keskiviikko 15. syyskuuta 2010

kirjahankintoja


Uusimmat kirjahankinnat:

Käärinliinat / Marko Hautala 
Sakset / Laura Lindstedt
Ystävät hämärän jälkeen / John Ajvide Lindqvist (facebookin kautta)
Anne Frank: Nuoren tytön päiväkirja huuto.netistä

Sellaisia hankintoja, mielipiteitä kaipailisin etenkin tuosta Anne Frankista, kannattaako lukea?


9 kommenttia:

 1. No muusta en osaa sanoakaan tästä kirjaryhmästä kuin Anne Frankista. Minusta ihan jokaisen kuuluu lukea Anne Frankin päiväkirjat, mutta mieluusti myös paljon, paljon muita holocaustiin liittyvää kirjallisuutta. Tämä sen takia ettei kukaan ikinä pääse sanomaan, että sitä ei tapahtunut.

  Luin Anne Frankin päiväkirjat hyvin nuorena ja tietysti vaikutuin ja sen jälkeen alkoi silmitön kiinnostus juutalaiseen kulttuuriin, Saksan historiaan ja sitten itse historiaan yleensä. Anne Frankin takia olen kerran pyrkinyt yliopistoon lukemaan historiaa...ellei syy sitten ollut Sinuhen ja Egyptin historian...en enää muista.

  Lue!

  VastaaPoista
 2. Sakset-kirjaa aloittelin joskus, mutta kesken jäi. Anne Frank sen sijaan on aivan ihana! Tai en tiedä, voiko tässä yhteydessä käyttää sanaa ihana, mutta ainakin vaikuttava. Luin sen ekan kerran joskus 12-vuotiaana ja vaikutuin. Olen jopa vähän "fani", sillä olen lukenut kaiken mitä Frankista on suomeksi kirjoitettu. Nyt huomasin, että joku tutkija(?) on kirjoittanut perheen elämästä kirjan ja olen kovasti yrittänyt vihjailla kaikille, että tuon kirjan haluaisin...

  VastaaPoista
 3. Anne Frank taitaa kuulua vähän niin kuin yleissivistykseen. :) Hyväkin se on.

  Lue myös Käärinliinat! Minä en ole yleisesti ottaen jännityskirjallisuuden ystävä, mutta Hautalan esikoinen, Itsevalaisevat oli minusta todella hyvä, ja olen ymmärtänyt, että tämä toinenkin romaani on. Itse asiassa aloitinkin sitä kerran työasioissa ja tavallaan jouduin sitten jättämään kesken (tarkoitus on kyllä joskus lopettaa ihan vapaa-ajalla), ja alku oli kyllä hyvin lupaava ja tempaisi mukaansa.

  Karoliina

  VastaaPoista
 4. Kannattaa lukea Anne Frank! Minäkin luin kirjan joskus nuorempana ja se jäi kyllä mieleen. Päiväkirjasta on ilmeisesti olemassa eri versioita, koska joistakin on sensuroitu jotain Annen paljastuksia itsestään ja perheestään - en tiedä onko tuo Tammen painos näitä sensuroituja tapauksia vai ei..

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti kannattaa lukea Anne Frank!

  Sakset luin viime vuonna ja jäi aika ristiriitaiset tunteet, se ei ole mikään helppo kirja tunnepuolella. Se on erilainen tarina äitiydestä, adoptiosta. Ahdistavakin.

  VastaaPoista
 6. Totta kai kannattaa! Olet tavallaan onnekas, kun se on sinulla vielä edessä. Se on tärkeä kirja. Kirjana on muistaakseni julkaistu myös muita Annen piilopaikassaan kirjoittamia tarinoita ja tietysti hänestä on kirjoitettu paljon muistelmia ja elämäkertoja. Jos hurahdat niin muutakin luettavaa siis löytyy :).

  Tuon Sakset luin heti ilmestymissyksynään, pidin kovasti vaikka se ei lukijaansa ihan helpolla päästäkään.

  VastaaPoista
 7. Leena, itse olen samaa mieltä –että jokaisen kuuluisi lukea Anne Frank –se olikin yksi syy siihen, että hankin kirjan itselleni en oikeastaan tiedä miksi en ole sitä aiemmin saanut luettua, tarkoituksena on ollut jo monen vuoden ajan…

  Susa, jos tykkään Frankista luulen että minäkin tahdon lukea kaikki kirjat joita hänestä ja hänen perheestään vain löytyy. Vaikuttaa kovin mielenkiintoiselta!:)

  Karoliina, samaa mieltä olen. Anne Frank kuuluu yleissivistykseen ja siksikin haluan sen lukea (mielenkiinnon vuoksi myös, totta kai).
  Marko Hautala on minulle tuntematon kirjailija mutta Käärinliinojen aihe vaikutti mielenkiintoiselta. Minäkään en ole jännärikirjojen ystävä mutta toivottavasti tämä on hyvä

  Zephyr, kiitos kommentistasi ehdottomasti luen Anne Frankin, täytyykin tutkia hieman löytyisikö infoa onko tämä Tammen versio sensuroitu vai ei. En tiennytkään, että osa on sensuroitu…

  Susa, minua kiinnostaa adoptio aiheena erittäin paljon mutta olen löytänyt todella vähän kirjoja adoptiosta, se olikin suurin syy siihen, että hankin Sakset. 

  Riikka, hyvä kuulla että lukemista riittää! Minä olen juuri sellainen, että kun johonkin hurahdan, haluan ehdottomasti lukea kaikki mitä aiheesta/kirjailijasta löytyy;)

  VastaaPoista
 8. Vieläkö näin vanhaa bloggausta saa kommentoida... huomasin tämän vasta nyt.
  Oletko jo varmaan lukenutkin Anne Frankin päiväkirjan?
  Mielestäni se on ehdottoman hyvä ja koskettava kirja, ja lisäksi vielä totta. Luin sen pari vuotta sitten juuri enne kuin matkustin Amsterdamiin. Siellä kävin Anne Frank-museossa (=heidän kotinsa). Kannattaa käydä (pitkistä jonoista huolimatta)ja kannattaa tosiaan lukea tuo kirja ennen sitä. Todella kiinnsotava ja vaikuttava paikka, siellä tuntee historian siipien havinann, ihan kuin Anne olisi juuri sieltä lähtenyt. Luin myös Miep Giesin kirja Anne Frank, suojattini. Miep Gies oli yksi, joka suojeli Frankin perhettä heidän piilossaan, kuljetti ruokaa ym.ja jännitti heidän puolestaan.

  VastaaPoista
 9. Hanna, kyllä saa kommentoida:) Minä en itseasiassa ole vielä ehtinyt lukea Anne Frankia, kohta on kyllä se aika:) Ja jos tykästyn päiväkirjaan, haluan varmasti lukea enemmän Frankista. Kiitos kommentistasi, innostuin nyt Amsterdamista;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.