torstai 2. elokuuta 2012

Teemakuukausi: Urheiluelokuu

Heipähei!

Tämä kesä on mennyt kirjallisuuden osalta hieman vaisuissa merkeissä. Olen kyllä lukenut, mutta en missään tapauksessa esimerkiksi yhtä paljon kuin viime kesänä. Kesätyön lisäksi olen nimittäin löytänyt uudelleen rakkaan vanhan harrastuksen, liikunnan nimittäin. Kesän aikana olen juossut, pyöräillyt, uinut ja yleisurheillut lähes kaiken vapaa-aikani. Illalla olen usein ollut niin puhki (ihanasti puhki, niin kuin kovan treenin jälkeen on) että olen jaksanut lukea kirjaa vain pienen hetken.

Liikuntaharrastuksen vuoksi olen myös hankkinut luettavakseni kiinnostavia urheiluaiheisia kirjoja. Niinpä päätin näin sopivasti olympialaisten alla aloittaa täällä kirjabloginkin puolella uuden jutun, nimittäin teemakuukaudet. Elokuun aikana tulen lukemaan urheiluaiheisia kirjoja, joista yritän sitten ahkerasti kirjoittaa tänne bloginkin puolelle. Luen toki elokuun aikana myös muuta, mutta urheilukirjoja tulee elokuun aikana ehkä hieman tavallista enemmän. Muitakin teemakuukausia on jo mielessä, joten jos oikein tykästyn teemalukemiseen saa teemakuukaudet varmasti jatkoa.Huomenna palailenkin heti ensimmäisen urheiluaiheisen kirjan kera!

17 kommenttia:

  1. Hyvä ajatus! Minun teki mieleni olympiahengessä santsata Elmo, mutten taidakaan ehtiä kun on niin paljon ihania kirjoja rästissä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elmoa en muistanutkaan, kiitos vinkistä! Taidan yrittää napata sen mukaani seuraavalla kirjastoreissulla :).

      Poista
  2. Ois kiva kuulla/lukea kuinka paljon ja minkälaista liikuntaa harrastat viikossa! Sopisiko elokuun teemaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä voisin jotain kehitellä tämän kuukauden aikana...;).

      Poista
  3. Hauska idea! Itselläni ei kyllä taitaisi teemakuukaudet onnistua, sen verran tuuliviiri olen mitä lukemiseen tulee... eräskin kirja on yöpöydällä odottanut jos ties kuinka kauan pääsyä luettavaksi, mutta aina olen saanut päähäni lukea jotain aivan muuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on minullakin, onneksi voin tämän kuukauden aikana toki lukea muutakin :).

      Poista
  4. Aivan loistava idea -miksi en keksinyt sitä itse? :) Tuli heti vaikka kuinka monta kirjaa tähän teemaan, jään mielenkiinnolla odottamaan mihin itse tartut.

    Elma Ilonalle vinkiksi että Elmo tulee sunnuntaina radiosta kuunnelmana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielelläni ottaisin lisää kirjavinkkejä vastaan, jos sinulla on useampia mieleentulevia kirjoja aiheeseen liittyen! :)

      Poista
  5. Mainiota, odotan kiinnostuneena mitä kaikkea luet ja kirjoitat! Ja mahtavaa tietysti, että urheilukärpänen on purrut uudelleen tehokkaammin. (Minäkin lopetin pariviikkoisen lomaläskeilyn eilen ja menin pitkästä aikaa salille, voi luoja sitä treenin jälkeistä euforiaa!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie sain eilen uudet lenkkeilykengät, oli mahtava pururadalla niitä testata. Toimivat hyvin. Mie olen nimenomaan kävelijä, kuljen metsässä pitkiäkin matkoja. Käyn salillakin, mutta nyt on kävelykärpänen purrut. 130km meni heinäkuussa, mutta loppukuusta vauhti hidastui rasitusvamman takia.

      Tämä Sannan postaus on innostava :)

      Poista
    2. Kiva, että muutkin on innostuneita tästä! :)

      Minäkin käyn salilla, etenkin syksyllä ja talvella. Näin kesäaikaan kulutan kyllä lenkkipolkuja huomattavasti salia enemmän :).

      Poista
  6. Hyvä ajatus, mie yritän tänään kirjoittaa kolmesta juoksuun liittyvästä kirjasta. Yritän lukea tuon 700grammaa myös elokuussa, niin saisin sinut kimppalukulaisen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, 700 grammaa on vielä tosiaan lukematta ja mielelläni kimppalukisin sen :).

      Poista
  7. Ooh, innostava aihe!! :)

    Odotan arvioitasi etenkin noista Kyrön kirjoista, joita en ole itse (vielä) lukenut ja Naisen juoksukirjasta. Minulla on syyslupaus, että laadin jonkin tavoitteen itselleni ja että pitäisin juoksemisesta päiväkirjaa, jos kehittymisen seuraaminen innostaisi itseänikin. Olen laiska juoksemaan, mutta haluaisin kovasti oppia. Kaikki muu, rullittelu ja ryhmäliikunta kuten tanssi, onkin sitten niitä ykkössuosikkeja. Mukavaa, että sullakin on ollu urheilun täyteinen kesä -sehän on juuri hyvää vastapainoa lukemiselle ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen huomannut, että juoksumotivaatioon auttaa kovasti jonkin välitavoitteen asettaminen. Keväällä ilmoittauduin kaverin kanssa syyskuun alussa juostavaan Midnight run -tapahtumaan ja tieto siitä, että syksyllä pitäisi jaksaa juosta kymppi helposti, on auttanut rankkojenkin lenkkipäivien ohi ;).

      Kyröä on tulossa tämän illan aikana, ja Naisen juoksukirjakin on jo luettuna! :)

      Poista
  8. Teemastasi innostuneena voisin lukea tässä kuussa 700 grammaa. :) Kiva idea tuskin mulla toimisi, mutta kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, tuosta voisikin järjestää vaikka kimppaluvun jos useampi on innostunut lukemaan Kyrön kirjan! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.