tiistai 19. huhtikuuta 2011

Day 19 – Favourite book turned into a movie

Tämä on kiva haastepäivä;) Minä tykkään lukea kirjan ja katsoa siihen pohjautuvan elokuvan ja muutamia suosikkeja löytyykin. Ekaksi täytyy taas mainita Sue Monk Kiddin Mehiläisten salaisuudet joka on sekä kirjana että leffana ihan suosikkilistojeni kärkeä. Dennis Lehanen kirja Suljettu saari ja samanniminen elokuva on myös hyvä pari kuten myös Paulo Coelhon kirja Veronika päättää kuolla ja siihen pohjautuva leffa jonka pääosassa on Sarah Michelle Gellar. Muita kirja-elokuvapareja joista tykkään on Susanna Alakosken Sikalat-kirja ja siihen pohjautuva Sovinto-niminen elokuva. Myös Poika raidallisessa pyjamassa oli koskettavan hieno sekä kirjana että leffana. Alice Seboldin Oma taivas oli kirjana parempi kuin elokuvana, mutta leffakin oli ihan ok. Jos on valittava yksi suosikki, taitaa se olla Mehiläisten salaisuudet!

4 kommenttia:

 1. Katsoin Mehiläisten salaisuudet vähän aikaa sitten loppuun, ja se on kyllä ihana! Odotan kovasti, että pääsen lukemaan kirjan.

  Sikalat/Sovinto oli minun tämän päivän valintani. :) Ja Oman taivaan katsoin äskettäin uudelleen, kun se sattui tulemaan telkkarista ja Teemu ei ollut vielä sitä nähnyt. Pidän siitä leffana paljon, joten odotan myös sen lukemista into piukeana!

  VastaaPoista
 2. Oma taivas on huikea kirja. Se on elämäni lohtukirja.

  Kirja/elokuva voisi olla vaikka Ian McEwanin Sovitus (Atonement), jossa elokuva ei häpäise kirjaa.

  Noista muista ei kokemusta, joten...

  VastaaPoista
 3. Hyvistä kirja - elokuva -pareista tulee mieleeni viime vuodelta Aavikon kukka.
  Ja vanhempia suosikkejani Kuin surmaisi satakielen ja Tuntematon sotilas...

  VastaaPoista
 4. Karoliina, minunkin pitäisi lukea Mehiläisten salaisuudet uudestaan. Kiva että tykkäsit leffasta:)

  Leena, Sovitus on listallani, kirja ja leffa jo hyllyssäkin. Kesällä luen viimeistään!:)

  Hanna, Aavikon kukan olen lukenut mutta leffa on vielä näkemättä;) kirja oli loistava!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.