tiistai 5. huhtikuuta 2011

Day 05 – A book that makes you happy

Kirjoja, jotka tekevät minut onnelliseksi on monia, mutta tänään haluan nostaa esille erityisesti H.E.Batesin Oi ihana toukokuu -kirjan. Luin sen ensimmäisen kerran pari vuotta sitten ja pian olisikin aika lukea se uudelleen. haluaisin myös nähdä kirjaan perustuvan tv-sarjan, mutta en ole vielä löytänyt DVD:tä mistään.

Oi ihana toukokuu kertoo hauskan rempseästä Larkinin perheestä. Larkinit asuvat maalla ja ovat hieman omalaatuisia mutta hervottoman hauskoja. Tämä kirja on juuri sopivaa kesäluettavaa, ja piristää aina. Täytyykin lukea se uudestaan viimeistään kesällä;)


Nyt minä suuntaan suihkun kautta luennolle, päivästä on tulossa vilkas mutta illalla voikin palkita itsensä jollain hyvällä kun edessä on lukupiiritapaaminen:) Mukavaa tiistaita!

9 kommenttia:

 1. Tämä on sellainen tv-ohjelma, josta kaikki puhuvat, mutta jota minä en ole katsonut. Harmittaa, ja pitää joskus korjata tilanne.

  (Nimenomaan ohjelma, en ole juuri kuullut kirjasta.)

  Britti-Amazonissa on tätä boksia. Ei välttämättä suomenkielisillä tekstityksillä, mutta jos englanti vähänkin luonnistuu, ainakin minusta on tosi kätevä katsoa englanninkielisiä ohjelmia englanninkielisillä tekstityksillä (jotka aina dvd:iltä löytyvät kuulovammaisten vuoksi). Katsoisin melkein mieluiten suomenkielisetkin ohjelmat tekstityksillä, koska muuten menee ohi paljon, jos vaikka syödä rouskuttaa jotakin samalla tai vaikka kääntää kylkeä sohvalla...

  Meillä on joskus Amazonista tilatuissa dvd:issä ollut yllärinä suomalainen tekstimahdollisuus, vaikkei sitä mainita nettisivulla, mutta käytetään yleensä silti enkkutekstejä. Meistä se on sujuvampaa niin, ja välistä jää kääntäjän tulkinta pois. :)

  Hauskaa lukupiiritapaamista!

  VastaaPoista
 2. Oi, tämä on ihana! Niin kirjana kuin televisiosarjanakin.

  VastaaPoista
 3. Kirja on lukematta, mutta miehen kanssa rakastimme sarjaa, jonka katsoimme varmaan kolmesti. Ihana!!! Keväinen!

  VastaaPoista
 4. Ah, tämä on lohtukirjallisuutta parhaimmillaan. Juuri sellainen, mistä tulee hyvä mieli. Onnellinen, en tiedä, mutta ehdottoman hymysuinen olo Mr. Larkinia seuratessa tulee aina. Ihana valinta!

  VastaaPoista
 5. Itselläni tämä on odottanut jo pidemmän aikaa lukemattomana tuolla kirjahyllyssä. Inspiraatiota odotellessa!

  VastaaPoista
 6. Kävin tänään kirjastossa ja lainasin tämän Oi ihana toukokuun :-) TV-sarja on mennyt minulta ihan ohi. Mahtaako tulla joskus taas uusintana?
  Samalla reissulla lainasin Hannu Väisäsen uusimman kirjan Apupata. Aloittelin sitä jo lukea ja se, kuten muutkin Väisäsen kirjat, saavat minut hyvälle tuulelle. Finlandia-palkittu Toiset kengät on yksi niistä erinomaisista tarinoista.

  VastaaPoista
 7. Karoliina, kiitos infosta, täytyykin varmaan jossain vaiheessa tilata Amazonilta:) Minäkin katson usein ohjelmia ja leffoja enkunkielisellä tekstillä, pysyy tosiaan kielitaito vähän yllä ja aina se suomenkielinen teksti ei ole ihan parasta luokkaa;)

  Katja/Lumiomena, niinpä on:) Kiva että löytyi muitakin jotka tästä tykkäävät:)

  Kirsi Hietanen, hitsi, täytyy pistää sarja tilaukseen;)

  Valkoinen kirahvi, kiitos:)

  Janninna, suosittelen lämpimästi vaikkapa kesäpäivän lukemiseksi:)

  Hanna, hienoa - tule kertomaan sitten mielipiteesi Oi ihanasta toukokuusta kun saat sen luettua:) Väisästä minä en ole vielä lukenut yhtään, pitääkin pistää lukulistalle:)

  VastaaPoista
 8. Huomasin juuri, että pe 15.4. klo 17.10-18.00 TV1:ltä alkaa sarja Oi ihana toukokuu :-)
  Sitten vaan kaikki katsomaan!

  VastaaPoista
 9. Hanna, oi mikä uutinen!:) Kiitos että tulit kertomaan, muuten olisi mennyt minulta ihan ohi! Kiitos, kiitos, kiitos♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.