sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Apatosauruksen maa

Apatosauruksen maa / Miina Supinen. WSOY 2010. 173 sivua

Apatosauruksen maa on ensimmäinen Miina Supisen kirja jonka luen. Jostakin blogista luin, että aloittelijoiden ehkä kannattaisia lukea ekaksi Supisen Liha tottelee kuria, mutta päätin kuitenkin aloittaa Apatosauruksen maasta. Kirja sisältää useita lyhyitä tarinoita, toiset pidempiä kuin toiset. Novellien aiheet ovat inhimillisiä, arkipäiväisiä mutta Supinen kertoo ne hauskasti ja huumorilla. Täytyy heti myöntää että minä en ole mikään novellifani. Kun luen, haluan lukea kunnon romaanin, yhden ison tarinan, en montaa pinetä. Näin "välipalakirjaksi" Supisen hauskat novellit tosin sopivat vallan mainiosti. Apatosauruksen maasta löytyi muutama suosikkinovelli ylitse muiden, ensimmäiseksi mieleen tulee "Yliponin valtakunta" joka kertoo isästä joka suostuu ostamaan tyttärelleen superponi-leikkikalun mutta huomaa myöhemmin että ehkä ei olisi kannattanutkaan. Myös kirjan nimikkonovelli oli aika loistava kuvaus kaamosmasennuksesta;) Supisen novellit kertovat arkipäiväisistä asioista, pidemmät novellit tempaisivat kunnolla mukaansa, lyhyemmät, muutaman sivun pituiset jättivät minut tosin aika usein kylmäksi. Jokaisesta pikkutarinasta jäi silti jotakin mieleen pyörimään. Miina Supisen kirjaa ei ehkä kannata yhdeltä istumalta ahmia, minä nautin muutaman novellin kerrallaan ja luin muuta välissä. Jossakin vaiheessa täytyy lukea myös Liha tottelee kuria.

Pisteitä novellivihaajalta Supisen hyville ja hauskoille novelleille ***+

2 kommenttia:

  1. Pitäisköhän munkin kokeilla tätä... Vaikka Liha tottelee kuria -kirjaa on kehuttu kaikkialla missä olen siihen törmännyt, niin jostain syystä se ei houkuttele mua yhtään. Sen sijaan tämä kyllä houkuttelee! :)

    VastaaPoista
  2. Satu, minäkin luin tämän ihan vaan blogeissa näkyvien positiivisten arvostelujen vuoksi. Yleensä tällaiset kirjat ei kiinnosta. Olisi kiva kuulla sinun mielipiteesi jos päätät lukea tämän!:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.