tiistai 24. toukokuuta 2011

Lue kirja ja katso elokuva

Käynnistin tammikuussa blogissani Lue kirja ja katso elokuva -haasteen. Nyt olisikin kiva tietää, lähtikö joku muu mukaan haasteeseen ja miten haasteen kanssa siinä tapauksessa menee? Kaikki saavat myös mielellään antaa kommenttiosiossa vinkkejä hyviin kirja-leffa -pareihin. Tässä alla oma listaukseni kirjoista joiden pohjalta on myös tehty elokuva ihan omaksi muistilistakseni. Yritän päivittää listaa aina kun muistan ja keksin uusia kirja/elokuva -pareja.

Oma haasteeni on vielä alkutekijöissään, olen suorittanut vasta 3/10 kirja ja elokuva -paria, mutta muutama kirjaan perustuva leffa on vielä katsomatta, vaikka kirja on ollut luettuna jo jonkin aikaa. Alla olevassa listassa on mustattu ne kirjat/leffat jotka olen lukenut ja nähnyt.Oma taivas / Alice Sebold
Sikalat / Susanna Alakoski
Tyttö ja helmikorvakoru / Tracy Chevalier
Kimpassa / Anna Gavalda
Mehiläisten salaisuudet / Sue Monk Kidd
Ikuinen rakkaus / Ian McEwan
Sovitus / Ian McEwan
Jospa se vain olisi totta / Marc Levy
Aikamatkustajan vaimo / Audrey Niffenegger

Uhrilampaat / Thomas Mann
Emma / Jane Austen
Ylpeys ja ennakkoluulo / Jane Austen
Kuuntele vain muistojasi / Nicholas Sparks
Viesti mereltä / Nicholas Sparks
Haikein terveisin / Nicholas Sparks
Ole luonani aina / Kazuo Ishiguro

Illat meren rannalla / Nicholas Sparks
Muistojen polku / Nicholas Sparks
The Last Song / Nicholas Sparks
Aamiainen Tiffanylla / Truman Capote
Brokeback Mountain / Annie Proulx
P.S. Rakastan sinua / Cecelia Ahern
Himoshoppaaja-sarja / Sophie Kinsella

Bridget Jonesin päiväkirjat / Helen Fielding
Eat Pray Love / Elizabeth Gilbert
Toscanan auringon alla / Frances Mayes
Pianonsoittaja / Elfriede Jelinek
Millenium -trilogia / Stieg Larsson
Kertomus sokeudesta / José Saramago
Aavikon kukka / Dirie Waris

Slummien miljonääri / Vikas Swarup
Precious -harlemilaistytön tarina / Sapphire
Leijat Helsingin yllä / Kjell Westö
Leijapoika / Khaled Hosseini
Kellokosken Prinsessa / Ilkka Raitasuo & Terhi Siltala
Veronika päättää kuolla / Paulo Coelho
Vettä elefanteille / Sara Gruen

Revolutionary road / Richard Yates
Poika raidallisessa pyjamassa / John Boyne
Suden vuosi / Virpi Hämeen-Anttila
Tummien perhosten koti / Leena Lander
Tuulen viemää / Margaret Mitchell
Virgin Suicides / Jeffrey Eugenides
Häivähdys purppuraa / Alice Walker

Humiseva harju / Emily Brontë
Pieni suklaapuoti / Joanne Harris
Tuntematon sotilas / Väinö Linna
Täällä Pohjantähden alla / Väinö Linna
Viiniä keittiössä / Anna Gavalda

Lisäyksiä listaan postauksen kommentiboksiin ovat erittäin tervetulleita!:)

Huomenna jatketaan kirpparilöydöillä ja loppuviikosta viimeistään pitäisi olla uusi kirjakin tulossa blogiin. Mukavaa viikkoa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Minä olen haasteen puitteissa lukenut/katsonut Waris Dirien Aavikon kukan, Jean M. Untinen-Auelin Luolakarhun klaanin sekä Kazuo Ishiguron Ole luonani aina. Eli samalla mennään 3/10 kasassa ;)

  VastaaPoista
 2. Katson nykyään hirveän vähän elokuvia, joten en haastehulluudestani huolimatta lähde tähän mukaan, mutta noista listaamistasi olen sekä lukenut että katsonut seuraavat: Tyttö ja helmikorvakoru, Austenit, Bridget Jones,
  Revolutionary Road, Tuulen viemää, Humiseva harju, Tuntematon sotilas. Oikeastaan aika kiehtova haaste, jos kirjastosta/videovuokraamosta löytyisi helposti esim. Häivähdys purppuraa, Sovitus, Eat Pray Love, Aikamatkustajan vaimo tms., niin saattaisin osallistuakin.

  Meijerielämän Lumikko on lukenut ja katsonut Sikalat/Sovinnon, googleta "Sikalat ja Rapacet" niin löytyy.

  VastaaPoista
 3. Voi ei, tämäkin alkoi nyt kauheasti kiinnostaa, kun näin noin ihanan listan täällä... Kello on jo puoli kaksi yöllä, enkä anna itseni alkaa edes ajatella asiaa, mutta katsotaan, jos tähän vielä palaisi. :)

  VastaaPoista
 4. Minä lähdin haasteeseen mukaan ja kymmenestä on nyt luettu ja katsottu viisi. Viimeisimmästä en ole vielä blogiin kirjoittanut. Minä olen lukenut ja katsonut Niccolo Ammanitin Minä pelkää, Audrey Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimo, Ian McEwanin Sovitus, Kellokosken prinsessan sekä Astrid Lindgrenin Veljeni Leijonamieli.

