keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Paljastelua

Sain Katrilta, Norkulta, Marilta ja Lurulta tämän blogeja kiertäneen haasteen jossa pitää kertoa kahdeksan asiaa itsestään ja jakaa tunnustus eteenpäin kahdeksalle.Kiitos teille Tässä minun sekalaiset faktani:
1. Olen varmaan maininnut tästä ennenkin, mutta rakastan syksyä. Rakastan syysmyrskyjä, vesisadetta, sateenvarjoja, kumisaappaita, paksuja neuleita, villasukkia, kuumaa teetä suloisesta kupista, hyvää kirjaa huovan alla kynttilänvalossa, sienimetsässä talsimista, lenkkejä syksyisessä tihkusateessa. Jos saisin valita, syksyni koostuisi näistä asioista. Tähän syksyyn kuuluu toki myös kandin kirjoittamista, kahden seuraavan viikon sisään kolmea tenttiä ja valitettavasti myös muita, ikävämpiä asioita joita on viime aikoina ilmaantunut vähän liikaa...Kaikesta huolimatta pyrin nauttimaan jokaisesta ihanasta syyspäivästä!

2. Autolla ajaminen on minusta mielettömän terapeuttista. Etenkin siis pitkien matkojen ajaminen, kaupunkiajosta en nauti;) Olen nyt kahden vuoden ajan ajanut aika paljon väliä Lohja-Turku ja moottoritie on tullut tutuksi, joten ehdin mietiskellä ja ajatella paljon noidne matkojen aikana!

3. Kärsin kroonisesta matkakuumeesta. Asiaa ei auta yhtään se, että sain käsiini kesäkuisen interrailin valokuvat. Haluaisin niin mielelläni lähteä ensi kesänä taas reilaamaan, mutta en ole varma saanko matkaseuraa...

4. Pidän yleissivistykseni parantamisesta, mutta politiikasta ja taloudesta en ymmärrä yhtään mitään enkä ole vielä siitä kovinkaan kärsinyt. Kaikissa ihme paperihommissa pyydän aina apua äidiltäni tai taloutta opiskelevalta ystävältä. Elämässä on minusta kiinnostavampia (ja tärkeämpiä;) asioita kuin mainitut.

5. Minulla on paljon hajumuistoja;) Lapsuudesta tuttu syksyn tuoksu (mädät lehdet tms), ala-asteen talvileikit (oksennukselle haiseva jää), rippileirillä käyttämäni hajuvesi, pikkuveljeni käyttämä partavesi, ala-asteen diskoista tuttu parfyymi jota kaikki tytöt käyttivät, mummin leipomien voipullien tuoksu, isoisän asunnon tuoksu... Kun tunnen jonkun näistä tuoksuista tänään, mieleen tulee heti nämä muistot. Pikkuveljen partavesi esimerkiksi on näköjään miesten keskuudessa aika suosittu, sillä tunnen pikkuveljeni läsnäolon lähes päivittäin kaupungilla, koulussa, kaupassa...Nämä hajumuistot ovat mielestäni vain positiivisia ja hauskoja juttuja! :D

6. Yksi suuri syy siihen, että olen kestänyt rankan loppukesän ja syksyn tähän saakka on ihan varmasti se, että olen jatkanut liikuntaa ahkerasti. Viime syksynä kävi esim niin, että ahkerna kesän jälkeen opiskelukiireet painoivat päälle ja jäin useammin sohvalle istumaan, kuin painuin lenkkipolulle. Nyt käyn joogassa, bodystepissä ja lenkillä ja pääni voi paljon paremmin ja kestää paljon enemmän vastoinkäymisiä.

7. Joogailla voisin enemmänkin, se on minusta ihanan rentouttavaa ja mahtavaa kun tuntee niin suuren eron kropassa ennen joogailua ja sen jälkeen. Haavemaailmassani luennot alkaisivat aikaisntaan klo 12 jotta aamulla ehtisi joogata ja syödä kunnolla rauhallisen aamupalan.

8. Yle tv ykkösellä tuli juuri tänään ihan mahtavan Jane Austen-tyylisen sarjan ekan tuotantokauden viimeinen jakso. Kyseessä on siis Downton Abbey, enkä tiedä miten kestän odottaa että seuraava kausi alkaa meidän kanavillamme! 

En keksi kahdeksaa blogia joissa tämä ei ole vielä käynyt, mutta annan palkinnon eteenpäin ihanalle Annille joka juuri aloitti oman kirjabloginsa "Ajatuksia kirjamaasta". :)

8 kommenttia:

 1. onneksi mahtavan Downton Abbeyn uudet jaksot ovat nyt menossa briteissä, ja ne pystyy kyllä helposti löytämään katsottavaksi tuoreeltaan, jos pystyy eng. kielistä sarjaa ilman tekstejä seuraamaan.

  VastaaPoista
 2. Jaan täysin ajatuksesi syksyn ihanuudesta, hajumuistoista ja joogasta. Ja minäkään en politiikasta pahemmin perusta ;)

  VastaaPoista
 3. Mä olisin halunnut kanssa katsoa tuota Downton Abbeyta, mutta Klikkaa mua tulee samaan aikaan. Minttu Mustakallio on niin huippu, etten voi olla kattomatta sitä. :)

  VastaaPoista
 4. Hajumuistot ovatkin jännä juttu. Muistaakseni niitä on ihan tutkittu, ainakin muistan lukeneeni yhden artikkelin. Ja totta, joku tietty tuoksu vie jouluun, toinen Italiaan ja kolmas vaikka koulun jumppatunnille. :)

  Minullakin on krooninen matkakuume.

  VastaaPoista
 5. Minäkin katsoin Downton Abbeyta, ihana sarja - ja jäipäs oikein pirullisen koukuttavaan kohtaan! Toivottavasti jatkoa saadaan ja pian! (Täytyyhän Lady Maryn ja Lady Edithin välit saada selviksi ja entäs Bates ja Anna?! AAArghh...)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi, totta. taidan kuitenkin odottaa että uudet jaksot tulee Suomen televisioon ettei mikään mene enkun vuoksi ohi;)

  Villasukka kirjahyllyssä, hihi, kiva että löytyy yhtäläisyyksiä;)

  Jossu, mä katsoin likkaa mua kerran mutta en oikein innostunut joten Downton vei voiton:)

  Katja, minäkin olen lukenut muistaakseni yhden artikkelij hajumuistoista eli tutkittu on. Siinä olisikin mulla graduaihe....;D

  Norkku, sanos muuta! Lady Edithia minä hiukkasen vihaan mutta Batesin ja Annan juttu taas on sarjan kiinnostavinta!!:D

  VastaaPoista
 7. Ihanaa kiitos <3 :)
  Autolla ajaminen on kyllä mustakin mukavaa, vaikka oonkin vielä siinä opetteluvaiheessa. On jotenkin ihanaa, kun radiosta tulee hyvä biisi ja voi ohjailla rennosti ja ajella :)

  VastaaPoista
 8. Anni, olepa hyvä vaan :) Ja sanos muuta, musiikilla on iso rooli kyllä tossa ajelussa!;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.