maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden 2012 yhteenveto

Vuoden kymmenen parasta kirjaa (sekalaisessa järjestyksessä)

Gå inte ensam ut i natten / Kjell Westö
Blad ur höstens arkiv / Bo Carpelan
Is / Ulla-Lena Lundberg
Oman elämänsä sankari / John Irving
Pakenevat unet / Petri Karra
Etten palaisi tuhkaksi / Gaute Heivoll
Katoamispiste / Joel Haahtela
Norwegian Wood / Haruki Murakami
Nälkävuosi / Aki Ollikainen
Lola uppochner / Monika Fagerholm

Vuoden paras elämäkerrallinen kirja

Jag är Zlatan / Zlatan Ibrahimovich & David Lagercrantz

Vuoden paras lukupiirikirja

Katoamispiste / Joel Haahtela

Vuoden paras novellikokoelma

Muita hyviä ominaisuuksia / Petri Tamminen

Vuoden paras kirjaan pohjautuva elokuva

Poikani Kevin oli järisyttävä kirjana ja tänä vuonna ilmestynyt elokuva onnistui vangitsemaan kirjan tunnelman mielestäni hyvin.

Vuoden kaunein kirjankansi

Illan tullen / Michael Cunningham

Muita hienoja lukukokemuksia vuodelta 2012

Ultramarathon Man / Dean Karnazes, Rakkauden tasavalta / Carol Shields, Kaunis sydän / Cecilia Samartin,   Miniä / Tuomas Kyrö, Redemption / Bryan Clay, Yhden toivon tie / Paula Havaste, Talvipäiväkirja / Paul Auster, Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike / Tuomas Kyrö, Aarteemme kallis / Linn Ullmann, Vihkivedet / Katja Kaukonen, Piin elämä / Yann Martel, Revolutionary Road / Richard Yates, Yövartio / Sarah Waters, Sprickor / Kjell Westö, Seglats i september / Johan Bargum, Illan tullen / Michael Cunningham, Naimapuuhia / Jeffrey Eugenides, Vieras / Riikka Pulkkinen, Kansalliskirja / Turkka Hautala

Kuinka haasteiden kävi?

Aloitin tämän vuoden alussa sekä Underbara finlandssvenskar vid papper -haasteen, ja osallistuin Maailmanvalloitukseni yhteydessä Ikkunat auki Eurooppaan -haasteeseen. Suomenruotsalaisilta kirjailijoilta luin yhteensä 11 kirjaa, kahdeksalta eri kirjailijalta. Eurooppalaisia kirjailijoita luin laskujeni mukaan kahdeksasta eri maasta. Haasteita varten luetut kirjat löytyvät tältä sivulta. Olen maailmanvalloituksen lisäksi jatkanut Klassikkohaastetta sekä Finlandia-palkittujen kirjojen lukemista. Nämä haasteet jatkuvat ensi vuonnakin, ja toivon olevani hieman aktiivisempi haasteiden suorittamisen kanssa ;).

***

Kaiken kaikkiaan vuosi 2012 oli hieno kirjavuosi. Olen saanut upeita, mieleenpainuvia lukuelämyksiä, käynyt  hienoja kirjakeskusteluja lukupiirityttöjen kanssa, osallistunut kirjamessuille, tehnyt hyviä kirjaostoksia ja näin vuoden loppussa vielä muuton yhteydessä saanut lisätilaa uusille kirjahyllyille! Uusi kirjaisa vuosi 2013 onkin ihana aloittaa uudessa asunnossa, uusien kirjojen ja kirjahyllyjen järjestelyllä!:)

Onnellista vuotta 2013 kaikille teille, ja suuri kiitos ihan jokaiselle blogini lukijalle! ♥


26 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta, Sanna!

  Meillä on paljon samoja suosikkeja: Etten palaisi tuhkaksi, Jää, Norwegian Wood, Nälkävuosi. Katoamispiste on niin ikään todella hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Paljon hienoja kirjoja tuli vuonna 2012 luettua :).

