keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Luukku 19: Kuusi jouluista kirjaa

Joulu lähestyy hurjaa vauhtia, joten tänään on aika kääntää katseet kohti jouluaattoa. Päivän joulukalenteriluukusta paljastuu kuusi joulukirjasuosikkiani!










1. Joulutarina / Marko Leino
2. Saiturin joulu / Charles Dickens
3. Suuri tonttukirja / Wil Huygen
4. Koiramäen joulukirkko / Mauri Kunnas
5. Jul i Bullerbyn / Astrid Lindgren
6. Trollvinter / Tove Jansson

Tämän vuoden joulukirja on listan viimeinen, Tove Janssonin Trollvinter eli Taikatalvi. Vaikka se ei suoranaisesti joulusta kerrokaan, on Muumilaakson talvimaisemissa ihanaa viettää joulun aikaa. Mikä on sinun joulukirjasuosikkisi?

6 kommenttia:

 1. Hieno kuusikko!
  Aikuistenkirjoista löytyy peräti kaksi jouluista suosikkiani: Whartonin "Oi kuusipuu" (joka on siitä harvinainen joulukirja että se tapahtuu rintamalla) sekä Tournierin "Kolmen kuninkaan kumarrus", joka kertoo siitä mitä tapahtui legendojen tuntemalle neljännelle tietäjälle - sille joka myöhästyi.

  Lastenkirjajouluista rakkaimpia ovat minulle juurikin Bullerbyn eli Melukylän joulut! Lisäksi pidän kovasti Salokorven ja Nevakiven jouluisesta seikkailutarinasta "Korvatunturin seitsemän salaisuutta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Whartonin kirja kuulostaa hyvältä, pitäisi lukea se ehdottomasti! Ja lastenkirjoista suosikkini on ehdottomasti Melukylän joulu, aivan ihanan tunnelmallinen joulu heillä :).

   Poista
 2. Paras joulukirja on se pukin tuomasta paketistä löytyvä ;)

  Mitään tiettyä lempparie ei muuten ole. En lue esimerkiksi samoja kirjoja jouluisin, vaan aina mieluiten jotain ihan uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luen jouluisin aina eri kirjoja, mutta haluan mieleläni jouluksi yhden jouluaiheisen luettavan. Se on kiva perinne :).

   Poista
 3. Minullakaan ei ole joulukirjatraditiota, mutta kiinnostaisi kyllä aloittaa sellainen. Rakastan kaikenlaisia jouluperinteitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän jouluperinteistä joten joulukirja pitää ehdottomasti olla :).

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.