lauantai 25. elokuuta 2012

Belgialaisia kirjavinkkejä?

Olen suuntaamassa syksyiselle viikonloppureissulle Belgian Brysseliin rakkaan ystävän kanssa syys-lokakuun vaihteessa. Haluaisin reissulukemiseksi mielelläni Belgiaan, mieluiten tietenkin Brysseliin, sijoittuvan kirjan. En ole etsimisestäni huolimatta löytänyt vielä sopivaa kirjaa, joten käännyn teidän puoleenne. Osaako joku vinkata kirjoista, joiden tapahtumapaikkana on Bryssel tai Belgia ylipäänsä? Kirjan genrellä ei ole väliä, olkoon historiallista, hömppää tai vaikka dekkarikin. ;)

Kiitos jo etukäteen avustanne ♥.


Kroatian pikkukivirannoilla luin Anna Gavaldan ihanaa Kimpassa-kirjaa...


...ja Riikan kauniin vehreät maisemat muistuttavat minua Ian McEwanin Ikuinen rakkaus-kirjasta. (joka tapahtumiltaan ei toki liity Riikaan millään tavalla.)


12 kommenttia:

 1. Pistin Kirjasampoon hakusanaksi Bryssel ja seuraavanlainen lista tuli tulokseksi: http://kirjasampo.fi/fi/search/kulsa/Bryssel

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Jossu! En muistanutkaan Kirjasampoa, tuohan on muutenkin tarpeellinen apuväline maailmanvalloitusta ajatellen ;).

   Poista
  2. Se on kyllä yllättävän kätevä. Välillä itekin unohdan sen olemassa olon, vaikka sieltä löytyisi suht näppärästi esim. töissäkin asiakkaille kirjavinkkejä. :)

   Poista
 2. Hmm...Jossun listalta löytyy varmasti. Ei tule yhtään Bryssel-kirjaa mieleeni. Sen sijaan suosittelen Amelié Nothombia, joka on ehkä se tunnetuin belgialainen kirjailija. Vaitelias naapuri sijoittuu Ranskaan, mutta on oivallinen matkakumppani, jos et vielä ole kirjaa lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Lisään Nothombin lukulistalleni :).

   Poista
 3. Charlotte Bronten Villette/Syrjästäkatsojan tarina, että myös Professori sijoittuvat molemmat Belgiaan :) Olen itse lukenut vain jälkimmäisen, mutta pidin siitä todella paljon, vaikka lukemisesta onkin jo muutama vuosi aikaa.

  VastaaPoista
 4. Eipä tule muuta mieleen kuin jo Kirahvinkin vinkkaama Amelié Nothomb (jolta olen lukenut mainion kirjan Nöyrin palvelijanne, joka tosin sijoittuu Japaniin).

  Itse luin muistaakseni Christien Hercule Poirotia omalla pikaisella Bryssel-visiitilläni 2,5 vuotta sitten. :) Se olikin vähän erikoinen reissu, en ollut todellakaan suunnitellut meneväni Belgiaan vaan Britanniaan, mutta tuhkakatastrofin vuoksi jouduin lähes viikon Lontoossa majailtuani siirtymään junalla Brysseliin pariksi päiväksi, ja jatkamaan sieltä bussilla halki Hollannin ja Saksan kohti Suomea. Erikoinen, ihana ja taatusti mieleenpainuva kokemus! <3 Bryssel on kyllä aika ihastuttava paikka! Syökää vohveleita katukioskeista ja maistelkaa erikoisia oluita, nauttikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Brysselvinkeistä! Vohveleita ainakin syömme, oluista en vielä lupaa mitään ;).

   Poista
 5. Annelies Verbeke tulee mieleen, vaikken ole (vielä) lukenut hänen kirjojaan. Kalanpelastaja on saanut aika paljon blogihuomiota, aiempi kirja oli Nuku!

  Belgiahan on vahva sarjakuvamaa, joten vaikkapa Tintti on hyvä valinta. :) Aikuisempaan makuun on esimerkiksi Benoit Sokalin Ankardo-sarja (ranskaksi Canardo).

  Kävin Brysselissä alkukesästä, ja helppoa sarjakuvamatkailua saa, kun piipahtaa Comics Cafessa: http://comicscafe.be/english/overview/ On keskustassa, helppo tunnistaa jalkakäytävän Tintti-patsaasta ja ihan ok ruokaakin. Siellä on iso sarjiskauppa ja sarjisnäyttely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta taitaakin löytyä Verbeken Kalanpelastaja ihan omasta hyllystä, lukemattomana.

   Sarjakuvat eivät ole ihan minun juttuni, mutta ehkäpä käväisemme tuossa mainitsemassasi ravintolassa :).

   Kiitos vinkeistä!:)

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.