   Poista
 2. Sinulla on tunnetusti hyvä kirjamaku :D Hienoja kirjoja nostat kirjavuodestasi esiin.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa uutta vuotta Sannalle!! <3

  Ja mahtavaa, että listaltasi löytyy Norwegian wood ja Pakenevat unet :)

  VastaaPoista
 4. Kirjaisaa vuotta 2013!

  Upeita kirjoja kymmenikössäsi. Hauskaa, että nostit listalle Älä käy yöhön yksin -kirjan. Pidin siitä kovasti. Parhaillaan luvussa onkin Jää, joka vaikuttaa loistavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Älä käy yöhön yksin oli minulle upea joulukirja. Mieleenpainuva, mahtava, parasta pitkään aikaan! :) Myös Jää on hieno kirja.

   Poista
 5. Kympin listaltasi samaa mieltä kirjoista Oman elämänsä sankari ja Etten palaisi tuhkaksi, josta viime mainittu oli myös omassa kuumassa ryhmässäni. Carpelan oli varmaan mukana, mutta juuri tätä viimeistä en ole häneltä lukenut.

  Älä käy yöhön yksin on kehuttu minulle mielettömästi yksityiselämässä, siis vahvemmin kuin blogistaniassa, mutta en millään ehdi lukea maailman kaikkia hyviä kirjoja...

  Kiitos samoin sinulle upeaa vuotta 2013!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia kirjoja eit ietenkään millään ehdi lukea. Voisit kyllä pitää Westöstä, mutta Carpelanin kirjaa suosittelen sinulle todella lämpimästi!

   Upeaa vuotta 2013!

   Poista
 6. Hieno kympin lista, kaikki tuttuja ja tunnustettuja minunkin puolestani paitsi Fagerholmia en ole lukenut, eikä Karra ole minulla noussut listoille. Westöä olen jo hehkuttanutkin, mutta Ollikainen, Heivoll ja Carpelan ovat ehdottomasti omia suosikkejani. Irving jo vanhempaa perua, samoin Haahtela, vaikka juuri tuo on vielä lukematta. On kyllä jo yöpöydällä. Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Paljon hienoja kirjoja tuli luettua, kiva että samoja suosikkejakin löytyi :).

   Poista
 7. Kivaa että nostit Tammisen novellit esille. Tuo Muita hyviä ominaisuuksia teki aikoinaan vaikutuksen ja on edelleen kirkkaana mielessä.

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammisen kirja oli vuoden positiivnen yllättäjä. En uskonut, että pitäisin siitä niin paljon kuin pidin :).

   Kiitos!

   Poista
 8. Etten palaisi tuhkaksi sekä Jää löytyvät minunkin listastani vuoden parhaimpina lukukokemuksina! Illan tullen odottaa vuorossa seuraavana jahka saan erään tiiliskiven kahlattua läpi :)
  Hyvää ja kirjaisaa uutta vuotta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illan tullen on myös hieno, odotan innolla ajatuksiasi siitä :). Ihanaa uutta vuotta ♥.

   Poista
 9. Huu, ostin juuri Suomalaisen alesta Tammisen Muita hyviä ominaisuuksia vitosella. (Jos oli siis niin hyvä, että haluaa omaksi, niin nyt saisi edullisesti.) Muistelin kuulleeni siitä kehuja blogimaailmassa. Sulla on noissa vuoden hyviksissä paljon kiinnostavia kirjoja. Melkein tulee vesi kielelle, kun kaavailee, mitä seuraavaksi lukisi! :)

  Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on Tamminen jo omassa hyllyssä, kiva että sinä ostit sen! Odotan mielipidettäsi siitä :).

   Poista
 10. Hieno katsaus! Upeaa kirjavuotta 2013!

  VastaaPoista
 11. Etten palaisi tuhkaksi löytyy melkein jokaisen kirjabloggaajan top-listoilta, siinä kirja joka on ehdottomasti luettava! Lola ylösalaisin kiinnostaa myös.

  Hauskaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Heivollin kirja kannattaa ehdottomasti lukea!:) ja Lola oli hieno myös ;).

   Kiitos samoin!

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.