maanantai 3. joulukuuta 2012

Luukku 3: 22 naiskirjailijaa

Eilen oli mieskirjailijat, tämänpäiväisestä kolmannesta joulukalenteriluukusta paljastuu 22 naiskirjailijaa jotka ovat minulle jollakin tavalla tärkeitä. Tässä listat ja lyhyet perustelut listapaikasta:

1. Tove Jansson
- Muumikirjat olivat lapsuuteni suosikkeja, ja nyt olen löytänyt ne uudelleen!

2. Mazo de la Roche
- de la Rochen kirjoittama ihana kartanosarja Jalna ihastutti ja rikastutti teini-ikääni

3. Francine Pascal
- Sweet Valley High-kirjasarjaa lueskelin joskus alakoulun ylemmillä luokilla. Lainasin kirjasosta kerralla muutaman sarjaan kuuluvan kirjan ja palasin nopeasti kirjastoon ihailemaan hyllynpätkiä jossa koko kirjasarja majaili.

4. Jane Austen
- Ylpeys ja ennakkoluulo on yksi suosikkikirjojani ja Austenin maailma ihana!

5. Monika Fagerholm
- Olen tykästynyt viime vuosina kovasti Fagerholmin kirjoihin. Ensin Ihanat naiset rannalla -kirjaan, sitten hieman varovaisesti Amerikkalaiseen tyttöön ja nyt viimeksi Lola uppochneriin.

6. Cecilia Samartin
- Samartinin vaikeista aiheista kertovat kirjat ovat kuitenkin helppolukuisia ja otteessaanpitäviä lukuromaaneja joiden parissa olen viettänyt monta mukavaa hetkeä. Suosikkini taitaa yhä olla ensimmäisenä lukemani Senor Peregrino.

7. Julie Orringer
- Näkymätön silta ♥.

8. Riikka Pulkkinen
- Pulkkisen Raja ja Totta olivat minulle lähes täydellisiä. Vaikka en Vieraaseen niin ihastunutkaan, on Pulkkisen oltava tällä listalla jo noiden ekojen kirjojen vuoksi.

9. Astrid Lindgren
- Veljeni Leijonamieli, Ronja Ryövärintytär, Peppi, Eemeli, Marikki, Lotta.... Näitä on vaikka kuinka monta, ja jokaisella oma paikkansa sydämessäni.

10. Anna Gavalda
- Gavaldan Kimpassa on myös yksi kaikkien aikojen suosikkikirjojani. Gavaldan kautta opin myös tykkäämään novelleista.

11. Sue Monk Kidd
- Mehiläisten salaisuudet on ihana kirja, siksi Kiddillä on oma paikkansa listallani.

12. Johanna Spyri
- Alppityttö Heidi on minulle todella tärkeä. Voisin joskus kirjoittaa tästä pidemmänkin jutun, ja taidan säästää selitykset siihen :).

13. Anna-Leena Härkönen
- Härkäsen kirjat taisivat olla ensimmäisiä "aikuistenkirjoja" joista oikeasti innostuin joskus teininä. Vieläkin tykkään Härkösen kirjoista, ja odotan aina innolla uutuuksia.

14. Maria Jotuni
- Huojuva talo oli hieno lukukokemus, ja ihailen Jotunin työtä muutenkin.

15. Lionel Shriver
- Poikani Kevin oli ravisuttava lukukokemus ja myöhemmin Jonnekin pois sai minut vakuuttuneeksi Shriverin kertojantaidoista.

16. Pirkko Koskimies
- Pupu Tupunat olivat lapsuuteni suosikkikirjoja!

17. Kamila Shamsie
- Ihastuin pari vuotta sitten Poltettuihin varjoihin ja viime vuonna Kartanpiirtäjä nousi vuoden parhaiden kirjojeni listalle.

18. Anni Polva
- Polvan Tiina-kirjoja ahmin alakoulussa. Halusin olla kuin Tiina, rohkea ja rempseä, kun todellisuudessa olin tuolloin vielä varsin ujo ja arka.