  Ajattelin vielä loppuvuoden aikana mahdollisesti liittää haasteeseen Astrid Lindgrenin Ronja Ryövärintytär, Ishiguron Ole luonani aina, Sara Gruenin Vettä elefanteille ja viimeistä en vielä ihan tiedäkään. Vaihtoehtoja kyllä on tässä haasteessa runsain mitoin!

  VastaaPoista
 5. Minäkin lähdin haasteeseen mukaan. Tällä hetkellä on katsottuja elokuvia ja luettuja kirjoja kerääntynyt vasta kaksi kappaletta. Ole luonani aina -kirja on tosin jo luettu ja liitän sen mukaan haasteeseen kun olen nähnyt elokuvan. Aluksi yritän puuskuttaa loppuun klassikkohaasteen (3 puuttuu) ja sen jälkeen pääsen keskittymään tähän haasteeseen.

  Olen huomannut, että haasteen tekee aika vaikeaksi se, että olen noista perinteisistä parivaljakoista lukenut kirjan/katsonut elokuvan jo aikaisemmin, joten on hirveän vaikea keksiä mitä haasteeseen liittäisin. Tällä hetkellä tiedän lukevani/katsovani Larssonin trilogian, mutta muuten pää on aika tyhjä.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa hienolta haasteelta. Onko tarkoitus katsoa kymmenen elokuvaa ja lukea samoista jutuista kirjat?

  Minua kiinnostaa kirjan muovautuminen valkokankaalle. Haluan katsoa Ylpeyden ja ennakkoluulon, sillä luin sen vastikään. Olen ihmeissäni, miten elokuvassa voidaan välittää esim. kirjassa kirjeistä esiin tulevia asioita (paitsi tietysti luettuna kirjeenä...). Myös Prinsessa on katsottuna, mutta kirja on vielä lukematta.

  McEwaneita voisin myös lukea ja katsoa. Muun muassa...

  Eli aihepiiri kiinnostaa kovasti, mutta epäilen, etten ehdi kymmeneen saakka... vai mihin asti haaste on "voimassa"? :-)

  VastaaPoista
 7. Hei! Ai sinulta se haaste lähti, kiitos vaan erinomaisesta haasteesta! :) Haasteita on niin paljon, ettei muista, mikä on mistäkin... ;)

  Minä olen tässä(kin) haasteessa puolittain mukana, eli aion harrastaa kirja-leffapareja silloin tällöin, mutta en esim. kerää kymmentä paria kokoon. Alkuvuodesta luin ja katsoin Märta Tikkasen Miestä ei voi raiskata. Nyt alkukesästä tarkoitukseni on lukea ja katsoa Ronja Ryövärintytär. Myös Maa on syntinen laulu kiinnostaisi, samoin Taru sormusten herrasta, ellen osaisi kirjoja ja leffoja ulkoa. Aikamatkustajan vaimokin voisi olla kiva, vaikken ole kuullut oikein mitään hyvää ko. elokuvasta.

  VastaaPoista
 8. Ahmu, hienoa, kiva kun olet mukana! Minäkin aion seuraavaksi lukea ja katsoa Ishiguron Ole luonani aina kun se on lukupiirimme kirjana :)

  Pienen mökin emäntä, minä luen parhaillaan Häivähdys purppuraa –kirjaa ja elokuvakin minulta löytyy joten sen aion ainakin tehdä :) Sikalat/Sovinnon olen minäkin lukenut ja nähnyt ja tykkäsin aika paljon!

  Karoliina, tule mukaan vaan! Tässähän voi laittaa omaksi tavoitteekseen vaikkapa 5 kirja/leffa paria vuodeksi jos ei kymmentä enää ehdi :)

  Naakku, vautsi –olet jo puolivälissä! :D Sovitus minunkin olisi tarkoitus lukea ja katsoa tänä vuonna. Aikamatkustajan olen katsonut mutta en lukenut. Vettä elefanteille on hieman kesken, mutta se tulee haasteeseen seuraavaksi. Tykkäsin siitä leffasta tosi paljon!

  Sonja, kiva kun olet mukana! :) minullakin on klassikkohaaste kesken, mutta enköhän tässä kesän aikana ehdi suorittaa molemmat haasteet. minäkin olen suorittanut useista pareista vain toisen, eli olen aiemmin katsonut esim. Aikamatkustajan vaimo-elokuvan, lukenut Aavikon kukka-kirjan ja lukenut Leijapoika-kirjan mutta toinen osa on sitten suorittamatta. Larssonin trilogiasta olen lukenut ja katsonut vasta ekan osan, mutta kaksi muutakin voisin yrittää tehdä vielä tänä vuonna.

  Paula, kyllä, tarkoitus on juuri tuo. Toki itselle voi laittaa ihan omankin, pienemmän tavoitteen, vaikkapa 5 kirja/elokuva –paria. Minä aloitin haasteen tammikuussa ja ajattelin vuoden 2011 aikana suorittaa 10 kirja/leffa-paria mutta sinähän voisit vaikka aloittaa viidellä? tai pidentää haasteaikaa itselle sopivaksi. Alkuperäinen haasteidea ei ole omani, vaan löysin sen jouluna ulkomaisesta kirjablogista. Tässä linkki, siellä lukee tarkemmin englanniksi: http://readywhenyouarecb.blogspot.com/2009/11/read-book-see-movie-challenge_25.html. Tervetuloa mukaan haasteeseen jos päätät osallistua! :)

  Jenni, eipä kestä, kiva kun olet mukana puoliksikin! Minä olen lukenut Tikkasen Miestä ei voi raiskata, mutta elokuvaa en ole katsonut. Aikamatkustajan vaimon olen nähnyt leffana mutta en vielä lukenut. Leffa ei mielestäni ollut supersurkea, mutta ehkä kirjan jälkeen se vaikuttaa huonolta;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.