sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Luukku 9: 16 hienoa kirjaan pohjautuvaa elokuvaa ja toinen adventtiarvonta

Joulukalenterini yhdeksäs luukku paneutuu elokuvien maailmaan. Moni elokuva pohjautuu kirjaan, tässä on listaus omista suosikkileffoistani, joiden käsikirjoitus pohjautuu romaaniin. Suluissa kirjan kirjoittaja.

1. The Cider House Rules (Oman elämänsä sankari/John Irving)
2. Oma taivas (Alice Sebold)
3. Mehiläisten salaisuudet (Sue Monk Kidd)
4. Haikein terveisin (Nicholas Sparks)
5. Tunnit (Michael Cunningham)
6. Revolutionary Road (Richard Yates)
7. Ylpeys ja ennakkoluulo (Jane Austen)
8. Slummien miljonääri (Vikas Swarup)
9. Vettä elefanteille (Sara Gruen)
10. Lukija (Bernhard Schlink)
11. Poika raidallisessa pyjamassa (John Boyne)
12. Häivähdys purppuraa (Alice Walker)
13. Piiat (Kathryn Stockett)
14. Geishan muistelmat (Arthur Golden)
15. Tyttö ja helmikorvakoru (Tracy Chevalier)
16. Virgin suicides (Jeffrey Eugenides)

Tänään vietetään myös toista adventtisunnuntaita, joten on joulukalenterin toisen adventtiarvonnan aika! Säännöt ovat samat kuin viikko sitten, ilmoita kommentissa tämän postauksen kommenttiboksissa mikäli haluat osallistua. Yksi arpa per henkilö, ja arvonta-aika päättyy ensi lauantaina, 15.12 klo. 20.00. Arvon yhden voittajan joka saa alla olevasta listasta valita itselleen kirja-/elokuvapalkinnon. Tällä viikolla palkintoina on kirjoja joiden pohjalta on tehty elokuva, tai sitten juurikin kirjaan pohjautuvia DVD-elokuvia.

Toisen adventtiarvonnan palkinnot:

*Lukija / Bernhard Schlink (pokkari)
*FC Venus / Katri Manninen
*Havukka-ahon ajattelija / Veikko Huovinen (pokkari)

DVD:t:

*The Cider House Rules
*Geishan muistelmat
*Ihanat naiset rannalla
*Järki ja tunteet


Arpaonnea ja lumista adventtisunnuntaita kaikille! ♥

PS! Ensimmäisen adventtiarvonnan voittajaksi Random.org arpoi ensun! Lähetäthän yhteystietosi ja haluamasi arvontavoiton minulle sähköpostitse (luettuablogi(at)hotmail.fi). Kiitos kaikille osallistujille!:)

26 kommenttia:

 1. Tästä listastasi sain monta hyvää leffavinkkiä joulunpyhiksi, kiitos! Onkin ollut vähän mietinnän alla mitä leffoja tänä jouluna katseltaisiin.

  Ja ehdottomasti mukana arvonnassa, juurikin joululeffaa tavoittelemassa. :)

  VastaaPoista
 2. En ole lukenut/katsonut näistä kuin ihan muutaman, mutta monet kuulostaa todella mielenkiintoisilta. :)

  Mukana arvonnassa myös. :)

  VastaaPoista
 3. Minulla on vielä Oman elämänsä sankari sekä lukematta, että näkemättä! Myös Tunnit haluan nähdä, Revolutionary Roadin sekä Piiat lukea ja nähdä. Monen muun olenkin nähnyt ja Vettä elefanteille oli yllättävän hyvä, Virgin Suicidesin elokuvasta pidin kirjaa enemmän (harvinaista!), Lukijan olen nähnyt mutten lukenut, Häivähdys purppuraa on luettu ja vain osittain katsottu, koska jostain syystä elokuva ei vienyt minua mukanaan vaan jäi kesken! Ylpeys ja ennakkoluulo menee melkein missä muodossa vain, Haikein terveisin on lempi itkuelokuvani. Oma taivas on luettu kuten myös Poika raidallisessa pyjamassa ja Mehiläisten salaisuudet, Tyttö ja helmikorvakoru nähty, Slummien miljonääri nähty. Geishan muistelmia en ole nähnyt enkä lukenut, ainakaan muistaakseni.

