maanantai 17. joulukuuta 2012

Luukku 17: Kahdeksan jouluista sitaattia

Minä olen aina tykännyt arvailla mistä lyhyet tekstinpätkät ovat kotoisin, kun tällaisia arvailuja on muissa blogeissa ollut (viimeksi Karoliinalla). Halusinkin ehdottomasti samantyylisen, jouluaiheisen arvailuluukun omaan joulukalenteriini. Tänään kalenterin 17 luukussa siis on kahdeksan jouluaiheista sitaattia. Mistä kirjasta sitaatit ovat peräisin? Arvatkaa tai kertokaa jos tiedätte varmuudella!:)1. "Näytin hienolta. Juhlamekko oli punainen, sukkahousut valkoiset. Pojilla oli ruutupaidat, äidillä musta mekko. Isoisä oli kaivanut lipaston laatikosta valkoisen paidan ja solmion.
-Saisi Penakin jo tulla, äiti sanoi kun käytiin pöytään.
Ehdimme maistella vasta vähän kinkkua ja perunaa, kun ovella kolisi. Äiti oli juuri kertomassa tarinaa siitä, miten hän sai lapsena lahjaksi kiiltävään paperiin käärityn, pienen suklaatalon. Osasimme tarinan ulkoa, mutta äiti kertoi sen niin hyvin, että se tuntui uudelta."

2. "Oli vielä pimeää kun Almanzo heräsi. Hän tunsi itsensä jännittyneeksi, ja sitten hän muisti, että oli jouluaamu. Hän nykäisi peitot päältään ja hypähti suoraan jonkin elävän olennon päälle. Se oli Royal. Almanzo oli unohtanut, että Royal oli kotona, mutta kömpi sitten hänen ylitseen kiljuen:
- Joulu! Joulu! Joulu! Hauskaa joulua! "

3. "Niin, nyt saa joulu tulla Kesäkumpuun, kaikki on valmista sen vastaanottamiseksi. Joka nurkka on pesty ja puhdas, kaikissa ikkunoissa on valkoiset, juurikovitetut verhot, kaikissa kynttilänjaloissa on kynttilät, uudet räsymatot loistavat keittiössä, kuparit kiiltävät seinällä."

4. "Pikku-Nikolaksen kasvot loistivat. Nyt Aadakin erotti kulkusten helinän. Valo kirkastui nopeasti, niin että Aadan oli pakko ensin varjostaa silmiään kämmenellä ja kun sekään ei tuntunut riittävän lopulta sulkea silmänsä kokonaan. Kulkusten helinä oli korvia huumaavaa. Yhtäkkiä valoilmiö oli ohi ja kulkusten helinä pelkkä kaukainen kaiku, josta ei tiennyt, oliko sekin vain pelkkää kuvittelua. Sitten oli täysin hiljaista. "

5. "Hän pukeutui 'parhaimpiinsa' ja lähti viimein ulos kadulle. Ihmisiä liikkui jo solkenaan, kuten nykyisen joulun henki oli hänelle näyttänyt, ja kädet selän takana astellen Scrooge tarkasteli jokaista iloinen hymy huulillaan."

6. "- Mie meen kattomaan, että joko sitä pukin rekiä näkyis. Tai edes kuuluis, kun alkaa olla jo myöhä. Toivottavasti ei ole mittään sattunu sentään, sanoo Martti-eno ja häipyy eteisestä kellariin. Kuuluu ulko-oven kolahdus. Ryntään keittiön ikkunaan.
-Pihavalot ei oo päälä! Eihän se joulupukki näe parkkeerata pihale, jos ei oo valoja! minä huudan. "

7. "Oli ensimmäistä adventtisunnuntaita edeltävä lauantai. Sanoin lounaspöydässä Marialle: - Minne te yleensä ripustatte adventtiseppeleen?
-Minkä?
Olin tyrmistynyt. Eikö teillä ole joka vuosi adventtiseppele?
- Ei, meillä ei ole koskaan ollut sellaista. Mikä se on?
- Se on suuri kuusenoksista tehty seppele johon kiinnitetään neljä kynttilää, yksi jokaista adventtisunnuntaita varten. Seppele ripustetaan yleensä olohuoneeseen. Se muistuttaa ihmisiä joulun lähestymisestä. Kun kynttilät sytytetään, lauletaan adventtilauluja. "

8. "Hiukan myöhemmin Franck koputti Camillen huoneen ovelle. 
-Niin?
Hän viskasi Camillen vuoteelle paketin.
-Mikä tuo on?
Hän oli jo poissa.
Paketti oli pehmeä suorakulmio. Paperi näytti kamalalta, se oli aivan ryppyinen ikään kuin sitä olisi käytetty jo monesti. Ja se haisi kummalliselle. Ummehtuneelle. Ruokalan tarjottimelle...
Camille avasi paketin varovasti ja luuli ensin, että siinä oli moppi. Epäilyttävä lahja naapurihuoneen keikarilta. (...)"

Arvauksia tai tietoa oikeista vastauksista otetaan vastaan. Paljastan oikeat vastaukset ja eniten oikein arvanneet/tietäneet perjantaina :). Oikein ihanaa viimeistä viikkoa ennen joulua!♥

10 kommenttia:

 1. Numerointi menee vähän hassusti mutta yhden tunnistin, viides viite on Dickensin Joululaulu.

  VastaaPoista
 2. Nelonen taitaa olla Joulutarinasta ja viides Saiturin joulusta :)

  VastaaPoista
 3. Eka on Satu Grönroosin kirjasta Lumen syli. Helppo tunnistaa, kun luin sen juuri viime viikolla. :) Hieno kirja!

  VastaaPoista
 4. Olisiko kuutonen Peter Franzénin kirjasta Tumman veden päällä?

  VastaaPoista
 5. Kolmonen on Marikista, viitoinen on Dickensin Christmas Carol eli Joulutarina a.k.a Saiturin joulu. Muita en tiedä enkä arvaa.

  VastaaPoista
 6. 1. Satu Grönroos: Lumen syli
  2. Laura Ingalls Wilder: Farmarin lapset
  3. Astrid Lindgren: Marikki
  4. ?
  5. Charles Dickens: Saiturin joulu
  6. Kuulostaa niin tutulta, mutta en osaa sanoa!
  7. Tässäkin on jotain tuttua...?
  8. ?

  Hauska visailu, kiitos!

  VastaaPoista
 7. Kolmonen on Lindgrenin Marikki, viitonen Dickensin Saiturin joulu ja Kahdeksikko luultavasti Anna Gavaldan Kimpassa.

  VastaaPoista
 8. Ykkönen taitaa olla Lumen syli ja viitonen Saiturin joulu, muita en tunnista vaikka kulkuset päässä muutaman kohdalla soivatkin. Kiva visailu, kiitos!

  VastaaPoista
 9. Kaikkiin on tainnut tulla oikea vastaus ainakin kerran, jee! :)

  VastaaPoista
 10. 3. Astrid Lindgren: Marikki
  5. Saiturin joulu
  6. Kuulostaa tutulta, oisko Tumman veden päällä??

  4. Veikkaisin Joulutarinaa ku siinä on Nikolas. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.