perjantai 28. lokakuuta 2011

Carrien nuoruusvuodet / Candace Bushnell


Carrien nuoruusvuodet / Candace Bushnell

Alkuteos: The Carrie Diaries, 2010
Tammi, 2010. 398 sivua
Suomentaja: Liisa Laaksonen
Kannen suunnittelu: Eevaliina Rusanen
Mistä minulle? Kirjastosta lainattu


Olen suuri Sinkkuelämää-tv-sarjan fani ja halusin ehdottomasti lukea Candace Bushnellin kirjoittaman kirjan Carrien nuoruusvuodet joka kertoo Carrie Bradshawn viimeisestä lukiovuodesta.

Carrie asuu siis pienesstä Castleburyn kaupungissa kahden nuoremman siskonsa sekä isänsä kanssa. Äiti on muutamia vuosia aiemmin kuollut syöpään. Kirjan alussa Carrie aloittaa viimeisen vuoden lukiossa, hänellä on kasa ystäviä ja hän on varsin tyytyväinen elämäänsä. Pieni ongelmia kuitenkin ilmenee kun hän tajuaa että hän on kaveriporukkansa ainut neitsyt ja jo 18 vuotias!

Carrien lukioon saapuu sydäntenmurskaaja Sebastian Kydd joka on komea, seksikäs ja kaikkien tyttöjen päiväuni. Sebastian osoittaakin yllättäen kiinnostusta Carrieta kohtaan vaikka suositumpia, nättejä tyttöjä on paljon. Esimerkiksi koulun suosituin, pidetyin ja vihatuin kuningatar Donna LaDonna osoittaa tietysti kiinnostuksensa Sebastianiin, mutta tämä valitsee Carrien.

Carrie alkaa seurustella Sebastianin kanssa, haaveilee samalla kirjailijan urasta ja muutosta New Yorkiin ja osallistuu koulun uimakilpailuihin. Hän tapaa ystäviään ja pääsee pian kirjoittamaan koulun lehteen Pähkinään. Pian kuitenkin Sebastian osoittautuukin ihan joksikin muuksi kuin mitä Carrie on luullut ja Sebastianin lisäksi välit menevät myös poikki parhaaseen ystävättäreen Laliin. Onneksi kuitenkin kesäloma häämöttää jo, ja Carrie pakkaa kimpsunsa ja suuntaa kesän viettoon New Yorkiin jossa hän osallistuu kirjoittajakurssille. Loppu onkin historiaa...

Voi että mikä juoni tässä kirjassa oli! Tämän on pakko olla nuortenkirja vaikka sen kirjaston aikuistenosastolta nappasinkin mukaani. Lukiessani mieleen tuli teininä lukemani Sweet Valley High-kirjat ja muuta teinihömpät. Tässä on ihan samat tapahtumat, lukioiden ystäväklikit, suositut, nörtit ja "ne siinä keskellä". Suosittu poika rakastuu vähemmän suosittuun tyttöön jne jne... Enkä minä kyllä saa tätä nuorta Carrieta sopimaan yhteen sen tuntemani Carrien kanssa, eli taidan tästä lähtien kyllä pysyä tv-sarjan seuraamisessa ja jättää nämä Sinkkuelämää-kirjat lukematta. Kuten Polka kirjoitti, harmi että niin hyvästä tv-sarjasta saa edes kirjoittaa näin kehnoja kirjoja.


★+


Polkan lisäksi myös Lukutoukkailua-blogi on kirjoittanut tästä kirjasta.


Ps! Suuret onnittelut eilen palkituille kirjabloggaajille!! Minusta tämä on tosi hieno juttu ihan kaikille kirjabloggaajille, kiva nähdä että meidät tosiaan on huomattu! Vautsi! :)

10 kommenttia:

 1. Minä taisin lukea tämän viime vuonna ja aika samanlaisiin tunnelmiin jäin. Sinkkuelämästä tykkäsin kuin hullu puurosta, mutta tämä kirja oli kyllä pettymys.

  VastaaPoista
 2. Norkku, ihan samaa mieltä! Oikeastaan pieni häpäisy hyvää sarjaa kohtaan, mutta samahan on kirjailija..;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Pysyn kaukana tästä ja tyydyn vain nautiskelemaan sarjasta ;-)

  VastaaPoista
 4. Morre, teepä niin - et menetä mitään;)

  VastaaPoista
 5. No voi jukra, mä sain tän joululahjaksi ja olen kovasti odottanut sen lukemista.. Harmi jos oli pettymys.. Mulle kuitenkin alkuperäinen Candace Bushnellin Sinkkuelämää-kirja on tärkeä, vaikkakin erilainen kuin sarja. Olen lukenut sen kolmesti :)

  VastaaPoista
 6. Anni, se Sinkkuelämää-kirja on minustakin ihan ok, ainakin paaaljon parempi kuin tämä;) Minä en tästä tykännyt, mutta toivottavasti on sulle parempi lukukokemus;D

  VastaaPoista
 7. Kyllä tämä on tosiaan nuortenkirja ainakin kustantajan luokittelun mukaan. En ole itse lukenut, mutta siskoni (aikuinen nainen) tykkäsi yllättävän paljon. :)

  VastaaPoista
 8. Karoliina, hassua että se oli kirjastossa aikuisten osastolla. Huomasin muuten viikonloppuna itsekin, että kirjakaupassa tämä oli myös nuortenkirjaosastolla:)

  VastaaPoista
 9. Hassua, että haukutte tätä kirjaa vaikka se ei liity Sinkkuelämää sarjaan oikeastaan yhtään. Sarjahan PERUSTUU Bushnellin novelleihin, mutta käsikirjoittaja sarjalla on eri henkilö. Tämä ja aikaisemmat novellit ovat siis Bushnellin käsialaa, mutta sarjaan on käytetty vain osaa Bushnellin tarinoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinkkuelämää-sarja perustuu siihen "alkuperäiseen" Bushnellin Sex and the City-kirjaan johon tuolla ylempänä Anni viittaakin. Se on minusta hyvä kirja, ja sen ja sarjan välillä näen yhteyden. Mutta on ihan totta, että tällä kirjalla ja sarjalla ei keskenään paljon tekemistä ole, paitsi tietenkin päähenkilö. Tämä kirja on myös kirjoitettu monta vuotta sarjan tekemisen jälkeen, eli eihän tämä sarjaan erityisemmin liitykään.

   Mutta joka tapauksessa en pitänyt tästä kirjasta erityisen paljon, en sarjaan verratuna, mutta en moneen muuhun saman genren kirjaankaan verrattuna. Mutta enpä minä taidan nuortenkirjan parasta kohderyhmää ollakaan ;).

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.