tiistai 14. elokuuta 2012

Heja, heja! / Martina Haag


Heja, heja! / Martina Haag

Piratförlaget, 2012. 177 sivua.
Kannen suunnittelu: Lotta Kühlhorn
Mistä minulle? ostettu adlibrikseltä

Urheiluteema jatkuu tämän kuukauden aikana vielä muutaman kirjan kera. Tässä niistä ensimmäinen, ruotsalaisen kirjailija Martina Haagin uutuuskirja Heja, heja!. Kirjassaan Haag kertoo omista kokemuksistaan ryhtyessään harrastamaan juoksemista.

Haag on tunnettu hauskan humoristisista kirjoistaan. Tässä juoksukirjassa hän tarttuu aiheeseensa rennolla huumorimielellä, ja juoksemisesta on todella hauska lukea kerrankin tällaisesta näkökulmasta. Haag nauraa itselleen, kun hän ensimmäisellä treeniviikollaan jaksaa juosta kaksitoista minuuttia putkeen. Pian hän jaksaa juosta jo viisi kilometriä, sitten kymmenen. Ensimmäisissä juoksutapahtumissaan hän juoksee viisi kilometriä, pian hän osallistuu jo kympeille. Siskon ja yhden ystävänsä kanssa Martina perustaa Team Doktor Throttle -nimisen epävirallisen juoksukerhon jolla on oma pokaalinsa. Martinan suurimmaksi tavoitteeksi tuleekin voittaa pokaali itselleen voittamalla juoksukerhon väliset kilpailut. Rento ja hauska ote säilyy läpi koko kirjan, vaikka kirjan lopussa Martina juoksee jo rankan maratoninkin ja omat tavoitteetkin on nostettu korkeammalle.

Osansa kirjassa saa niin juoksua harrastavan naisen perhe kuin tutut kirjailijakollegatkin. Martina tsemppaa itseään jatkuvasti parempiin suorituksiin, ja halu parantaa omia ennätyksiään ja voittaa tiimikaverit on kova. Aina juoksu ei maistu, mutta parille lenkille viikossa on aina päästävä.

Heja, heja! on hauska, mukaansatempaava, kannustava ja viihdyttävä kirja juoksemisesta. Kirja aiheuttaa toki myös kovan juoksukuumeen, ja lukemisessa minun olikin pidettävä muutama lenkkitauko. Heja, heja! ilmestyi pari viikkoa sitten ruotsiksi enkä tiedä onko tätä tarkoitus kääntää suomeksi. Kieli on kuitenkin yksinkertaista ja helppolukuista, joten uskallan suositella tätä kirjaa jotenkuten ruotsia ymmärtäville juoksuihmisille. Viihdyin kirjan parissa oikein hyvin, ja sain lisäpuhtia juoksuharrastukseen taas kerran.


4 kommenttia:

 1. Mukava kun luit ruotsalaisen kirjan. Olen itsekin lukenut nyt muutaman juoksukirjan. Murakamin aiemmin. Ritva Hartzellin Roskankerääjän päiväkirjan (siitä bloggaus huomenna) ja Jari Ehrnroothin Juoksun.

  Olen selvästi sinun teemakuukauden makuun päässyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olet päässyt teemakuukauden makuun! Ehrnroothin Juoksun minäkin voisin lukea, Roskankerääjä on minulle ihan tuntematon :).

   Poista
 2. Voi, muistelen vuosia sitten lukeneeni jonkun ruotsalaisen naiskirjailijan humoristisen kirjan, joka oli ehkä kolumnikokoelma ja sai minut silloin aikanaan hurjan hyvälle tuulelle... Kirjan ja kirjailijan nimi ovat unohtuneet ja se on vähän häirinnyt tähän asti, mutta luulen, että sepä taisi olla tämä Martina. Tack tack!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haag on aiemmin tosiaan kirjoittanut hauskoja ja kevyitä hömppäkirjoja, joten hyvinkin voi olla juuri hänen kirjansa :).

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.