

  1. hei vähänkö hyvä idea blogille! jes kirjavinkkejä<3 Vihaan sitä, kun kirjastossa oon monesti ihan kujalla, että minkäköhän kirjan sitä nyt lukis :s :D

    VastaaPoista
  2. Joo, sama ongelma minulla aina kirjastossa. Toivottavasti löydät täältä joitain vinkkejä. Tuossa sivupalkissa on linkkejä muihin kirjablogeihin myös, käypä kurkkimassa:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.