tiistai 31. elokuuta 2010

Näihin kirjailijoihin haluan tutustua

Luen tällä hetkellä Geraldine Brooksin Kirjan Kansa -romaania ja se pitää minut kiireisenä lukurintamalla vielä muutaman päivän. Niinpä uusia luettuja kirjoja ei blogin puolelle vielä hetkeen ilmesty. Kesäloma loppui ja huomenna on taas muutto Turkuun edessä, joten muutkin asiat pitävät kiireisenä eikä lukemiseen ole niin paljon aikaa kuin haluaisin. Niinpä tähän väliin hieman listaa sellaisista kirjailijoista joiden teoksiin haluan tutustua. Kaipaan apua muilta lukijoilta -mistä kirjasta on hyvä aloittaa?:)

Kjell Westö
Monika Fagerholm
Alexander McCall Smith
Outi Pakkanen
Bo Carpelan
Cecelia Ahern
Jo Nesbo
Isabel Allende
Herta Müller

Vinkkejä yllä olevien kirjailijoiden parhaimmista teoksista otetaan siis vastaan!:)

7 kommenttia:

 1. Kirjan kansa on hyvä lukuromaani. Luin sen jokunen viikko sitten ja pidin kyllä.

  Sinulla on mukava kysymys. Osa kirjailijoista on tuttuja, osa ei. Tässä omia suosikkejani:

  Kjell Westö: Leijat Helsingin yllä. Ehkä itsestäänselvästi, mutta se on vaan niin hieno. Varma tulevaisuuden klassikko :)
  Outi Pakkanen: Melkein kaikki hänen dekkarinsa pitävät otteessaan. Itselleni mieleenpainuvin on ollut jouluinen Katso naamion taa.
  Isabel Allende: Lue Henkien talo. Muut eivät ole saman veroisia, mutta Henkinen talo on parasta maagista realismia sitten Gabriel Garcia Marquezin. Toki se on viihteellisempi, mutta hyvä ja koskettava, poliittinenkin.

  Cecelia Ahern oli minulle suuri pettymys. P.S. Rakastan sinua jäi kesken.

  Bo Carpelan ja Monika Fagerholm ovat omalla lukulistallani :)

  VastaaPoista
 2. Kjell Westön Älä käy yöhön yksin on yksi maailman ihanimpia kirjoja :). Alussa vähän tylsä omasta mielestäni, mutta paranee koko ajan ja imaisee täysillä mukaansa. Kirjan loputtua jäi tosi tyhjä ja mietteliäs olo.

  VastaaPoista
 3. Kjell Westön Missä kuljimme kerran on myös omalla lukulistallani. Alexander McCall Smithiä olen myös lukenut, mutta minusta ne kirjat eivät ole niin hyviä kuin on annettu ymmärtää. Outi Pakkaseen olen hurahtanut tänä kesänä. Suosikkejani ovat Talvimies, Muistivirhe ja Korttelin kuningatar.

  VastaaPoista
 4. Olen lukenut Kjell Westöltä Leijat Helsingin yllä ja missä kuljimme kerran, ja pidin jälkimmäisestä ehkä jopa enemmän! Jos olisi Helsinkiläinen ja tuntisi kirjassa kuvattuja paikkoja, kirjat olisivat taatusti vielä kiehtovampia. Jo Nesbo on pirteä tuttavuus dekkarisuunnalta, ainakin Lumimiestä voin suositella.

  Cecelia Ahernin P.S. Rakastan sinua oli tosiaan kamala. Sai kiemurtelemaan noloudesta.

  VastaaPoista
 5. lumiomena, kiitos vinkeistäsi. P.S rakastan sinua oli minusta erittäin hyvä elokuva, kirjaan en ole vielä koskenut. Ehkä ei kannatakaan?:)

  mia, kiitos vinkistä. Lisään kirjan lukulistalleni, olen jo suunnitellut sen lukemista:)

  Susa P, kiitos vinkeistä. Joku Pakkanen minun täytyisi kyllä lukea, jospa aloittaisin joistakin mainitsemistasi:)

  tessa, siinä tapauksessa minun kannattaa varmaan skipata Ahernin kirja. Minä tosin tykkäsin elokuvasta...:)

  VastaaPoista
 6. Lukemistani Westöistä paras on ollut Leijat Helsingin yllä. Ehkä siksikin, että se oli ensimmäinen.

  Fagerholmista taisinkin jo aiemmin ehdottaa Ihania naisia rannalla, jonka olit näemmä jo saanut kirjastosta. :)

  Allendelta olen lukenut vain Sydämeni Ineksen, joka oli kyllä hyvä, muttei huippu. Tuo Henkien talo on omalla lukulistallani.

  Karoliina

  VastaaPoista
 7. Karoliina, kiitos vinkistä:) Mietiskelen juuri mistä Westöstä aloittaisin ja ehkä olisi paras aloittaa ensimmäisestä..?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.