  HUH. Tulipas tästä nyt pitkä kommentti, mutta tekisi mieli itsekin väsäillä tällaista listaa! Sen verran paljon tullut katsottua kirjoihin perustuvia elokuvia. Juuri eilen katsoin Ole luonani aina, joka oli hyvä, mutta ehkä ahdistavampi kuin kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin taisin pitää enemmän Virgin suicides elokuvasta kuin kirjasta. Häivähdys purppuraa ja Mehiläisten salaisuudet taas on suosikkejani kirja-elokuva-pareista :). Ja Geishan muistelmat on u-p-e-a niin krijana kuin leffanakin. Lue se!:)

   Kiitos pitkästä, kivasta kommentista. Tykkään sellaisista ;).

   Poista
  2. Täytyypi laittaa Geishan muistelmat lukulistalle :)

   Poista
 4. Ihanat naisset rannalla olisi kiva katsoa ja lukea! Poikani Kevin ei ollut listassasi, mutta se on myös sellainen kirja+elokuvapari, johon haluaisin tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikani Kevi on todellakin hieno kirja-leffa -pari joo, unohtui tästä... Ja Ihanat naiset rannalla kannattaa ehdottomasti ainakin lukea, elokuvan olen nähnyt vasta osittain mutta sekin vaikutti hyvältä :).

   Poista
 5. Monet noista listaamistasi olenkin lukenut tai nähnyt elokuvana, mutta vain harvoja molempina versioina. Ainakin tuo Poika raidallisessa pyjamassa oli loistava niin kirja- kuin elokuvasovituksenakin. Myös Piiat, Slummien miljonääri ja Vettä elefanteille on nähty sekä luettu ja pidin. Olen myös nähnyt tuon Geishan muistelmat, ja haluaisin kovasti lukea sen kirjana... Pitääkin yrittää etsiä kirjastoista =)

  Olen tietty mukana arvonnassa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geishan muistelmat on ihana kirja, lue se!:)

   Arpaonnea!

   Poista
 6. Kiva lista! Olen lukenut Oman taivaan; ei ollut aivan minun kirjani, ja nähnyt Revolutionary Roadin - yritys hyvä, mutta jotenkin jäi vaillinainen olo siitä -, Slummien miljonääri - hieman sama fiilis kuin edellisessä - ja Geishan muistelmat, joka lumosi minut täysin. Piiat haluan nähdä, Irvingin lukea ja ehä myös Vettä elefanteille nähdä, koska siinä on loistava Christoph Waltz, ehkä kestän Robert Pattinsoninkin hänen avullaan... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Revolutionary Road on minusta hieno varsinkin leffana. Kirja olikin ahdistavampi... Ihanaa, että Geishan muistelmat lumosi sinutkin. Se on yksi suosikkikirjojani! Minäkin kestin Pattinsonin tuossa elefanttileffassa, joten etköhän sinäkin ;).

   Poista
 7. Hieno lista! Noista olen nähnyt vain Lukijan, Cider House Rulesin ja Tyttö & helmikorvakoru, mutta haluaisin nähdä melkein kaikki, etenkin Tunnit, Piiat ja Vettä elefanteille. Ja tietty Mehiläisten salaisuudet, joka minulla onkin tuossa työpöydän kulmalla odottamassa (huomenna on synttärini ja ajattelin juhlia katsomalla pitkästä aikaa leffan.)

  Olen arvonnassa mukana. Tunnelmallista adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, synttärionnea jo etukäteen! Toivottavasti tykkäät Mehiläisten salaisuuksista, se on suosikkejani kirja-elokuva-pareista :).

   Arpaonnea ja ihanaa adventti-iltaa :).

   Poista
 8. Joululeffa olisi tosi kiva :-) joten arvontaan siis...

  VastaaPoista
 9. Osallistun mielelläni! :)

  Piiat olen sekä lukenut että nähnyt, ja pidin kyllä molemmista versioista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, arpaonnea! Piiat on kirjana ja elokuvana hieno :).

   Poista
 10. Arvonnassa mukana! :)

  Mun mielestä ehkä kaikkien aikojen parhaat elokuva-kirja -parit ovat Ylpeys ja ennakkoluulo sekä Harry Potterit. Samoin Timo Koivusalon uudet filmatisoinnit Pohjantähti -trilogiasta ovat hyvin onnistuneita ja tekevät kirjoille kunniaa. :)

  VastaaPoista
 11. Hei Mahtavaa, vasta huomasin, että ensimmäisen adventin arvonnan voitto osui minulle. Kiitos! Ja toki mukana jälleen. Geishan muistelmat kiinnostaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, onnea! ja arpaonnea tähän toiseenkin arvontaan :).

   Poista
 12. Vieläkö ehtisi kivaan arvontaan!
  Nimimerkki Neiti Kesäheinä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ehdit vielä arvontaan hyvin mukaan!:)

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.