19. Märta Tikkanen
- Aivan ihana, sympaattinen ihminen ja upea kirjailija. Emma ja Uno, Miestä ei voi raiskata ja Vuosisadan rakkaustarina on minulle tärkeitä kirjoja, kuten myös Tikkasen kirjat jotka hän on kirjoittanut Sofia-tyttärestään.

20. Torey Hayden
- Sai minut vakuuttuneksi ammatinvalinnastani,  vaikka en hänen kirjoistaan noin kirjoina aina ihan hirveästi innostunutkaan.

21. Ann M. Martin
- Babysitter's Club-kirjat saivat minut teininä innostuneeksi lastenhoidosta, vei minut MLL:n lastenhoitokurssille jonka kautta olen tutustunut ihaniin ihmisiin, sekä vanhempiin että lapsiin.

22. Merri Vik
- Teininä luin myös kaikki Vikin kirjoittamat Lotta-kirjat. Haaveilin olevani kuin Lotta ja ahmin kirjan toisensa jälkeen.


Mitkä ovat sinulle tärkeitä naiskirjailijoita?

10 kommenttia:

 1. Omalle listalleni nappaisin sinun listaltasi Astrid Lindgrenin ja Anna-Leena Härkösen. Lisäksi listalleni pääsisivät ainakin Chimamanda Ngozi Adichie, Anja Snellman, Raisa Lardot, Sofi Oksanen, J. K. Rowling, Elina Hirvonen, Merete Mazzarella, Laura Honkasalo ja Susanna Alakoski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adichie ja Snellman, Alakoskikin, olisivat voinett löytyä myös minun listaltani... Näitä on niin paljon, että on vaikea tehdä valintoja!;)

   Poista
 2. Mietin juuri tarkenisinko lähteä hakemaan Poltettuja varjoja kirjastosta. Kylmähän siellä on, mutta kirja kiehtoo liian paljon :) Shriver ja Orringer ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, odotan kovasti ajatuksiasi Poltetuista varjoista! Ihana kirja ♥.

   Poista
 3. 22 naiskirjailijaa samalla ajatuksella kuin eiliset miehetkin eli "kiitos lukuelämyksestä":

  1. Jeanette Winterson
  2. Marjane Satrapi
  3. Susan Abulhawa
  4. Margaret Atwood
  5. Leena Krohn
  6. Tove Jansson
  7. Charlaine Harris
  8. Jean M. Untinen-Auel
  9. Enid Blyton
  10. Merja Jalo
  11. Astrid Lindgren
  12. Lisa See
  13. Kathryn Stockett
  14. Fred Vargas
  15. Diana Gabaldon
  16. Anna Gavalda
  17. Sarah Waters
  18. J. K. Rowling
  19. Aino Kallas
  20. Anni Sinnemäki
  21. Leena Parkkinen
  22. Tiina Raevaara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta hyvää kirjailijaa sinunkin listallasi! Waters voisi olla minunkin listallani, kuten myös Parkkinen ja See ;).

   Poista
 4. Ihana listaus♥. Itsellä olisi varmaan todella vaikeaa muodostaa mitään listaa, ja varmaan sekin sisältäisi aika paljon rakkaimpien lapsuuden ja nuoruuden kirjasuosikkien kirjailijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥. Minäkin koin tämän aika vaikeaksi, en kuitenkaan halunnut listalle vain lasten- tai nuortenkirjojen kirjoittajia. No, lista olisi varmaan ihan eri näköinen viikon päästä :D.

   Poista
 5. Todella ihana listaus todellakin, sain aika monta vinkkiä mitä kannattaisi lukea tai ottaa uudelleen luettavaksi. Lionel Shiveristä pidän paljon, ajattelinkin kysyä että oletko nähnyt Poikani Kevinin elokuvana? Se vasta ravisutteleva olikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Olen nähnyt Kevinin myös elokuvana, ja se on todellakin huippu! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat minua suuresti! :)
Kommenttienvalvonta on käytössä kesällä lisääntyneen roskakommenttien vuoksi. Kommenttisi ei siis näy heti, vaan tulee näkyviin vasta, kun olen hyväksynyt sen.